Så här går det till på Sveriges Radio


Från Stefan Torsells Facebook

KORRUPTION. Anne Lagercrantz var tidigare chef för Ekoredaktionen på Sveriges radio mellan 2011 och 2015. Hon är gift med David Lagercrantz, son till tidigare chefredaktören för DN, Olof Lagercrantz. Det finns de som anser att det är Olof Lagercrantz som förstörde svensk journalistik, och Dagens Nyheter.

Cilla Benkö. Sveriges Radios VD har en årslön från skattebetalarna på runt 3 miljoner kronor. foto Mattias Ahlm Sveriges Radio

Nu har sonen David Lagercrantz skrivit en deckare. Alltså han som är gift med Anne Lagercrantz.
Det tas upp i dag som en nyhet på Ekot. Sveriges radio är ett släktföretag.
Ok, kanske David Lagercrantz är bra.

Men det märkliga är att Ekot inte med ett ord har nämnt Svenska Bok- & Mediemässan som var i Stockholm i lördags. Över 500 personer hade samlats kring temat yttrandefrihet.

Ytterst kvalificerade människor som kanske tillsammans visade upp 50 boktitlar.
Inte ett ord i Ekot som silar nyheter i en tydlig agenda.

Anne Lagercrantz glömmer jag aldrig. Hon har gjort det fulaste inom journalistiken av nästan allt jag känner till.

Det var fredag eftermiddag den 12 september 2014. Två dagar kvar till valet. SVT förberedde inför den sista, stora partiledarduellen klockan 20.00 på fredagskvällen.

Det var Jimmie Åkessons första stora partiledardebatt. Kvart i fem-ekot gick ut med en stor nyhet:
Jimmie Åkesson var spelmissbrukare. Anne Lagercrantz startade alltså ett drev direkt mot Jimmie Åkesson som ifrågasatte hans karaktär och trovärdighet.

Jimmie Åkesson kunde givetvis inte bemöta eller förklara. Drevet malde fram sitt karaktärsmord för att få Jimmie Åkesson ur balans och fortsatte drevet mot honom fram till valdagen. Han klarade sig fint under debatten och SD mer än fördubblade sitt röstetal.

Kanske några väljare genomskådade Ekot och proteströstade på SD. Anne Lagercrantz man, David, har nu publicerat en bok och med en halvtimmes mellanrum har denna litterära obetydlighet malts om och om igen i statsradion under morgonen.

Så fungerar statsradion.

Stefan Torsell

-Pettersson säger att år 2020 hade Sveriges Radio 3.086 miljoner kronor i sin budget. Pengar som de fått av Sverige skattebetalare. Det är ”bara” 8,4 miljoner om dagen. Man kan knappast begära att någon av de 2.295 anställda ska ha tid att rapportera om Svenska Bok- och Mediemässan när de koncentrerar sig på David Lagercrantz bok och Jimmie Åkesson…

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare, Foto: News Øresund, Johan Wessman.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Så här går det till på Sveriges Radio

  1. Det dessa ömkliga figurer utsatte Jimmie Åkesson för, var en typisk vänstervriden psykisk misshandel. Mellanmänskligt sett på en smutsigt låg nivå. Ovärdigt.

    11
  2. ”Så här går det till på Sveriges Radio.” Stefan Torsell, citat:
    ”Anne Lagercrantz man, David, har nu publicerat en bok och med en halvtimmes mellanrum har denna litterära obetydlighet malts om och om igen i statsradion…”

    Ur intervju i Chefstidningen: ”Vid Anne Lagercrantz sida finns bland annat hennes man David Lagercrantz. De kompletterar varandra bra, säger hon.”
    https://chefstidningen.se/reportage/sveriges-nyhetsdrottning-om-stravan-att-alltid-bli-battre

    David Lagercrantz intervjuad av vänstertidningen ETC, med rubrik: ”Jag kommer alltid att stå till vänster”
    https://www.etc.se/kultur-noje/david-lagercrantz-jag-kommer-alltid-att-sta-till-vanster

    12
  3. Hörde intervju med David Lagercrantz i morse om kommande ny deckartriologi. Har gillat honom, som person och författare. Men i triologin ska Svenska folket ta mer skit för att de har det så bra jämfört med t.ex. invandrare i Husby om jag fattade rätt. Nya portioner av dåligt samvete fortsätter att hamras in i Svenskarna för att de under flera generationer ordnat ett bra fungerande samhälle en gång. Har David L. råkat ut för politiska påtryckningar? De politiskt korrekta med sitt obefintliga ansvar för Sverige och svenska folket behöver byta ut den gamla utnötta skivan till nya budskap för skattebetalarna.

    33
    • Ja, kommunistiska DN-läsare gillade nog honom i vart fall:
      https://sv.m.wikiquote.org/wiki/Olof_Lagercrantz

      Det är väl det som är det otäcka med DN, de ligger precis på gränsen för vad som är acceptabelt i den egna tiden och påverkar på så sätt en stor grupp lättledda ur medelklassen att rapa upp det DN vill att de skall säga. Inte minst lärare och journalister. DN har nog skadat Sverige mer än det mesta annat.

      21
  4. Jag tror inte problemet med SD är att dom inte tycker om den svulstiga flyktingpolitiken eller att dom ligger långt till höger. Jag tror att bekymret med om SD får makt är att dom kommer att ställa alla sossar,Mp, centerpartister och vänsterfeminister till svars för all skada dom förorsakat Sverige. Att vända på den dynghögen blir inte roligt för sjuklövern.
    Heja Jimmy.

    58
    • Ett stort problem för de sittande partierna är att SD tar pltser i Riksdagen som var bokade för släkt och vänner
      Men nu har de börjat inse att loppet är kört, dags att folk för upp ögonen för dessa syltryggar

      15

Kommentera