Skottland står inför den kallaste november någonsin

KLIMAT & MILJÖ. Klimat och miljöminister Per Bolund twittrar om att han sitter i ljuset av soldrivna lampor på FN:s klimatkonferens COP26 och försöker begränsa jordens uppvärmning.

Oavsett om lamporna är soldrivna eller inte så finns det inte mycket solkraft i Skottland men de har en hel del kärnkraft och vindkraft, men det berättar inte Bolund.

Sedan läser jag om att det mesta av järnvägstrafiken i Skottland drivs med diesel men det berättar inte Greta. Planer finns dock på att elektrifiera och modernisera järnvägen till år 2035.

Dieseltåg i Skottland

Daily Rekord och inte Bolund rapporterar om snö till helgen och den kallaste november någonsin i Skottland men det får vi troligen inte se på SVT och TV4 fast de har reportageteam på plats.

Temperaturerna kommer att sjunka med snö på väg i helgen eftersom landet står inför den kallaste november någonsin.

Vinterväder är på väg för stora delar av Skottland med bookmakers som minskar sina odds på chanserna för snö i helgen.

Högsta temperaturer på bara 0C förväntas i områdena i Aberdeenshire, med minusgrader på -6C i vissa nordliga områden – rapporterar The Met Office.

Med temperaturer som sjunker över hela landet, gör Ladbrokes nu det bara en 2/1 chans att vi ser det vita innan helgen är slut.

-Pettersson noterar att skottarna redan pratar om en vit jul, men tycker att de ska ta det lite lugnt med detta. Väder är väder och inte allt för långt bort finns det tropiska stormar med värme…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Skottland står inför den kallaste november någonsin

 1. Endast vindsegel -och solbilar och likaledes tåg, är miljövänliga. Men de finns ju INTE!!! Så… vad välja??? Bättre den säkra oljan och gasen, och bevara naturen, som tar hand om koldioxiden. Rena den så mycket det går, och satsa på utbyggt solenergi, DÄR DET GÅR! Men vindkraft och bilbatterier är förödande för miljön!!! Klimatet är skitprat om ingenting. Satsa på den verkliga miljön istället, så löser sig klimatet av sig självt!

  19
  1
 2. Generellt är buss ett bättre alternativ än tåg i Europa. Många linjer använder dieseltåg och elektrifierade linjer går vanligen på ”fulel”.
  Just nu (på en lördagskväll kl 19) är Storbritanniens energimix enligt följande:
  17,5 MW Naturgas
  1,5 MW Kol
  5,6 MW Kärnkraft
  4,0 MW Vind
  5,2 MW Annat
  (samt 4,2 MW Import)
  Dvs minst 56% fulel (av det som produceras)

  16
  1
 3. ää det finns got om kol i England gruvarbetarna strejkade nder margit theater kan vata läge att dom börjar försörja sig själva

  15
  1
 4. Enl. uppgift laddas elbilarna på klimat-LJUG-mötet via laddstolpar anslutna till dieselgeneratorer. (Se Petterssons, 2:a nov.) Lågoddsare : Bolund slirar på sanningen !

  42

Kommentera