Grönland smälter inte i år heller

Ett av de vanligare ”klimatljugen” Grönland smälter, funkar inte i år heller. Expressen tex. bild nedan.

Naturligtvis rapporterade inte klimatclownerna på Expressen att det i slutet av Maj månad rammade ned sådan mängder snö på Grönland att Danskarnas diagram inte räckte till, LÄNK.

Helt säkert kommer ”Grönland smälter” ljuget upp på klimatskojarnas möte i Glasgow.

Tittar man här så ser man att från 1/9 till 31/10 har det ramlat ned 106,3 Gigaton snö på Grönland.

Smälter man ned all denna snö å fryser is av det och staplar isen på Kungsholmen, där Expressens högkvarter ligger, så kommer det att bli ett 31 kilometer tjock lager med is. Observera att det är ungefär 7 månader till som snön ramlar ned, innan det börjar töa igen på Grönland.

3 thoughts on “Grönland smälter inte i år heller

 1. Efter att ha isolerat mig i två veckor för att läsa så mycket jag hunnit och orkat om klimatförändringarna , för och emot .
  Har jag börjat luta åt ett håll . Har en del kvar att plöja igenom ,och det är vad som kommer ut av Glasgow-mötet .
  Nu tror jag inte vår uppblåsta pellejöns Bolund lyckas med att förhandla fram ett bra klimat, som han sa.
  Jag började tidigt fundera om det är en Vänstervåg i stället för den imploderade kampen mot kapitalism som utspelar sig i nya kläder .
  Den egentliga orsaken till klimatförändringarna på vår planet är överbefolkningen . Och den eskalerar . Allt Greta och hennes vänner säger är riktigt . Överdrivet men riktigt och viktigt .
  Och det ger planeten några års respit innan kraschen kommer .
  Men den kommer i oavsett om vi betalar skatt på plastpåsar eller ej .
  Tekniken kommer att lösa de flesta stora problemen med koldioxid och annat .Men det krävs att de stora staterna är med . Men tekniken kommer inte all lösa problemet med överbefolkningen .Om inte politikerna klarar av det kommer pandemier och andra farsoter ta hand om den biten .
  Om inte de 4 – 5 största staterna tar problemen på allvar , är det bättre att vi lägger ner allt klimatarbete och väntar på kraschen . Kulturer har gått under förut och planeten har hämtat sig .
  Kanske är det vad som måste till .
  Som det ser ut nu är politiken ett lika stort problem som klimatet .
  Länder som Sverige måste ställa om och bli säkra och trygga att bo i
  Men just nu känns det som politiken är på ett annat spår .

 2. Väder och en del annat över hela världen i realtid ===https://www.ventusky.com/?p=59.9;14.6;4&l=temperature-2m

 3. De hysteriska klimat-stollarnas desperata gläfsande får Åsa-Nisse att framstå som en intellektuell gigant. Snö i fast form har ett vätskeinnehåll motsv. 10 %. Alltså ; 1 cm snö motsvarar 1 mm vatten. Om man då fyller en 10-liters hink med snö som sedan får smälta ner, så blir resultatet c:a 1 lit. vatten. Gör man sedan om det hela med 2 hinkar snö, så kan man håva in inte mindre än 2 lit. vatten. Elementärt, käre Watsson !
  Om man nu överför detta på Grönlands nivåer så kan man tillgodogöra sig följande insikt : Ju mer det har snöat, desto mer smältvatten blir det när det töar ! Som sagt ; Elementärt, käre Watsson !

  12

Kommentera