SVT om Sveriges tryggaste område – det socialdemokratiska paradiset Tjärna Ängar

INVANDRING. I går anordnade SVT en timmes lång debatt ”Sverige möts” om Sveriges tryggaste plats: det socialdemokratiska paradiset Tjärna Ängar som en del kallar det. Debatten var planerad att hållas i lokalen ”Paradiset” men den förstördes i en anlagd brand.

Philip Syrén

Igår sändes Sverige möts från Tjärna ängar i Borlänge och redan efter 9 minuter hann jag bli irriterad. Det slängs nämligen med påståenden som: ”Tjärna ängar är bortprioriterat” och att ”det saknas resurser” för att få bot på kriminaliteten.

Elsa Twittrar: Jag ställer mig undrande till varför varken programledare eller medverkande politiker inte bemöter dessa falska påståenden. Det finns inget område i hela Borlänge som det investerats så mycket pengar och resurser i.

 • År 2017 invigdes en sprillans ny förskola (Trollskogen). Den är enorm med fräscha lokaler för barnen som bor på Tjärna ängar. Den tar upp till 120 barn och prislappen landade på ca 28 miljoner. Nya sandlådor, lekplatser, böcker och leksaker får barnen på Trollskogen leka med.
 • År 2019 invigdes en sprillans ny lekpark i området Tjärna ängar. Den kostade närmare 30 miljoner att bygga. Man behöver inte bo på Tjärna ängar för att få leka i den men barnen på Tjärna ängar bor precis bredvid och gynnas därför mest av lekparken.
 • År 2021 invigs en sprillans ny grundskola på Tjärna ängar. I skolbygget ingår (såklart) också en sprillans ny idrottshall. Prislappen landade på 191 miljoner.
 • År 2021 kommer det också fram att nuvarande skola på Tjärna ängar (Tjärnaängskolan) har en lärarbehörighet på 95 %. Att få gå i en skola med 95 % lärarbehörighet är ett privilegium i svensk skola idag. SNACKA OM ATT PRIORITERA OMRÅDET!
 • På Tjärna ängar finns också en fritidsgård som är öppen sju gånger i veckan. Där erbjuds läxhjälp och andra fritidsaktiviteter. En stor satsning på kolonilotter har även gjorts och Tjärna ängar erbjuder ett fantastiskt område där boende kan odla eget.
 • Sammanfattningsvis: De har de bästa förutsättningarna när det kommer till skolmiljö och undervisning. Området är KNAPPAST bortprioriterat. Det gör mig förbannad att påstå något annat när det har satsats enorma summor pengar på Tjärna ängar.

-Pettersson har aldrig varit i Tjärna ängar men det känns inte som Dalarna direkt…

Några bilder från Borlänge och rubriker från Tjärna ängar och Borlänge

90 procent av invånarna har utländsk bakgrund och de flesta av dem är från Somalia…

Infarten till Borlänge

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “SVT om Sveriges tryggaste område – det socialdemokratiska paradiset Tjärna Ängar

 1. Bara att erkänna, Sverige så jävla kört. När jag gick i skolan på 70-talet pratade lärarna hånfullt om att det fanns ghetton i USA runt stora städer…. Allt som händer i USA kommer till Sverige sa man om allt… japp gäller Ghetton med för nu har vi det i varje mellanstor stad i Sverige….
  Naiva och verklighetsfrånvända politiker…. ”öppna era hjärtan” säger dom… men stänga av hjärnan va väl inte meningen

 2. Den Somaliska tjatterboxen som fick mest tid läser statskunskap och klarar hon inte sin examen kommer hon bergis att skylla på politikernas oförmåga att hjälpa till.

 3. Tråkig utveckling även i Dalarna !
  För 50 år sedan åkte Stenbock m. familj till detta landskap,för att fira Midsommar runt lövad stång. Allt är nu endast ett vackert minne,i ett landskap som fyllts upp av invasiva arter i olika kulörer !
  Beklagar er masar o. kullor som hamnat i dagens misär…

  28
 4. ”Här på Tjärna Ängar bor de … är dom allra flesta hederligt hårt … slitande människor.”

  Jodå, det vet vi. Det är slitningar i välfärdssystemen som hårt arbetande svenskar i sitt anletes svett slitit ihop och som nu våra dyra politiker sprider som maskrosfrön för vinden.

  #repatrieramera

  47
 5. Fritidsgården som mötet skulle hållits på brann upp.
  S politikern som sa inget problem att gå ut här när det är mörkt blev misshandlad och rånad.
  Jag tillägnar Midnight oil låten our beds are burning. Den handlar om att lämna tillbaka landet till aboriginerna då man ödelagt allt.
  Frågor på det?

  43
  1

Kommentera