Fransk butikskedja slutar sälja kanoter till migranter

ILLEGAL INVANDRING. Sportbutikskejdan Decathlon har slutat sälja kanoter och kajaker i sina butiker i norra Frankrike. Butiken har tagit beslutet då de vill hindra att migranter tar sig över engelska kanalen, rapporterar Le Monde. Enligt Le Monde har minst 22000 migranter korsat kanalen sedan januari.

En ensam kajakpaddlare plockas upp av franska kustbevakningen

Butikerna tog själva beslutet efter att tre personer försvann när de försökte paddla från Frankrike till Storbritannien under förra veckan.

Det kommer inte längre gå att köpa kanoter i butikerna. Givet den nuvarande situationen riskerar människor sina liv, säger en butiksägare.

-Pettersson säger att sedan Storbritannien lämnade EU den 31 januari 2020 så har antalet migranter som tar sig över Engelska kanalen flerdubblats. En gissning är att bevakningen på den franska sidan har minskat rejält och att britterna och fransmännen är inblandade i bråk om fiskekvoter gör inte saken bättre. Lösningen är att inte släppa in illegala migranter i EU och att aldrig ge illegala uppehållstillstånd. Tar britterna emot några så ringer de hem och det kommer fler.

Australiens lösning är den enda långsiktigt hållbara.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Fransk butikskedja slutar sälja kanoter till migranter

 1. Är det ingen som informerat kanotisterna om att Brexit kommer göra UK fattigt och eländigt, för det var väl så man sade innan Brexit.

 2. Det är sedan länge förbjudet att sälja uppblåsbara flottar i Marocko. På control de la fronteras som sänds på tv visar man hur de försöker smuggla dem fram och tillbaka över gränsen. Flottar in och fyllda flottar tillbaka. Recycling. Mp är väl jättenöjd. De ska ju norrut de flesta.
  Knark och människosmugglare jobbar tillsammans. Olika delar. Trafficking ingår. Barn används som mulor att ta knark från syd till norr. De kläs i skoluniform.
  När köper SVT in dessa dokumentärer som bygger på fakta och siffror?

  25
 3. Låter som ett svenskt förslag istället för att lösa problemet?

  Har grodätarna och tvålälskarna börjat ta efter oss?

  Landet down under har ju större problem med sina undersåtar som inte lyder order…

  18
  • Jag tror att det är en orsak till att det är svårt att få chaufförer att köra på England. Samma vid gränsen Marocko-spanien. De hänger i hjulhusen under lastbilarna.
   En del chaufförer är med på det hela. De har lönnfack från Marocko. Direktfärjan till Barcelona en svår rutt.
   De har förstört Calais som kallas djungeln.

   13

Kommentera