Superonsdagen

INRIKES. Det verkar bli mycket att göra för politiska kommentatorer idag. Klockan 07:45 håller regeringen presskonferens om pandemin. Medverkar gör socialminister Lena Hallengren och kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna Amanda Lind, de ska berätta om åtgärder kopplade till covid-19-pandemin. Vid pressträffen medverkar även Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell. Det viktigaste är att alla över 18 år rekommenderas att ta en tredje spruta.

 • C-ledaren Annie Lööf har kallat till pressträff klockan 08.15, meddelar Centerpartiet på Twitter. Annie Lööf meddelar att hon släpper fram Magdalena Andersson som statsminister, att hon är för samarbete och ska göra allt för att hålla SD borta från makten. C kommer inte att stödja regeringens budget.
 • Klockan 09.00 inleds dagen med statsministeromröstningen. För att Andersson ska väljas till Sveriges första kvinnliga statsminister krävs att 175 ledamöter inte röstar nej. Alltså måste både Vänsterpartiet och Centerpartiet släppa fram henne genom att trycka antingen gult eller grönt, vilket båda partierna meddelat att de kommer att göra.
 • Tidigast klockan 16 väntar sedan budgetomröstning, där både C och V måste trycka grönt för regeringens budget för att den ska vinna. Annars får regeringen styra Sverige på en konservativbudget.
Annie Lööf verkar besviken på den breda mitten…

M, KD och SD har lagt fram ett gemensamt förslag som vill omfördela omkring 20 av de 74 miljarder som regeringen satsar i budgeten. I övrigt skulle regeringens budget gälla. De tre högerpartierna samlar tillsammans 154 mandat. På måndagen fastställde finansutskottet att trions budgetförslag är utskottets huvudförslag inför omröstningen, i och med att regeringspartierna bara får ihop 116 mandat.

Praxis har tidigare varit att först rösta på sin egen budget, för att sedan lägga ner rösterna i kommande omröstningar. Men den praxisen har blivit mindre tydlig på senare år, bland annat för att SD har valt att stödja borgerliga budgetalternativ i stället för att lägga ner sina röster.

Nu hoppas Socialdemokraterna att även C och V ska frångå praxis och rösta grönt till budgeten. V-ledaren Nooshi Dadgostar sa i Aktuellt att hennes parti kommer att rösta på regeringens budget, medan det varit tyst från C. Om högerbudgeten vinner är det oklart exakt hur Socialdemokraterna och Magdalena Andersson kommer att agera.

-Pettersson ser att Annie Lööfs (C) drömmar om den breda mitten har spruckit. Vi har nu tvåblock:

S, MP och V i det rödgröna blocket. Möjligen ansluter C

M, SD och KD i det blå-gula blocket men möjlighet för L att ansluta

C och L är den ”breda mitten”…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Superonsdagen

 1. Vem vill rösta på denna galenhöna? Hon har som sin livsuppgift att hindra det enda partiet som vill oss svenskar väl från att komma till makten. Låt det stå landsförädare på hennes gravsten.

 2. Mycket har Stenbock i sitt lång liv upplevt,men att under mina sista tvingas leva med en äkta Stalinist som statschef, fanns inte en tanke på !!
  Har ju i många år jämfört vår tidigare sköna land med övergången till ett nytt DDR….
  Nu är vi där,med vår egen Walter Ulbricht !!

  10
 3. Endast enfaldiga kärringar inblandade. Det kan bara gå åt helvete. Noterar med tillfredställelse fru Lööfs framträdande. En uppvisning av”bitter bitch”-tillståndet hos en verklig looser. Lilla Annie, har du äntligen förstått att du ”skitit i det blå skåpet”? Det är dax att dra nu!

  20
 4. Säga vad man vill om Stefan men han är nog en av få i riksdagen som haft ett riktigt jobb och producerat och genererat inkomster till Sverige. Hans kollegor har bara kostat pengar

  4
  26
  • Vilken planet har du tillbringat ditt liv på?
   En svetsarlärling på Hägglunds, som av allt att döma var livsfarlig för sin omgivning, och därför valdes till ”fackligt ombud”. Har inte tillfört statskassan många öre. Istället parasiterade han på sina ”arbetskamraters” avgifter.

   24
 5. Om Sveriges nya finansminister vid något tillfälle ojar sig över att han måste regera på en annans(bättre) budget , bör vederbörande omedelbart sparkas ut från regeringskansliet.
  Nu vet hen vad som gäller för 2022 ,och har möjlighet att tacka nej till uppdraget .

  19
  • Ja och vi skatteslavar får glädja oss över,att man sänker bensinskatten med hela 50 öre….
   Alltså framöver skall vi e n b a r t erlägga c:a 11.50 per litern,för drivmedlet. Denna deras förlust tager de tillbaka med höjda vägskatter,reg-avgifter och f-n vet allt vad de uppfinner ,för att lugga oss bilägare !!

 6. Snurret fortsätter. Tror Nooschi att någon låter sig luras av denna överenskommelse. Nu får de som aldrig bidragit till pensionen lika stor höjning fast den kallas bostadsbidrag.
  Konstigt med det kompakta motståndet från sossarna , att höja pensionerna för dem som byggt upp fonderna och röstat fram dem år efter år . Men titta man på vilka som röstar På dem nu för tiden , så är det den gruppen de gynnar genom sitt agerande .
  Centerpartiets kappvändande har nog nått vägs ände . Det är inte bara en talpedagog som kan göra deras politik förståelig, det behövs nog en tankepedagog också .
  Sosseriets verkar dött , feminismen verkar död .
  Det verkar som nya folkrörelser växer fram i skuggan av (SD).
  Och det kommer säkert att överraska våra tondöva politiker som fortsätter att agera som vore det 1950 fortfarande .
  Nu får Magda storstäda bland ministrarna om hon ska få styr på eländet .

  22
  • Man trodde i sin enfald att ALLA pensionärer skulle få en höjning på tusen kronor/månad. Men nu gäller detta bara 700000 personer, av vilka många är utlänningar, som inte arbetat alls tidigare här i landet utan bara lyft bidrag. Och med den anhöriginvandring som pågår för fullt, så lär det bli flera.

   28
 7. Jag såg på C ledarens presskonferens,jag har aldrig sett henne
  utstråla så mycket ondska,det gick kalla kårar genom kroppen.
  Rent och klart hat mot vissa.FY fan för henne.

  31
 8. Skönt om Centern håller nått löfte iallafall.
  Nu kan vänsterbudgeten åka i soporna direkt.
  Äntligen börjar det bli lite ordning.
  Kommunister ska hållas på långt avstånd från beslut gällande allt.
  Förhoppningsvis är Dadgostars äventyr överstökat.

  23

Kommentera