SVT rapporterar olika om extremism

MEDIA. I går skadades tre personer i en knivattack ombord på ett snabbtåg i Tyskland mellan Regensburg och Nürnberg strax efter klockan 09 på lördagen. Det sig inte om livshotande skador.

SVT rapporterar att en misstänkt gärningsman har gripits, enligt den tyska tidningen Bild.

Enligt BILD-uppgifter är gärningsmannen det den 27-årige syriern Abdalrahman A. Han ska ha haft psykiska problem och även kallat på hjälp på tåget. Han ska ha tagit sig in i Tyskland 2014 som flykting. Även BBC nämner att gärningsmannen är en arabisk migrant. BBC lägger också till att attacken kom bara månader efter att en somalisk man attackerade och dödade tre kvinnor med kniv i staden Würzburg.

SVT väljer att utelämna uppgifterna om gärningsmannen – arab, muslim, invandrare.

I går häktades också en 25-årig man från Falköping i Skaraborgs Tingsrätt misstänkt på sannolika skäl för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Här rapporterar SVT att mannen misstänks ha kopplingar till högerextremism, att mannen är dömd för misshandel, att han ansökt om vapenlicens men nekats, att mannen har kopplingar till Nordiska motståndsrörelsens (NMR).

-Pettersson undrar varför SVT utelämnar detaljer som de uppenbarligen har om syriern i Tyskland men nämner detaljer om mannen från Falköping? Räcker inte de knapp 5.000 miljonerna SVT får av landets skattebetalare till att rapportera korrekt om muslimer eller?

***

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “SVT rapporterar olika om extremism

 1. All ”nyhetsförmedling” i landet Abzurdistan är en form av vänsterpropaganda…. Därtill slickar de samtliga de invandrade parasiterna i r-öven..
  De gamla hederliga journalisterna,har ersatts av oskolade ”korrekta” skribenter !!

 2. Jo men när SVT själva är en del av vänsterrörelsen så blir rapporteringen därefter, sorgligt
  men sant. Nu har vi i flera dagar blivit serverade med Sossarnas skryt över sin egen
  förträfflighet, nu när det tar slut idag , vad ska dom då skriva om?? Inte blir det om den
  senaste gängvåldtäkten i Stockholm, och inget om dom senaste IS kvinnorna dom hämtat hem och släppt rakt ut i befolkningen, dom får väl återgå till klimattjafset 2/3 av sändningen.

  Notera hur noggranna dom är om den man som dom kallar högerextrem, vad han kan
  ställa till med, men om dessa IS kvinnor som varit med om både det ena och andra blir
  på studs goda samhällsmedborgare förmodligen?

 3. Svensk PK-medias vanliga propagandistiska agenda. Att mörka och misskreditera ”RÄTT” slags folk, så att medborgarna får, och stärks i den uppfattning om skilda människokluster man vill att de ska ha! I maktens likriktade staliniststyrningstecken!

 4. Inte alls konstigt att SR/SVT undanhåller verkliga förhållanden. Att ”säga som det är” kan förstöra ditt liv. Så du skall vara tacksam mot SR/SVT att de inte redogör för verkligheten

  1
  8

Kommentera