Är Miljöpartiet samhällsfarliga? Stopp för fossila bränslen om åtta år

EKONOMI, KLIMAT & MILJÖ. Sverige ska minska sina utsläpp med två tredjedelar till 2030 – alltså om åtta år. Då ska också alla fossila bränslen vara helt utfasade. Det föreslår Miljöpartiet i sin klimatfärdplan med 224 punkter för hur Sverige ska nå klimatmålen. – Planeten har gränser. Naturen har satt upp dem och vetenskapen har larmat om det, säger Märta Stenevi, språkrör, rapporterar Aftonbladet.

Språkrören Märta Stenevi och Per Bolund är samhällsfarliga. Bild Miljöpartiet

Försäljningen av bensin- och dieseldrivna bilar ska fasas ut och upphöra 2025. Till 2030 ska ingen bil köra på fossilt bränsle. De som inte bytt till elbilar och fortfarande har fungerande bensin- eller dieseldrivna bilar då ska köra på biodrivmedel istället.

All användning av fossila bränslen som kol, olja och gas ska upphöra helt.

I planen föreslår Miljöpartiet att arbetet med att göra Sverige fossilfritt ska skyndas på.

2030 ska de svenska utsläppen ha minskat med två tredjedelar och fem år senare ska de svenska utsläppen vara nära noll, enligt Miljöpartiets förslag. Det är tio år tidigare än jämfört med det klimatpolitiska ramverk som riksdagen klubbat.

Vi står inte och stampar, vi har börjat springa. Men vi måste öka takten, säger Per Bolund under en pressträff på måndagen.

I sin klimatfärdplan tar Miljöpartiet upp hur omställningen ska ske i samhällets olika sektorer, bland annat transport, jordbruk och industri. Varje år måste Sveriges koldioxidutsläpp minska med omkring 15 procent, enligt planen.

Statistik om bilar…

Det finns 7.186.676 registrerade bilar och av den är endast 103.546 renodlade elbilar. Alltså under tvåprocent.

-Pettersson säger att förr fanns det något som kallades dårhus där man spärrade in människor som var en fara för sig själva och andra.

 • Försäljningen av bensin- och dieseldrivna bilar ska fasas ut och upphöra 2025.
 • Till 2030 ska ingen bil köra på fossilt bränsle.
 • De som inte bytt till elbilar och fortfarande har fungerande bensin- eller dieseldrivna bilar då ska köra på biodrivmedel istället.
 • All användning av fossila bränslen som kol, olja och gas ska upphöra helt.

Majoriteten av landets fordon kommer inte kunna användas om åtta år. Vad gör vi av alla miljoner obrukbara fordon? Är det bra för klimat, miljö och ekonomi? Hur skall det gå till när ett lands fordonspark skall bytas ut? Och vad gör de som inte har råd med en elbil och hur skall de laddas när elen inte räcker till?

Sverige kan inte försvaras utan fossila bränsle. Transporter av varor till Sverige och inom landet, ska alla varor lastas om vid gränsen? Sjöfarten?

Och det gör inte ett dugg skillnad för klimatet så länge Sverige är ensamma. Bara Kinas ökning under 3-4 veckor motsvarar hela Sveriges utsläpp på ett år.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Är Miljöpartiet samhällsfarliga? Stopp för fossila bränslen om åtta år


 1. …vedeldning i spisar, kakelungnar och all grillning då ett minne blott?
  vvvvar kommer gränserna att gå innan nga miljoner Svenskar hunnit
  frysa ihjäl vintertid…en specialenhet inom polisen kommer tillsättas
  som kollar upp om några tjyveldar el röker på å släpper brakskitar i
  tid å otid…spännande tider stundar för kommande generationer…en
  ny medeltid lurar runt knuten! …lite tips på på vägen dit är aldrig fel …https://swedishsurvivalist.egetforum.se/portal.php

 2. Den rödgröna röran är inte nöjd förrän vi går tillbaka till häst och vagn som det var förr i världen. Aftonblaskan skrev också idag att år 2030, kan bensinen kosta 50 kr/litern. Det kommer i så fall bli slutet för landsbygden i vårt land. Men vad spelar det för roll. Miljöpartiet de grö….förlåt de hemska, lär jubla.

  https://www.aftonbladet.se/minekonomi/a/G3wynQ/trafikverket-branslet-kan-kosta-50-kronor-litern-ar-2030/

 3. Varje normal människa förstår att detta är omöjligt. Tag lådcyklarna miljövänligt till Mekongfloden och meta plast.

 4. SAAB håller på att ta fram en ny modell av Gripen som är batteridriven
  och ljudlös så dom kan smyga sig på fienden bakifrån.

  11
 5. Jag säger som Stalin; personer som röstar avgör inte ett val, personerna som räknar rösterna gör det.

  25
 6. Märta och Per borde resa ut och missionera i länder där minskning är möjlig, Kina kunde vara en bra start.
  Att minska utsläpp och förlama Sverige ger lika mycket förändring som en spott i Dalälven

  37
 7. Vi står inte och stampar, vi har börjat springa. Men vi måste öka takten, säger Per Bolund

  Ska Bolund springa till Glasgow?

  35
 8. Och hur har dumskallen Bolund tänkt att det ska bli med oljekraftverket i Karlshamn då ? Det som bränner 70 ton olja i TIMMEN, bara på en maskin. Med alla tre i drift samtidigt blir det alltså ofattbara 210 ton i TIMMEN !!!!!!!!! Men det bli väl till att konvertera genom att plugga in verket på elnätet i stället. Smart – el in och el ut. En riktig ”Bolundare” i sann Mupp-anda !

  38
 9. Ska jag tända min grill med Kottar sen\ som man lärde sig i Scouterna vilka Rikspuckon Kinas kolkrafrverk nämner man inte All sjötrafik alla färjor vad skall dom drivas av ? Segel? Nu får dom ge sig kasta ut dom medans Det går att rädda landet

  Kina bygger väl F.ö Världens största Flygplats har jag sett någonstans dock ej i MSM

  34
 10. Man skall nog betänka att vi aldrig kommer slippa enprocent- sekter likt MP. De kommer svaja runt 4% spärren och alltid finnas.
  De som är de samhällsfarliga, är de som släpper in MP i beslutsforum. På riksnivån, Socialdemokraterna och t ex i Stockholm Moderaterna. Där har vi de samhällsfarliga partierna.

  40
 11. Då gäller det för Försvaret att skaka fram några batteridrivna stridsvagnar. Och matproduktionen kan nog läggas ner (fast det har ju Miljöpartiet jobbat länge på iofs). Mat kommer ju som bekant från delikatessaffären på hörnet på Södermalm, varför behöver någon ha en traktor till det??

  44
 12. Visst är dom samhällsfarliga, men hur få Svensken att begripa det, trotts att var och en kan se vad dårarna sysslar med, dom är i första hand Landsbygdens dödgrävare men om
  dårarna får hålla på även landets Visst har landet haft fred i 300 år men man behöver ju inter sluta och tänka för det, det är ju bara att se hur läget är i många andra länder ?

  32
  • För att sluta tänka Tony måste man haft något att tänka med från början, det är mycket tvivelaktigt om de har haft det.

   20
 13. Men jag vet att att Putins fossilgas genom nordstream-2, är just färdigbyggd, skall den stängas om 8-år? eller är det inte längre fossilgas när den kommer till EU.

  28
 14. Det ska bli ett rent nöje att vid nästa val förpassa dessa samhällsförstörare till politikens sophög.
  Måtte dom aldrig någonsin mer nå upp till fyra procentsspärren.

  51
 15. Dom två ovanstående är praktexemplar på att det var ett stort misstag att lägga ner mentalsjukhusen

  38
  1

Kommentera