”Polen har starkare skydd av rättsstaten än Sverige”

DEMOKRATI. Polen har under flera år kritiserats, inte minst av Sveriges statsminister Stefan Löfven, för att urholka demokratin och rättsstatsprinciper genom ökad politisk styrning av landets domstolar och den polska regeringen anklagas just nu för att hota hela EU-samarbetet genom att inte längre följa EU-rätten, rapporterar Sveriges Radio.

Steget Efter

Men faktum är att Polen har ett mycket starkare skydd av rättsstaten än vad Sverige har.
”Att underminera rättsstaten skulle inte ta sex år som i Polen, i Sverige skulle det gå på några veckor eller månader”, säger Carl Fredrik Bergström, professor i Europarätt på Uppsala Universitet.

-Pettersson kan inte det juridiska men är det några som är duktiga på att utnyttja utnämningsmakten till sin egen fördel, alltså korruption, så är det Socialdemokraterna i Sverige som i de allra flesta fall låter partiboken gå före kompetensen…

Bild från Politikfakta

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “”Polen har starkare skydd av rättsstaten än Sverige”

  1. Att partiboken går före kompetens är lätt att kolla, det är bara att se efter partibeteckningen på alla dem som häckar på alla departement och andra instutioner, ett land som styrs så kan det bara gå åt h—te med , och det är just det som det gjort med Sverige!

  2. I Sverige krävs endast att du har 175 röster i Riksdagen för att få igenom en lag. När den är genomröstad har den vunnit laga kraft oavsett om den bryter mot våra grundlagar eller inte.
    Istället för som tidigare, där kungen utnämnde domarna och godkände lagar som inte bröt mot våra grundlagar, så kopierade sossarna den sovjetiska författningen när de hittade på en ny Regeringsform för Sverige på 70-talet.
    I den är det Riksdagen som ska garantera grundlagen och våra lagar, så om 175 ledamöter har godkänt en lag då är den laglig.

    Det innebär att med 175 röster i Riksdagen kan jag förbjuda Socialdemokratiska Arbetarpartiet.

    • Enligt regeringsformen är statsministern regeringen.
      Alltså är det statsministern som utnämner ALLA juristdomare, domaren i vardagligt tal, i svenska domstolar. Medan de övriga partierna utnämner lekmannadomarna/ nämndemännen.

  3. grebom5 – Salem – Tekniker med mer än 25 års internationell erfarenhet av arbete och bosättningar i Liberia,Tanzania,Grekland och Polen samt Indien, Bangladesh. Utöver detta många hundratusentals mils resande som zonchef för Svenska likväl USA företag.
    grebom5 skriver:

    De som styr vill ju att EU skall ha all makt, eftersom det ger dem mer pengar.
    Skulle inte förvåna mig om punktsvetsaren snart dyker upp i EU och får ett högt arvode.

    10
    • Det är säkert inte huvudskälet utan att Polen har vägrat att ta in en massa muslimer till landet.
      Det är det egentliga skälet till att polen och Ungern är under attack.
      Rättsskyddet i Sverige är det väl lika många hål i som i en Schweizerost.

      17

KommenteraAvbryt svar