Snart öppnar en gigantisk flygplats i Peking…


KLIMAT & MILJÖ. I Sverige har vi Miljöpartiet som vill chockhöja skatten på flyg och miljövänliga plastpåsar. I Kina byggs det mängder med jättelika kolkraftverk och Kina fortsätter öka koldioxidutsläppen och släpper nu ut mycket mer än EU och USA tillsammans, rapporterar EkstraBladet. 

Peking Daxing International Airport är ett tillfälligt namn.

Men det räcker inte, nyligen blev byggnadsarbetarna färdiga med Peking Daxing International Airport som planeras att öppnas den 1 oktober 2019. Flygplatsens planerade initiala kapacitet är 72 miljoner passagerare och 2 miljoner ton gods, men har möjlighet till expansion till 100 miljoner passagerare och 4 miljoner ton gods. Flygplatsen kommer att ha fyra landningsbanor i första fasen och betjäna 620.000 flygplan årligen. Den nya flygplatsen kommer uteslutande vara värd för China Southern Airlines och China Eastern Airlines och är tänkt att avlasta Pekings internationella flygplats och kommer ett betjäna Peking och storstadszonen Xiong’an.

Och det är bara en av alla flygplatser som byggs i Kina för att betjäna de 1,4 miljarder invånarna i jättelandet medan Miljöpartiet straffbeskattar Sveriges landsbygdsbefolkning för att rädda klimatet.

-Pettersson undrar. När Miljöaktivister och journalister i Sverige talar om en enig forskarvärld angående klimatutsläppen. Omfattar det kinesiska och indiska forskare? Exempelvis Indien planerar för 200 nya flygplatser, och Kina för drygt 200 nya. Plus mängder med nya kolkraftverk…vår plastpåsskatt på en mycket bra och miljövänlig produkt är löjlig. Plastpåsarna är bra utom när de hamnar i naturen eller havet och det gör inte svenska påsar annat än i undantagsfall…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Snart öppnar en gigantisk flygplats i Peking…

 • Gretas besättning har sökt nödhamn | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] Det hade varit bättre att Greta och pappan Svante tagit tåget till Kina för att klaga på de drygt 200 nya flygplatser kineserna planerar att bygga, och 1600 nya […]

  Gilla

 • Kent

  Kina har lyckats bättre än Tyskland med sin storflygplats i Berlin som skulle ha öppnat för flera år sedan.
  En otrolig lång räcka av strul har kantat bygget.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Den ryska klimatmodellen är den enda av alla som presenterat en prognos, vilken fortfarande nära nog följer den uppmätta datan för allt väder jorden runt. Alltså VET BRICS-länderna något om klimatet, som inte IPCC vet, men heller inte vill lära av!
  Klimat är f ö en matematisk kalkyl, beräknad för rullande 30-årsperiod. 30 år råkar dessutom vara vad datorkraften kunde klara när definitionen bestämdes, men även vara en lätt manipulerbar period, då de flesta cykliska väderfenoménen är längre eller ungefär 30 år. En seriös kalkylperiod borde således vara rullande +100 år!
  IPCC-anknutna klimatmodeller är således anpassade för att ljuga och manipulera. Bara de som inte kan jordens geografiska proportioner skulle ljuga som de västerländska kommunistiska förtryckarna och dess finansiärer bankoligarki resp globala storbolag.

  Gilla

 • Snart öppnar en gigantisk flygplats i Peking… – Suzie Weathers

  […] publicerad på Petterssons gör Sverige lagom!: KLIMAT & MILJÖ. I Sverige har vi Miljöpartiet som vill chockhöja skatten på flyg och […]

  Gilla

 • motvallsblogg

  Plats för mycket flygskam.

  Gilla

  • Maja

   Att inte Lövén lägger sin stora näsa i blöt och kräver sanktioner från EU mot Kina.
   Han brukar ju reagera och visa sin makt.

   Gilla

 • Argus

  ”För mig är det oerhört slående vad politisk stabilitet betyder för ekonomisk utveckling när man ser det kinesiska exemplet.”

  Gilla

 • SVENSK

  Vansinnesbeskattningen av bilägarna som finansierar SVENSKA folkets egen undergång och som inte minskar utsläppen nämnvärt används som sagt bl a indirekt till massinvandringen.
  2030 beräknar man att endast ”förnybart” bränsle ska erbjudas på de ”svenska” mackarna. Så bra då! då kan man ju ta bort alla straffskatter!? ingen tror dock att det kommer att hända. Plundringen av SVENSKARNA kommer ändå att fortsätta. Kina kommer att ÖKA sina utsläpp av co2 motsvarande hela ”sveriges” totala utsläpp flera gånger under varje kommande år!

  Gilla

 • Magnus

  1698 plan per dag. 70 plan per timme. 1.17 plan per minut.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: