Den kriminella rapparen Dree Low avslutar karriären

BROTTSLIGHET. Rapparen Salah Abdi Abdulle, som går under artistnamnet Dree Low, avslutar sin musikkarriär, skriver han själv i ett kortfattat inlägg på Instagram. ”Jag lägger ner min musikkarriär för att fokusera på det som är bättre. Kommer fortsätta mitt kreativa arbete men på andra sätt” skriver Dree Low.

Instagram

Dree Low var en av Sveriges mest spelade artister på Spotify förra året och han har vunnit P3 Guld i flera kategorier. I november förra året dömdes han till ett års fängelse för ett uppmärksammat rån mot en närbutik i Stockholmsförorten Akalla.

Flera av hans låtar tidigare i veckan försvunnit från Spotify och Youtube, vilket har lett till spekulationer bland rapparens fans.

-Pettersson hade blivit gladare om han lovat att avsluta sin kriminella karriär och rest till Somalia på enkelbiljett.

***

TIDIGARE 2021-11-01 Dree Low döms till fängelse för butiksrån i Akalla

BROTTSLIGHET. Solna tingsrätt, mål: B 8024-21, dömer tre män för att ha rånat en butik i Akalla på varor för drygt 5 000 kr. Tingsrätten dömer tre män, 27, 21 och 20 år gamla, för att tillsammans med andra ha rånat en butik i Akalla den 18 augusti 2021.

En 16-åring frikänns eftersom det inte finns tillräcklig bevisning om att han var på plats vid rånet. Påföljden bestäms till ett års fängelse för Salah Abdi Abdulle, med artistnamnet Dree Low, tre månaders fängelse och skyddstillsyn för 21-åringen och skyddstillsyn med kontraktsvård för 20-åringen. Dessa tre personer släpptes ur häkte när förhandlingen avslutades den 25 oktober 2021 eftersom de då inte längre kunde försvåra utredningen.

 • Övervakningsfilm visar tydligt hur männen med ett hotfullt agerande stjäl varor (snus, dricka, godis). Det finns övrig bevisning som stödjer att det var ett rån, bland annat en koppling mellan två av rånarna och ett kriminellt nätverk. Tingsrätten accepterar inte invändningen om att det var ett kreditköp, säger chefsrådmannen Patrik Alm, rättens ordförande.

Tre personer under 18 år som åtalats för häleri frikänns.

-Pettersson noterar att Dree Low menar att han är oskyldig eftersom de hade rätt att gå in i affären och hämta det de behövde

***

TIDIGARE 2021-09-24. Häktade Dree Low överklagar häktningsbeslut

BROTTSLIGHET. Den kända artisten, Salah Abdi Abdulle, med artistnamnet Dree Low, som häktades i onsdags på sannolika skäl för ett rån i västra Stockholm i mitten på augusti har överklagat beslutet.

“Det finns ingen grund för att den artist som häktats misstänkt för rån ska vara fortsatt frihetsberövad”, skriver Abdulles advokat i ett överklagande som lämnats in till Svea Hovrätt.

Vidare skriver artistens advokat att hans klient är “en välkänd artist som vunnit flera priser för sitt artistskap” och att han därför lider ekonomisk skada av häktningen.

-Pettersson säger att Salah Abdi Abdulle född i Husby, Stockholm med somalisk bakgrund lider inte ekonomisk skada av att sitta häktad, han lider ekonomiskt för att han är kriminell…

***

TIDIGARE 2021-09-22. Känd artist häktad misstänkt för rån i Stockholm

BROTTSLIGHET. Han är en av Sveriges mest spelade artister. Nu har rapparen häktats på sannolika skäl misstänkt för rån. Det var den 18 augusti som mannen ska ha varit inblandat i ett rån i Kista – och i måndags greps han av polis på Arlanda, skriver Expressen.

Rapparen är en av de mest spelade i landet och har haft flera hitlåtar. Sedan den 30 augusti har han varit anhållen i sin frånvaro – misstänkt för rån tillsammans med två andra personer.

Det misstänkta rånet inträffade i Kista den 18 augusti. Två män i 20-årsåldern sitter redan häktade för inblandning i brottet, men artisten kunde gripas först på måndagen på Arlanda.

Han var anhållen i utevaro men det verkställdes i dag på Arlanda, sa kammaråklagare Lotta Karlsson i samband med gripandet.

”Han förnekar givetvis brott och hoppas på en snabb utredning”, skriver artistens advokat Alain Soussi i ett sms till Expressen.

Målnummer i Solna tingsrätt: B 8024-21.

Pettersson säger att den kände artisten inte är känd i de kretsar där jag umgås men han heter Salah Abdi Abdulle, med artistnamnet Dree Low. Vid Sveriges Radio P3 Guld-galan 2020 utsågs Dree Low till Framtidens artist och vann kategorin Årets hiphop/r’n’b.

Herr Abdulle har ett skapligt brottsregister, inte de allra grövsta brotten men: kört utan bilbälte, ringa narkotikabrott, grov olovlig körning, olovlig körning, ringa narkotikabrott (2 st), narkotikabrott, kört moppe utan hjälm med hjälmen på pakethållaren.

Det är sammanlagt sju misstänkta i målet. Två är häktade sedan tidigare

 • Salah Abdi Abdulle
 • Omar Galal El Kelany
 • Suleiman Isse Ahmed.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Den kriminella rapparen Dree Low avslutar karriären

 1. Hörde att i Thailand händer det att aporna anfaller och stjäl saker och mat.

  Målet för dem verkar dock inte vara att skada människor.

  – tur att vi inte har apor i Vårt Fosterland !

 2. För de dömda och deras föräldrar: Vräkning från boenden. Återtagande av eventuella svenska medborgarskap och livstids utvisning.Förvar till utvisning kan verkställas.

 3. Hoppas dom inte glömde biljetten till hemresan.
  Detta avskum ska inte vistas i vårt land.
  Bara att utvisa, ingen kommer sakna honom.

  19

Kommentera