Migranter kastar sten mot Polsk gränspolis

ILLEGAL INVANDRING. Polska säkerhetsstyrkor har beskjutit stenkastande migranter med vattenkanoner och tårgas i Kuznica vid gränsen mot Belarus, skriver Reuters.

”Migranter attackerade våra soldater med stenar och försökte riva stängslet för att ta sig in i Polen. Våra styrkor använde tårgas för att kväsa migranternas aggression”‚ skriver Polens försvarsdepartement på Twitter.

-Pettersson säger att det är fint folk, stenkastarna. Nu får dom det trevligt, dyngsura i natt utomhus…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Migranter kastar sten mot Polsk gränspolis

 1. Låt dom vara där tills dom tröttnar. Spola gödsel på dom flera ggr om dagen. Snart är det ju vinter också….hoppas det blir snö och kallt där

 2. Inkräktare är inte fattiga flyktingar. De betalade förmögenhet för att kunna åka till Vittryssland. Om de inte tycker om läget i egna länder varför organiserar sig de inte och kämpar som opposition gör i andra länder? Istället flyr unga, friska män till välståndet i Väst. När slutar vänster i Sverige och Väst ömma för migranter som inte respekterar andra länders gränser? Polacker kämpade hela historien för sitt land och sina gränser och låter inte inkräktare attackera dem. Respekt för polska gränssoldater och polisen!

 3. ”Ziad vill åka från Bagdad till Europa, via Belarus. Trots att Irak skickar flyg för att hämta hem migranter vid gränsen finns det vägar mot väst – för den som kan betala. Vad är priset för att ta sig till Europa?

  För motsvarande 11 370 kronor, 1300 dollar, lovar flera resebyråer i Bagdad att ordna visum inom en vecka.

  – Vi får dem från andra länder där ambassaderna fortfarande håller öppet, förklarar en kvinna som arbetar på en resebyrå ett par hundra meter bort.

  Ziad frågar om han verkligen kommer att kunna åka. Irakiska myndigheter har ökat trycket på medborgare att inte ge sig av till Belarus.

  – Om du reser från Irak skickar de tillbaka dig, men om du reser från ett annat land så gör de inte det, säger försäljaren.

  Flygbiljetterna kan gå på uppemot 2 500 dollar, motsvarande cirka 22 000 kronor

  De allra flesta ger sig inte av härifrån södra Irak utan från Kurdistan, den region där säkerhetssituationen betraktas som bäst i landet. Från Kurdistan har tusentals gett sig av de senaste månaderna, enligt kurdiska flyktingorganisationer.

  Ziads kusin Youssef slår sig ned vid bordet. Han har fem vänner som har rest till Belarus för att försöka ta sig till Europa. Två har kommit fram till Tyskland. Tre vet han inte vad som hänt med. Några dagar efter att de reste gick de inte längre att få kontakt med.

  Själv vill han inte åka. Han har redan smugglat sig till Sverige en gång. Han plockar fram sin telefon och visar bilder från Sverige. Tranås, Rågsved, Flen. För två år sedan fick han slutligt avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd och blev satt på ett flyg till Irak. Då tänkte han inte på något annat än hur han skulle kunna återvända. Det gör han inte längre. Vänner i Sverige har erbjudit sig att hjälpa honom att ordna arbetstillstånd. Men han vill inte åka. Han vet vad som väntar.

  – Du åker, kämpar och jobbar och sedan får du beskedet att du inte får stanna, säger han.”
  https://www.svd.se/vill-fly-till-eu-via-belarus-du-behover-smugglare
  (antagligen betalvägg)

  Ja, inte mycket som har med flykt att göra här inte. Och när man inser hur organiserat och industriellt allt är från visumansökningar, flygrutter till kontaktnät med araber överallt, inklusive vårt eget land inte minst.

  Och pajaser som Özz försöker låtsas att det handlar om flykt för att sälja biljetter till sina patetiska ståuppshower, eftersom denna ”godhet” lockar andra som vill känna sig goda.

 4. Att dom är korkade har man förstått länge, men nog borde dom väl fatta att dom inte är välkomna??

  18
 5. Nu har de gått två veckor ungefär. Hur har de ork ?
  Läste att vitryssar jagar flyktingar med vapen mot Polska gränsen!

 6. Polackerna är ett tufft folkslag och inte så j-la mesiga som etniska Svenskar som knyter näven i fickan och tittar på blajtv för att döva den grymma verkligheten.
  Svenskarna behöver vakna ur sina drömmar.

  58
 7. Inte bara migranterna kastar sten, även Vitryska soldater kör fram hela lastbilslaster med sten och hjälper till att kasta. Även bultsaxar använder soldaterna och delar gärna ut.

  51
  1
 8. Många kanske inte vet vad svinsväm är Janne
  Flytgödsel från grisar är både nyttigt för naturen och växtligtheten utmed gränsen som säkert har tagit skada av för hårt tryck. Det är också ganska ofarligt

  44
 9. Bra. Direktrespons vid stenkastning är att man blir dyngsur, och i +8 grader lär sig även den mest korkade ganska snabbt kan man tro.

  52
  • Är det dom här Özz Nujen ömmar så väldigt för !! Det här är inga flyktingar,det här är en våldsam invasionsstyrka som den Polska gränspolisen och militären får tampas med.Heder att dom kämpar så resolut mot dom.Iskallt vatten på högt tryck och tårgas verkar inte bita.Kommer det här sluta med skarp ammunition från båda sidor ?

   39

Kommentera