Islamisten Raad Al-Duhan döms för grovt penningtvättsbrott

ISLAM & BROTTSLIGHET. Raad Al-Duhan som åtalats för grovt penningtvättsbrott döms nu för brottet till villkorlig dom och dagsböter på totalt 5000 kronor av Gävle tingsrätt. Han ska också betala skadestånd. Han har förnekat brott.

Raad Al-Duhan Bild från Facebook

Det var i slutet på maj i år som Raad Al-Duhan, som är son till Gävleimamen Abo Raad, åtalades för grovt penningtvättsbrott. Enligt åtalet skulle han ha tagit emot pengar genom en idrottsförening i Gävle som han själv stod bakom och sedan köpt utländsk valuta. Totalt handlar det om 465.000 kronor.

Det hela började då en kvinna fick sitt Bank-ID kapat 2017 av en person som tog lån för hundratusentals kronor i hennes namn. 465.000 kronor av de olagligt lånade pengarna överfördes sedan till idrottsförenings klubbkonto som disponeras av Raad Al-Duhan. Han åkte under två dagar runt till flera olika växelkontor i Stockholm och tog ut merparten av pengarna i utländsk valuta samt förde över en mindre del till sitt eget konto.

I domen skriver tingsrätten att Raad Al-Duhan måste ha insett att pengarna kom från brott eller brottslig verksamhet och att han syftade till att dölja detta eller främjat möjligheterna för någon att tillgodogöra sig pengarna. Tingsrätten bedömer brottet som grovt med hänsyn till beloppets storlek.

Hot mot rikets säkerhet: Raad Al-Duhan och fadern Abo Raad har sedan tidigare ett utvisningsbeslut mot sig. De greps av Säkerhetspolisen våren 2019 anklagade för att vara verksamma i islamistiska extremistiska miljöer och därmed ett hot mot rikets säkerhet.

Hösten 2019 tog regeringen beslut om utvisning, men i samband med utvisningsbeslutet gjorde Migrationsverket en bedömning att utvisningarna inte kunde verkställas, eftersom männen riskerar förföljelse i hemlandet. I stället måste de anmäla sig hos polisen fram tills utvisningarna går att genomföra.

-Pettersson undrar vad far och son som är säkerhetshot gör i Sverige. Lagen tillåter att de utvisas…

Tingsrätten bedömer brottet som grovt och ger villkorlig dom och 5000 kronor i böter!

***

TIDIGARE 2021-10-29. Rättegång inledd mot islamistiskt säkerhetshot, misstänkt för grovt penningtvätt

ISLAM & INVANDRING. Raad Al-Duhan, son till den så kallade Gävleimamen, Abu Raad, har åtalats vid Gävle tingsrätt, misstänkt för grovt penningtvättbrott. Enligt åtalet ska han 2017 använt ett konto i en konkursdrabbad idrottsförening där han tagit emot pengar som sedan använts till köp av utländsk valuta, rapporterar Sveriges Radio.

Båda de tilltalade nekar till brott och mannens försvarare Fredrik Åkerblom yrkade istället på att åtalet ska ogillas.

Raad Al-Duhan och Sanna Drysén. Foto: Sveriges Radio.

Detta ska enligt åklagaren ha gjorts för att dölja att pengar kommer från brottslig verksamhet.
Den åtalade mannen är en av de sex personer som sedan 2019 har ett utvisningsbeslut mot sig, och som av Säpo betraktas som ett hot mot rikets säkerhet.

Gävlebon Suzan Hindi har i många år representerat Gävles islamister och den radikala moskén som finansieras av pengar från bland annat salafister i Qatar. Här önskar Suzan Hindi besökare välkomna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Islamisten Raad Al-Duhan döms för grovt penningtvättsbrott

 1. Självklart nekar han till brott, enligt koranen är det inget brott att själa eller bedra otrogna.
  Vem var personen som fick sitt bank ID kapat?

 2. Enligt vissa lär islam vara ”fredens och kärlekens religion”. – En grövre lögn får man leta efter. Muslimer har rätt att ljuga för alla ”otrogna”. Tag polismördaren i Göteborg som exempel. Sådan mor (muslim) sådan son(muslim?). Vem är och var finns fadern? Hur försörjer dessa figurer sig? Varför är de här? Var håller de grävande murvlarna hus? Kom fram för bövelen! Som skatteslav i en ”demokrati” har man rätt att få veta. Angående den kriminelle islamisten. Be en människosmugglare ta honom till där han hör hemma. Sekretessbelagt och med tystnadsplikt.

  17
 3. Har man ingen beskattningsbar inkomst, vilket dessa gynnare vanligen inte har, så blir 100 dagsböter dessvärre 100×50 kr dvs 5000. Svarta pengar räknas dessvärre inte.

  18
 4. Säkert inte för etniska svenskar dock. Den kriminella har säkert dubbla medborgarskap och var naturligtvis tvungen att tvätta lite pengar för att åka hem på semester till sitt dödligt farliga hemland. Gäller att vara ren och prydlig när de åker på hembesök. Han kanske rentav behöver ett litet skadestånd på någon miljon eller så.
  Tur att vi har så förstående juridiskt utbildade etniska svenskar i det här landet.

  22
 5. Villkorligt och 5000 i böter för grovt penningtvättsbrott? Jo, jag tackar…det lönar sig att vara kriminell i bananrepubliken Sverige

  35

Kommentera