Smugglade 100 kilo hasch till lägenhet i Bromma, avslöjades av FBI

BROTTSLIGHET. Idag inleddes rättegången vid Solna Tingsrätt mot fyra personer för grovt narkotikabrott, försök till grovt narkotikabrott, synnerligen grov narkotikasmuggling och medhjälp till grov narkotikasmuggling. Åtalet är bland de första som delvis bygger på bevisning från den krypterade telefontjänsten Anom.

Den 1-15 mars 2021 misstänks en av de åtalade ha förvärvat 35 kg cannabisharts i syfte att överlåta den. En annan misstänkt åtalas för att ha smugglat drygt 100 kg cannabisharts från Spanien och övriga personer för att på olika sätt ha hanterat narkotikan.

Jag har bedömt att smugglingsbrottet är synnerligen grovt då det handlar om en särskilt stor mängd narkotika. Jag menar att de fyra åtalade dessutom verkade som ett led i en organiserad verksamhet med syfte att i stor omfattning bedriva handel med narkotika, säger kammaråklagare Joakim Hall vid Västerorts åklagarkammare i Stockholm.

– När det gäller kunskap om brottslighetens omfattning och hur smugglingen har gått till har information som tillförts utredningen genom polisens internationella samarbete kring kommunikationstjänsten Anom varit mycket viktig. Vi har på så vis sett till att narkotikan aldrig kom ut på marknaden, säger Joakim Hall.

– Redan hösten 2020 fick vi information om appen Anom som gjorde att polisen kunde följa konversationer mellan personer som planerade att begå brott. Det handlade om såväl narkotikabrott som mordplaner. I det här ärendet har vi haft stor nytta av denna app, säger Magnus Mowitz, regional operationsledare för Trojan Shield hos polisen i region Stockholm.

-Pettersson säger att det ser ut som vanligt med en tveksam, de åtalade är:

De misstänkta och åtalade är:

  • Aron Efrem, född 1996
  • Gino Karlsson, född 1999
  • Delaram Kohandani Mrebt, född 1988
  • Hirboud Moradi, född 1988

Målnummer i Solna tingsrätt: B 3041-21.

Ett kort stycke ur åtalet: GROVT NARKOTIKABROTT (Aron Efrem och Delaram
Kohandani Mrebt), SYNNERLIGEN GROVT NARKOTIKABROTT
(Hirboud Moradi) och FÖRSÖK TILL GROVT NARKOTIKABROTT
(Gino Karlsson)

Gärning: Hirboud Moradi och Delaram Kohandani Mrebt har tillsammans och i samråd mellan den 25 mars och den 26 mars 2021 packat upp narkotikan i lägenheten på Masmästarvägen 10, köpt in resväskor att förvara den i och packat den i fyra resväskor. Delaram Kolandari Mrebt har därefter tagit med två väskor och åkt taxi från lägenheten till Älta med 47.07 kg av den tidigare insmugglade cannabishartsen.

Aron Efrem har den 26 mars 2021 tagit emot och transporterat två väskor med 55.27 kg av den insmugglade cannabishartsen från Masmästarvägen 10 till området kring Karolinska sjukhuset. Aron Efrem har också försökt att ta emot och transportera två andra väskor, innehållande 47.07 kg cannabisharts. Det fanns fara för att brottet skulle fullbordas men faran realiserades inte eftersom polisen grep honom. Gino Karlsson har den 26 mars 2021 och dagarna dessförinnan försökt att förvärva de 55.27 kg Aron Efrem transporterade genom att komma överens med en annan person om priset och bestämma en plats för leverans av narkotikan och uppdragit åt folk att vara beredda att ta emot den. Det fanns fara för att brottet skulle fullbordas men faran realiserades inte eftersom polisen grep Aron Efrem.

Intressant med tanke på de ”svenskar” som grips i södra Spanien att herrarna verkar göra affärer där.

En del av narkotikan. Foto: Polisen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Kommentera