Fruktansvärt: mest vita i svensk TV

RASBIOLOGI. Det är flest vita som syns i tv under bästa sändningstid, visar en ny undersökning från Malmö universitet som analyserat representationen i SVT1 och TV4 under sju slumpvis valda kvällar, rapporterar Sveriges Radio.

Tobias Hübinette lever på statsbidrag.

Men även om det är flest vita som syns i tv, är det inte oproportionerligt många. ”Kvantitet säger inte alltid säger något om kvaliteten. Icke-vita saknar ofta repliker och vissa grupper, som asiater, har större sannolikhet att representeras utan interaktion med någon annan”, säger docent Sayaka Osanami Törngren som gjort undersökningen.

-Pettersson tycker att Sayaka Osanami Törngren ska resa till Japan och undersöka varför det är mest japaner i Japansk TVoch då inte för skattebetalarnas pengar.

För övrigt tycker jag det är alldeles för många färgade i TV4:as reklam och jag trodde vi hade lämnat rasbiologin bakom hos när Socialdemokraterna slutade med rasbiologiska institutet.

Dom som vill se färre vita får titta på Efterlyst eller Veckans brott.

Åtta socialdemokratiska regeringar godkände 63.000 steriliseringar på Rasbiologiska Institutet

Vad tror ni händer om någon byter ut texten till ”Hata svarta fattiga homosexuella män”.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 thoughts on “Fruktansvärt: mest vita i svensk TV

 1. Det vore mer intressant med en jämförande analys mellan representation i svensk TV kontra andra länder. Det är nog inte många länder som har det så blandat som Sverige.

 2. det är bara att börja kvotera in spelar??nan får välja 3 bögar motsvarar 6 transvestiter eller 2 pedofiler .. dock inte sådana som är med i Centerpartiet eller katolska kyrkan. det är pastor Forsmans lag. fruntimer och deras toyboy räknas för sig varje käring som inte är färgad måste ha en egen jihadist som står och skriker . som Timinäl och hans ungar när dom spelar knattefotboll.. . och det gäller då före och efter bad tunnan och mi to

  10
  1
 3. På min semester I Polen var det nästan bara polska program och polacker som figurerade på tv. Måste det vara så?

  25
  3
 4. Såg i Aftonbladet för någon vecka sedan en blänkare av någon som anklagade ishockeyn för att vara en alltför vit sport. Men om det inte finns färgade som vill spela med puck och klubba, vad ska då klubbarna göra? Kanske kvota in några från Tjärnaängar i Leksand och Mora

  27
  1
   • Men den slår de på! Med tillhygge!

    Se där; ett nytt forskningsområde. Lägger man till att, förutom spelarna, är även isen vit, så finns det nog miljoner att hämta för nutida rasforskare.

    20
 5. Att denne asiatiske fjant lever av statliga bidrag det är lätt att räkna ut, alla som kräker
  över Sverige får sådana jobb/försörjningsstöd.

  Den Gudrun Avskyman kopian som hatar vita män kan väl emigrera till Afrika , där är väl kullör så det räcker för henne.

  30
 6. I detta landet ska ingen förutom vita leva. Det finns gott om plats i Afrika/arabstaterna, för det onödiga klientel som invaderat oss.
  Att inte färgade skulle vara representerade i svensk TV, är en grov lögn. Lyssna på rapporterna om kriminaliteten. Bara det onödiga folket. För övrigt är det slående hur mycket homo och andra naturens misstag som får framträdande roller i rutan. Klart kränkande för friska människor.
  Rekommenderar alla riktiga människor att ansluta sig till bojkotten mot babbereklamens företagsmärken.

  43
 7. Sport affären i Oxelösund skrotade alla vita skylt dockor för några år sedan
  nu är det bara Negerdockor i skylt fönster ock butik sen den dagen har jag
  inte satt min fot i Butiken Man kan undra varför man har gjort detta man
  kan undra om den vite mannen inte är välkommen in i Butiken undrar Thomas.B

  29
 8. Det är en överrepresentation av homosexuella i TV. I synnerhet melodifestivalen.
  Mer representation där tack. Vem bryr sig att det är en tävlig i musik när man kan kvotera baserad på kön och hudfärg.

  33
 9. Samtidigt kan vi konstatera att minoriteter är klart ”överexponerade” i reklamen. https://www.friatider.se/var-tionde-afrikan-i-svensk-tv-reklam De gånger som man råkar på en kärnfamilj som man kan identifiera som svensk är lätträknade. Inte sällan händer det dock att mannen i den familjen blir förlöjligad.

  Nu är jag en lättkränkt och sur gubbe så jag låter helt enkelt bli att köpa dessa produkter om jag kan. Stolt är jag också för att tillsammans med miljontals andra män orsakat P&G miljardförluster tack vare Gillettes totalt tondöva reklam där man urinerade, inte bokstavligt, på kundkretsen som fick nog och drog.

  37
 10. I nyhetsflödet är det en minoritet vita vad gäller brott, men där pixlas alla så vi får inte se om de är vita eller solbrända.

  Vi är tack och lov fortfarande en majoritet kaukasier i Sverige.

  24
 11. Det är ren nazism! Bara judar överallt, sa Hitler! Detta är precis samma sak! Om man nedvärderar ett lands verkliga innevånare, till ingenting!

  Säg mig en sak: Varför har då kurderna och palestinierna rätt till ett eget etniskt homogent land??? Är de FÖRMER än oss västerländska folk??? Har inte ALLA folk rätt till ett eget land??? Är vissa folk mer värda än andra???

  Om inte, HAR VI RÄTT TILL VÅRT EGET LAND, OCH TILL ÖVERHÖGHET I DETSAMMA!!!

  34
 12. Påstår alltså Sveriges Radio att undersökningen visar, men de som utfört den menar att Public Service undanhåller fakta och undrar varför: ”…i tv-journalistiken ser vi alltså fler svarta (10%) än den skattade andelen i hela befolkningen, medan den antagna andelen svarta i befolkningen snarare landar på 3–4 procent. Som nämnts är svarta överrepresenterade rent numerärt på bästa sändningstid i svenskproducerade medier. I vår undersökning är alla icke-vita kategorier tydligt överrepresenterade i roller som saknar repliker. Personer med asiatiskt utseende syns särskilt ofta i roller utan någon interaktion Men det får public service-publiken inte veta, de valdes bort när SVT:s Kulturnyheterna och SR:s Kulturnytt intervjuade oss om saken. Då talas det bara om att vita är mest förekommande, vilket närmast är en självklarhet i ett land där så där tre av fyra personer är vita. Att svarta däremot syns så pass ofta är nog mer intressant för publiken. Tror och tänker vi.”

  https://www.dagensmedia.se/opinion/debatt/varfor-gomma-nyheten-om-att-icke-vita-personer-syns-i-svensk-tv/

  24
 13. Jag visste inte att det var så enkelt att kallas forskare, bli expert och leva på arbetarnas skattepengar. Sätt dig framför TV i olika länder och skriv sedan en avhandling: Oj, här är det mest vita svenskar. Oj, oj här är det massor av afrikaner, Oj, oj, oj så många araber. Här kryllar det av kineser. Men här är det inte så många indianer.

  37
 14. Märkliga (onödiga) undersökningar de gör nuförtiden. Det är väl fullkomligt naturligt att det är flest vita i svensk TV, vi bor väl inte i Afrika även om man ibland undrar var man hamnat bland alla skitprogram.

  56

Kommentera