Cementa förbereder ransonering

INRIKES. Cementa varnar nu sina kunder för att cementen kan behöva kvoteras. Företaget har ännu inte fått sitt tillstånd för tiden efter den 31 oktober, och därefter finns risk att det kommer att bli brist på cement, enligt bolaget. Cementas kvotering ska baseras på kundernas beställningar under de senaste 36 månaderna. – Det vi ser är att det kan bli aktuellt från månadsskiftet november-december, men vi vet inte i hur stor utsträckning, säger Karin Comstedt Webb, hållbarhetschef på Cementa.

Steget Efter

Om inte Cementa får sitt tillstånd senast 15 november så tar cementlagren slut då, förklarar Comstedt Webb.

Det här är ett förtydligande till marknaden, en beskrivning av hur det kan gå till då.

Cementa har bett om tillstånd både för fortsatt drift efter 31 oktober och för att få köpa kalksten från Nordkalk, som ligger i närheten av Slite-fabriken. Ännu finns varken något förlängt tillstånd eller tillstånd för att få transportera och lagra kalkstenen från Nordkalk.

Pressmeddelande från Cementa

Om Cementa på bloggen…

-Pettersson säger att detta kan tolkas som utpressning mot regeringen men det behövs. Den nuvarande regeringen har för vana att skjuta nödvändiga beslut på framtiden men är snabba när det gäller afghanamnesti och skattehöjningar.

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Cementa förbereder ransonering


 1. HAVSSEDIMENTET som löper i ett brett stråk mellan Slite och
  Stora Vika (Södertörn) består till stor del av KALK
  Kan de va nått att investera uti, då i ett saftigt mudderverk?

 2. Kul. Nu händer det på riktigt. Nu räcker det inte med att brunsmeta. Löfven är gammal fackpamp så nu får han visa sakkunskap i verkliga livet. Kanske börja med en snabblektion för Bolund och Märta.

  14
 3. Har regeringen gjort på vanligt sosses-vis och bara lovat men sedan struntat i det?
  Jag trodde de skulle skjuta upp problemet till efter valet åtminstone, men till och med det var kanske på låtsas…

  16
 4. nä vi lever ju i en marknadsekonomi cementa måste ju höja priserna med sika 1000 % och om det köps då ja då får man väl förlänga turen för cemenas båtar i stälet Stockholm Gotland slite blir turen Stockholm kina ..
  som manförstår såär det omöjligt att få lönsamhet i någotin med detta gökbo till regering som vi har

  11
 5. Även statsradion anser att det kan vara utpressning mot regeringen, det tycker inte jag. Jag anser att det är ett normalt och etablerat förfarande att vid ett befintligt avtal mellan leverantör och kund skall kunden meddelas skyndsamt om problem uppstår eller risker finns för avbrott, störning eller minskning av kommande leveranser.

  25
 6. Då hinner väl Löven undan då. Är då Maggan som tar över surdegen.

  Är det detta som kallas ”att komma till dukat bord”.

  23

Kommentera