Försökte våldta liftande kvinna – döms till fängelse och utvisning

BROTTSLIGHET. Det var i början av augusti i år som kvinnan – som var turist i Värmland – stod och liftade vid 45:an i närheten av Kil. En 19-årig man stannade och plockade upp henne. Men enligt kvinnan har han istället för att ge henne skjuts försökt våldta henne.

Liftare i Luxemburg 1977 Foto: Roger McLassus. Bilden har inget med artikeln att göra.

Nu döms 19-åringen till fängelse i 1 år och 4 månader för försök till våldtäkt och utvisning. Enligt domen ofredade mannen kvinnan och efter att hon kastat sig ur bilen följde han efter henne in i en lada där våldtäktsförsöket fortsatte innan hon till slut fick hjälp i ett närliggande hus. Mannen döms mot sitt nekande, skriver Sveriges Radio.

-Pettersson som liftade mycket i ungdomsåren trodde liftning var en utdöd aktivitet. Om kvinnan var dumdristig som klev in i en bil med en ensam utlänning eller tuff som lyckades ta sig ur och försvara sig får andra bedöma. Bra straff, under förutsättning att utvisningen blir av.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Försökte våldta liftande kvinna – döms till fängelse och utvisning

 1. Förutom när de som verkligen utvisats hämtas åter av det svenska försvaret, som numera verkar ledas av en pridegeneral.

  12
 2. Eftersom det troligen var en utländsk kvinna,visste hon kanske inte riktigt,var hon befann sig ?
  Finns det någon plats kvar på klotet att lifta i,så är det i varje fall inte i Abzurdistan !
  Inte ens om ni skulle se någon som behöver hjälp vid vägkanten,så fundera över om det inte är några zigenare,som söker råna er på bilen !

  22
 3. Gärningsmannnen har sannolikt redan köpt sitt intyg om dödshot! Nu har han skaffat sig livstids bidragsförsörjning,

  38
 4. Utvisning, det blir väl i vanlig ordning verkställighetshinder, så han får ny chans till älskog.

  39
  • I vanlig ordning utvisas de allra flesta som döms till utvisning.

   Mellan åren 2012-2019 är det drygt tio procent, eller över 600 utvisningsdömda vars ärende inte slutat med utvisning, det är många som blir kvar men knappt 90 procent kommer iväg.

   29

Kommentera