SVT Aktuellt anmäls för grov kränkning och osaklighet i klimatinslag – Elsa Widding del 51

PUBLIC SERVICE. Repris från igår, kompletterad med en video från Elsa Widding. I ett inslag i Aktuellt den 14 september, ”SVT har granskat metoderna som används av klimatskeptiker”, framställs ett antal personer som ohederliga klimatförnekare som medvetet sprider desinformation i klimatfrågan. Elsa Widding pekas ut som ”spindeln i nätet”: En välmeriterad civilingenjör från Chalmers Tekniska Högskola med tidigare ledande befattningar i stora skandinaviska energiföretag såsom Vattenfall, Statkraft och Fortum.

Elsa Widding, Klimatupplysningen

Elsa Widding anklagas på osakliga grunder för att vara oseriös och klandervärd. Nu anmäler Widding inslaget till Granskningsnämnden och Medieombudsmannen för allvarligt brott mot kraven på saklighet och opartiskhet enligt SVT:s sändningstillstånd.

Reportaget förefaller propagandistiskt med syfte att förminska debattörer som, till skillnad från SVT, efterlyser en opartisk och saklig debatt baserad på data och faktiska observationer i IPCC:s (FNs klimatorgan) vetenskapliga underlag.

-SVT har en alarmistisk agenda i klimatfrågan och förföljer enskilda medborgare istället för att bidra till en öppen debatt i en av våra viktigaste frågeställningar, säger Elsa Widding. Deras klimatkorrespondent Erika Bjerström bedriver ingen kritisk granskning av påståenden om jordens undergång och den påstått katastrofala uppvärmningen, fortsätter Widding. – Hon driver istället en alarmistisk agenda där hon flera gånger redovisat fakta som är direkt felaktiga.

Elsa Widding blev för allmänheten känd då hon försökte stoppa Vattenfalls köp av det holländska energiföretaget Nuon. Hon arbetade då som expert i Regeringskansliet i nära relation till dåvarande näringsminister Maud Olofsson. Denna affär kom att sluta med en förlust för svenska staten på många tiotals miljarder kronor. Widding fick senare, efter en noggrann redogörelse till konstitutionsutskottet 2014, motta en utmärkelse av affärsmagasinet ”Passion for Business” för sitt mod och sin höga integritet.

Pressmeddelande

Om Elsa Widding på bloggen…

-Pettersson är inte jurist men undrar om inte en polisanmälan för förtal till polis/åklagare är bättre än anmälan till Granskningsnämnden.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “SVT Aktuellt anmäls för grov kränkning och osaklighet i klimatinslag – Elsa Widding del 51

 1. Hoppas innerligt att hon får rätt. Fast i granskningsnämnden sitter lika rabiata vänsteraktivister som statsjournalisterna på Gärdet.

  24
 2. Gud vad skulle vilja se i direktsänd TV Elsa och Per Bolund Märta Stenevi och Ygeman i Debatt jeus vad popcorn det skulle gåt åt

  22
 3. Ja av ren feghet vågar SVT inte ta en debatt med Elsa Widding, då kan dom ju inte klippa och forma till efter behag, det är likadant med Lennart Bengtsson och Lars Bern som
  också fått erbjudande att intervjuas av SVT , men inte i direksändning??

  Så fungerar klipp o klistra gänget.

  25
 4. Vad bra hon är! Vi behöver verkligen en ALTERNATIV MILJÖRÖRELSE, snarare än denna klimatfascism!

  20
 5. Bra Elsa Widding att du anmäler. Så lätt skall inte klimatextremisterna komma undan.
  Den 1:a frågan man ställer sig är varför inte klimat-PK inte vågar ta en debatt mellan Elsa Widding och Erika Bjerström i direktsändning. Anledningen tror jag att Erika och klimatextremister kommer att bli helt tillintetgjorda.

  36

Kommentera