Sveriges Radios reporter inledde relation med islamistiskt säkerhetshot

ISLAM. En journalist, Sanna Drysén, vid Sveriges Radios Ekoredaktion som återkommande har granskat fallen med de islamister som ska utvisas på grund av säkerhetshot inledde en privat relation med en av dem, Gävleimamen Abu Raads son, Raad Al-Duhan. Han är numera även skriven hos journalistens mamma. – Så fort jag fick reda på att redaktionens integritet kunde ifrågasättas agerade jag, säger Ekochefen Klas Wolf-Watz till Doku.

Raad Al-Duhan och Sanna Drysén. Foto: Sveriges Radio.

Under 2019 togs sex personer i förvar med stöd av lagen om särskild utlänningskontroll. Efter överklaganden beslutade regeringen att utvisa samtliga sex. Migrationsverket, Säkerhetspolisen, Migrationsöverdomstolen och regeringen ansåg att de utgör hot mot rikets säkerhet. En av dem var Gävleimamen Riyad Abdulkarim Jassim (Abo Raad). En annan var hans son, Raad Riyad Abdulkarim Al-Duhan (Raad Al-Duhan). Båda är irakiska medborgare som har förvägrats svenskt medborgarskap.

Efter regeringens beslut har en av de sex, Vetenskapsskolans förre ägare, Abdel Nasser El Nadi, självmant lämnat Sverige. Övriga fem är tills vidare kvar på grund av verkställighetshinder och är underkastade anmälningsplikt hos polisen.

Under hösten 2019 publicerade Ekot vid Sveriges Radio ett drygt femtontal reportage om handläggningen av ärendena enligt lagen. Inslagen gjordes huvudsakligen av en och samma journalist. Reportagen bestod i allt väsentligt av kritik mot Säkerhetspolisen och övriga myndigheter och mot bristande transparens i tillämpningen av lagen.

Läs vidare på Doku…

-Pettersson är inte förvånad, och än mindre förvånad över att Ekochefen Klas kochefen Klas Wolf-Watz fortfarande tycker att reportage är relevanta och finns kvar på nätet. Klas Wolf-Watz anser också att ärendet är ett personalärende!

Reportern har slutat på egen begäran.

Om Abo Raad och hans son på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

37 thoughts on “Sveriges Radios reporter inledde relation med islamistiskt säkerhetshot

 1. Journalist som gillar Mellanöstern skriver hon om sig själv på Twitter.

  Lite kul är ju då att hon bor i lgh:n rakt ovanför en känd, men dock ej dömd våldtäktsman från mellanöstern…som brukade ståupp när han försökte va rolig.

 2. Hon må förälska sig i vem hon än vill. Det allvarliga är att hon är inte ensam om att jobba med egna intressen och värderingar i Public Service. Även cheferna som inte törs tala klartext. Det är trams hela tiden som vi betalar för. Storstädning från toppen är akut. SVT/SR ingår faktiskt i Totalförsvaret.

  När jag nu körde till gymmet och hörde sjunyheterna så var det bara utrikes, citat ur läkartidning, stackars Afrika och jag vet inte vad. Jag stänger öronen.

  Som näst sista nyhet kom äntligen Sverige då jag var nästan framme. Någon skjuten i Örebro. Kort och koncist. Inte vem, var och varför. Inga intervjuer som i Egypten. När inte reportern törs säga det så vet alla lyssnare att det var säkert koppling till Vivalla.

  Men det borde rimligen ha hänt mycket mer i Sverige under natten. Det fick jag inte veta då man prioriterar utlandskorrar. Vad fan får jag för pengarna? Cilla Benkö!!!!!!

 3. Det är skrämmande med alla dessa naiva och obildade svenska flickor som ömmar för de primitiva barbarerna från Mellanöstern och Afrika. Ännu värre är att Sveriges korkade journalistkår nu domineras av sådana här naiva och obildade svenska flickor

  • Fler kvinnor numer på universiteten, fler män som sitter hemma och pimplar öl och skriver korkade kommentarer. Du verkar passa hemma i det gänget.

   • Bara för att du går på ett universitet så betyder inte det att du är bildad.

   • Dem flesta går nog inte heller på Universitet för att dem är bildade. Dem går där för att BLI BILDADE. Är du tillräckligt bildad för att fatta skillnaden?

   • Mrs82!
    De som går på universitet borde kunna lära sig skillnaden på de och dem, eller hur?

   • Var har jag skrivit att jag pluggar/-t på universitet? Svarar du alltid på påståenden som inte står i inlägget? Men ”dem” är mer och mer accepterat i linje med dom. Du verkar sakna den intellektuella förmågan att fatta det. Men kolla videon på inlägget ”Annie Lööf ljuger”; 0,40 in i videon säger ”reportern” att ”Annie Lööf ljuger om hennes cv”. Syftningsfel alltså. Korrekt svenska är ”Annie Lööf ljuger om sin cv”. Kommentar på det, grebom5? Märkligt också att ”antimobbaren” Jenny Ek tycker det är trevligt med mobbning. Hyckleri, är det så ni vill övertyga oss ”vänsterblivna” att krypa till er hörna i sandlådan?

   • Mrs82… ursäkta mig, men var tycker jag att mobbing är trevligt?

   • Signalvärdet i det du gör. Det kan tolkas lite olika. För några månader sen gav du dig på någon annan som hade synpunkter på just språkligheter. Men det är lätt med dina bloggkompisar här i ryggen. Inte så lätt att visa ryggrad och vara konsekvent ser jag. Det kan en kalla hyckleri av hög klass.

   • Mrs 82…
    Du får lov att tycka precis vad du vill, men att du hittar på lögner om mig för att det ska passa in i din agenda tycker inte jag är okej. Jag har jobbat med dyslexibarn. Jag hjälper barn som har språkliga problem. Att jag skulle som du påstår ” hoppa på folk” för deras språkbruk är inte speciellt trovärdigt. Sen hur människor tolkar vad jag skriver, det kan jag inte stå för. Om du väljer att missförstå min text så det upp till dig. Men att ge mig epitet för ditt missförstånd är i min ögon inte speciellt vänligt. Man kan ha olika politiska åsikter utan att för den saken ge personliga påhopp. Jag önskar dig en trevlig helg😁

  • Nej för om vi är snälla mot de nu så är dem snälla mot oss sen när dem blir i majoritet. Inte alla, men många av de behövs för våran välfärd dessutom-

   • Skriver du sådan for at overbevise dig selv? Tåbelige taber!

   • Cirkus Sverige
    Nåt fel är det definitivt med din läsfölrståelse.
    ”håll god ton och var artig”
    Vilken del av den meningen klarar du inte av att förstå trots det står på svenska?

   • Mrs82…
    Man ”pratar” med intelligenta på intelligent språk, och dårar på dårars språk…

    Detta är förklaringen på mitt inlägg till dig.

    Verkligheten kommer ikapp dig också…hoppas det blir inte allt för hemskt.

    Ps. Visst vore det härligt att kunna koppla bort allt, och leva i det blå, och tro att allt som Socialdemokraterna gör är bra, genomtänkt och förnuftigt…En utopi…ja, jag vet.

   • ”Man ”pratar” med intelligenta på intelligent språk, och dårar på dårars språk…”
    Aha, det är därför du sällan använder intelligent språk i kommentarsfälten här då alltså. Bra att du var tydlig med det.

 4. Vad är det som triggar svenska kvinnor då de möter araber eller andra osvenska individer?
  Kan det vara Stockholmssyndromet som gör sig påmint, eller de börjar ”tycka synd om” svenskens största svaghet speciellt hos kvinnor.

  Vad det än var/är så passar det inte hos en journalist de ska vara neutrala och klarar de inte det så bör de sparkas.

 5. Ytterligare ett bevis på att socialister är, per definition, idioter.
  Snart kommer det fram att hon är förtryckt, misshandlad och kontrollerad av sin pojkvän.
  Vilket då kommer vara vita svenska mäns fel.

 6. ”Gåvor är alltid kul, men vi känner att vi redan har samlat på oss det vi behöver.

  Därför skulle vi bli som allra gladast om du ville vara med och skänka en slant till UNHCR, för att hjälpa människor på flykt (i stället för att lägga pengar på en gåva som är strikt till oss).

  Det vore fint om vårt bröllop kan bli ett tillfälle att tillsammans göra en liten liten insats för några som behövt lämna allt.

  Ses den 11 augusti!
  Linus & Emelie”

  ”Sanna Drysén Donerade 500 kr
  Grattis till giftermålet!!!!!!! (önskar Sanna och Emilio)”

  ”Per Gahrton Donerade 500 kr
  Stort grattis!”

  ”Carl Bildt Donerade 200 kr”

  (https://se.betternow.org/fundraisers/emelinus-brollopsgava)

  ”Emelie Rosén, granskande reporter på Ekot. Vinnare av Stora Journalistpriset 2020, för den granskande dokumentärserien Gamer. Nominerad till Guldspaden fem gånger. Vunnit Guldörat för granskningen När vården inte räddar liv.”

  Tänka sig att ”journalisterna” bor i bostadsrätter på Södermalm i det närmaste kritvita trappuppgångar.

  BBC är som de är men sedan ett tag har de en social uppförandekod för sina journalister vilken hade i SR:s fall resulterat i ett par vakanser.

  How deep is the Deep State?

 7. Om man som Sveriges Radio påstår sig vara oberoende, då ska väl Eko-redaktionen vara neutral och inte producera reportage som med all tydlighet framstår som partiska. Tre exempel på Eko-reportern Sanna Dryséns reportage:

  ”Han klassas som ett säkerhetshot”: ”- Jag är inte farlig”, av Ekots granskande reporter Sanna Drysén.

  ”Raad ska utvisas trots problematisk Säpoutredning. Hör reportage av Ekots granskande reporter Sanna Drysén, som undersökt processen”.

  ”Ekots granskning av lagen om särskild utlänningskontroll,… att lagen inte är så rättssäker som de ansvariga påstår, Sanna Drysén om de personer som Sverige vill utvisa eftersom de bedöms hota rikets säkerhet”.

 8. Ytterligare ett exempel på varför public service resurser bör krympas avsevärt, detta är nog bara toppen på ett isberg. Sedan upphör man ju aldrig att förvånas över dessa naiva och verklighetsfrånvända fruntimmer som bemannar media och myndigheter och sprider sina idéer och hat.

 9. De självgoda låtsasglobalisterna med svajiga jätteglorior tar ofta egenmäktiga beslut, som hotar Sveriges säkerhet och välfärd. De är inte ovanligt att de förespråkar eller verkar för att ta emot bidragsturism eller kriminella för att placera i knäna på skattebetalarna. De verkar dessutom ofta vara de, som lever på just skattebetalda jobb. Ge oss lyssnare fler vuxna i public service tack!

 10. Sanna D, journalist??? Begriper inte att det
  är olämpligt att snyft-intervjua sin egen
  kille. Vad visste hennes chefer? Korruptionen äter sig in i samhällskroppen.
  Samtidigt vill man stänga ner de som har
  ”fel” åsikter…. Arma land

 11. Bidrar du till nått positivt eller på likvärdigt sätt bidrar, uppmuntrar, förskönar, förenklar, förespråkar dessa terrorister och deras handlingar samt uttalanden, indirekt eller direkt, så är DU DELAKTIG I TERROR och SKA DÖMAS FÖR DELAKTIGHET I TERRORVERKSAMHET.

  Samma om du har vetskap eller misstanke om terrorbrott, eller likvärdig ställd handling/framförande, så ÄR DU SKYLDIG ATT ANMÄLA DETTA, annars kan du dömas för undanhållande av brottsling och försvårande av utredning/ alternativ delaktig i terrorverksamhet.

  Hur fan 😡 svårt ska det vara att fatta.

  • Faaassst…. det hjälper ju inte att anmäla vad man vet, för polisen är underbemannad och har inte tid att ta hand om terrorbrott…De är upptagna med att jaga svenska tonårskillar på trimmade mopeder…

 12. Inte undra på att regimmedia är som det är med så totalt omdömeslösa medarbetare.

Kommentera