Sakariye Ahmed kommer inte att överklaga domen på 8 år för mordet på polisen Andreas Danman

BROTT & STRAFF. Sakariye Ahmed, 17, som dömts för mordet på polisen Andreas Danman i Biskopsgården i Göteborg kommer inte att överklaga domen. – Han har nöjdförklarat sig. Jag blev själv lite överraskad, säger 17-åringens advokat Hans Palm.

Sakariye Ahmed Foto Polisen

Ahmed dömdes till åtta års fängelse i fredags. Advokat Palm meddelar att han fått ett mejl från tingsrätten med informationen att hans klient meddelat att han inte planerade att överklaga.

-Pettersson säger att Sakariye Ahmed då är 22-23 år när han släpps efter den vanliga rabatten. Jag hoppas slippa skriva i bloggen att han mördat någon mer när han blir utsläppt.

Åklagaren kan överklaga om han tycker somalierns straff var för lågt. Han hade yrkat på tio år.

***

TIDIGARE 2021-11-19. Sakariye Ahmed döms till 8 år för mordet på polisen Andreas Danman

VÅLDSVÅGEN. Den 17-årig Sakariye Ahmed döms till åtta års fängelse för mordet på polisen Andreas Danman i stadsdelen Biskopsgården i Göteborg i somras. Ahmed döms även för tre mordförsök.


Unga brottslingar döms ofta till sluten ungdomsvård på max fyra år men åklagaren hade yrkat på tio års fängelse.

I det här fallet är omständigheterna så försvårande att mordet i sig skulle ge livstids fängelse för en vuxen person och därtill kommer mordförsöket, säger  rättens ordförande, lagmannen Göran Lundahl,  i ett pressmeddelande.

Tingsrätten anser att dna, övervakningsfilmer och vittnesuppgifter bevisar att 17-åringen varit gärningsman.

Brottet kopplas till en konflikt mellan olika kriminella invandrargrupper.

Rätten har däremot inte kunnat belägga att 17-åringen uppfattat att Danman var polis. Något motiv till att rikta angreppet mot polisen har heller inte framkommit.

Sakariye Ahmed döms mot sitt nekande.

Sakariye Ahmed från den tidigare karriären. Han dömdes då ett års ungdomsvård för mordförsök.

***

TIDIGARE. Mammas fitta – knulla din mamma

LAG & RÄTT. Rättssalarna har förvandlats till de åtalades lekstuga. Rättegången om mordet på polisen Andreas Danman uppmärksammades i fredags för det grova språkbruk som användes av den misstänkte gärningsmannen, somaliern Sakariye Ahmed, 17 och en 19-åring som vittnade mot honom.

På Twitter skriver Paulina Brandberg – åklagare och riksdagskandidat för Liberalerna – hur hon under tre månader tvingades arbeta i ett mål där kränkningar och nedsättande ord frekvent användes av de åtalade, rapporterar Sveriges Radio.

”Under förhandlingen blev jag och kollegan kontinuerligt hånade, trakasserade och hotade av de åtalade (…) Det var så fruktansvärt ovärdigt att sitta i en rättssal som förvandlades till de åtalades lekstuga”, skriver Brandberg . I P1-Morgon föreslår hon att det införs en möjlighet att utdöma ”kortare fängelsestraff” efter sådana utfall. En annan förändring skulle kunna vara att de stökigaste målen öronmärks för ”särskilt lämpade” domare, anser hon.

-Pettersson menar att ”kortare fängelsestraff” knappast hjälper mot dom som inte kan sköta sig och riskerar långa fängelsestraff. Lyft ut killen ur rättssalen och döm enligt så kallad Tredskodom, alltså en dom som avkunnas när en part inte är närvarande.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Sakariye Ahmed kommer inte att överklaga domen på 8 år för mordet på polisen Andreas Danman

 1. Hans straff är över på 6 år (?) !
  Familjens förlust gäller livet ut ! ! !

  ”Öga för öga – tand för tand !”

  Ett liv är olika värt i olika klasser !

  Vill vi ha invasionstrupperna i Vårt Fosterland ?

  Gör vi något åt det ?

  => ta hit fler u- människor så blir det bättre ! – eller?
  – eller blir det bättre om vi minskar ner på invasionssoldaterna ?

  35
 2. När han kommer ut om styvt 6 år så kommer han vá kung på gatan. Yngre kommer att se upp till honom. De skulle behövt låsa in honom en 16-17 år om han skulle glömmas bort av gatans folk.

  40

Kommentera