Stängda hjärtan

En lokal präst (väljer att inte namnge honom) har gjort sig känd för att propagera för hög invandring och ett generöst mottagande av asylsökande i en rad insändare och debattinlägg. Fast ser han på verkligheten med naiva eller faktabaserade ögon?

Moderaterna har stängt och låst sina hjärtan. Kritiken mot Moderaternas inställning i migrationsfrågor kan inte misstolkas. Fast hur är det egentligen med bilden?

Som präst har du en grundmurad ingång till verkligheten där ord som medmänsklighet och kärlek väljs före förmåga och verklighet. En fungerade migrationspolitik kan och ska inte byggas på känslor, utan på den verklighet ett samhälle har som utgångspunkt.

Prästen i fråga väljer att kritisera Moderaternas närmande till Sverigedemokraterna med väl inövade ord:

Vilka ska ta hand om den lågbetalda marktjänst som våra invandrare utför åt oss? Vem skall byta blöjor på moderatledaren eller mig själv när det blir så dags på ålderns höst? Utan invandrare som tillåts bidra med sina erfarenheter, traditioner och kulturer skrumpnar Sverige: det vore inte nyttigt och bra för vårt land

Vem bytte blöjor på tidigare generationer? Syftas ”lågbetald marktjänst” till den svarta marknad som skapats av naiv, kravlös och okontrollerad migration? Erfarna, välutbildade och hårt arbetande invandrare som är villiga att bidra, acceptera och respektera har aldrig utgjort något problem. Så fungerade också svensk migrationspolitik så länge den byggde på arbetskraftinvandring och inte på asylinvandring. Så länge människor kom till Sverige för att arbeta, för att bidra och för att respektera lagar och regler, var problemen små och få. Idag är problemen både stora och många och som ni kunde läsa på Petterssons igår så börjar också invånare med utländsk bakgrund inse detta.

Den lokala prästen uppmanar Moderaterna att låsa upp sina hjärtan som under Fredrik Reinfeldts olyckliga period som partiledare. Kära präst. Det är inte stängda hjärtan som skapat den uppsjö av problem det svenska samhället och dess skattebetalare ställts inför. Det är de öppna hjärtan som symboliserat svensk migrationspolitik i decennier som ligger bakom.

Han använder ordet integrations latinska benämning ”integer” som han mycket riktigt påpekar betyder ”hel”. Är det svenska samhället verkligheten helt idag? Består det svenska samhället av en helhet eller är fasaden splittrad i olika grupper som till synes drar åt olika håll?

Är ord som utanförskap, våld, arbetslöshet, bidragsberoende, segregation, religiös extremism, brottslighet och en vård, skola och omsorg som inte längre levererar, verkligen synonymt med den ”helhet” som vår kära präst ropar på?

Lokaltidningen (betallänk)

7 thoughts on “Stängda hjärtan

 1. ja att präster har laster det är ju känt katolska präster är ju pedofiler hela gänget. när det gäller detta missfostret snär det något sadistisk böjelse han vill öppna era hjärtan det då med ett autmarvapen av lämplig jihadist ? det är ju utan tvekan en avfälling som kovorterat till islam alltså en mulla. man får se upp med dessa dom har ju parasiterat på folk i århundraden med husförhör och skrämt folk till underkastelse.. nu gäller det at klargöra att staten är över ornad religonen och klargöra det på samma sätt som som den konkurerande religonen islam klagör motsatsen i sammanhanget.med obligatorisk huvudkapning enligt islamsk tradition

 2. Det faktum att den här snubben tror på Gud, visar ju bara att han är fullkomligt dum i precis hela huvudet, och då kan man nog inte förvänta sig att det kommer något vettigt ur munnen..

  12
  4
 3. Borde kanske fråga församlingsborna om de vill bidraga med pengar. Och om svaret är positivt kan ju församlingen betala kostnaderna under resterande livstid för de stackars ”flyktingarna”! Kanske också bidraga till eventuella brottsoffer som kommer att bli en naturlig följd av naiviteten

  18
 4. Låter som om denne präst är en socialist och inte en utbildad präst.
  Inget i Bibeln säger att du ska förgöra dig själv och ditt samhälle för att hjälpa främlingar. Tvärtom faktiskt och om du tror det begår du vad papisterna kallar en dödssynd, högmodighet.

  19
  1
  • Föreslår konfiskering av kyrkans samtliga tillgångar, för att betala av de dumheter kyrkans ledning har drivit de sista 30 åren. Vi lever i 2000-talet, det är dags att se nyktert på verkligheten. Sagoböcker ska vara på biblioteket. Har någon religiös abstinens, så finns psykvård att tillgå.

   13
   • Så vi ska konfiskera kyrkans tillgångar för vad socialister säger.
    Hmmm… det resonemanget skarvar ganska rejält.

    Hur skulle det vara om vi istället kastar ut de falska prästerna och månglarna ur kyrkan?

    Sedan är det upptill dig om du vill älska och följa Gud. Oavsett älskar Gud dig men om du inte vill ha Honom så kommer Han inte att tvinga dig utan du får gå din egna väg, utan Guds kärlek i ditt hjärta som du har nu, i evighet.

    5
    4
 5. Någon som tror på en övernaturlig idé, tror också att en liten nation i ’Norden ensam kan rädda världens flyende opportunister.
  Utan andra resurser än en önskan att hjälpa, hjälper inte analfabeter till arbete och egen försörjning.

  32

Kommentera