Stäng

Läkaren Hammad Al-Saaid jagas – 50 miljoner av skattebetalarnas pengar är spårade

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Läkaren Hammad Al-Saaid, 33, har jagats i över tre månader för sin inblandning i det som misstänks vara den största covidbluffen i Sverige. Nu skriver Aftonbladet om upplägget bakom Doktorgruppen – där polisen hittills spårat 50 miljoner kronor. – Vi har kunnat spåra en del pengar och det finns en del pengar i beslag, säger åklagare Alexandra Bittner.

Hammad Al-Saaid, till höger och hans bror Mohammad Al-Saaid. Bild: Riddarens vårdcentral
 • Den 33-årige läkaren Hammad Al-Saaid. En entreprenör, som kunnat leva lyxliv för vårdpengar, och som efter mer än tre månader som anhållen i sin frånvaro fortfarande håller sig undan. Enligt rättshandlingar misstänks han bland annat för grovt spridande av smitta och grovt bedrägeri.
 • Den 36-årige strategen. Enligt uppgift till Aftonbladet misstänks han ha en central roll i såväl upplägget som den operativa verksamheten. Han är nu häktad misstänkt för grovt bedrägeri, grovt spridande av smitta och grovt penningtvättsbrott.
 • Den 34-årige affärsmannen. Misstänks för grovt penningtvättsbrott. Stora summor av mannens tillgångar har tagits i beslag.

Kammaråklagare Alexandra Bittner leder förundersökningen: – Det allvarligaste brottet om man utgår från straffskalorna är spridande av smitta, grovt brott, där går straffskalan från ett minimistraff om fyra år och hela vägen upp till livstids fängelse, säger hon.

-Pettersson säger att detta är det som statsministerminister Stefan Löfven kallar förtjänst på lite sikt…

***

TIDIGARE 2021-06-20 Läkaren Hammad Al-Saaid jagas, lurade 100.000 svenskar och skattebetalarna

BROTTSLIGHET. Läkaren Hammad Al-Saaid, 33, pekas ut som misstänkt huvudman i en gigantisk bluffhärva med PCR-tester för covid-19 – som aldrig analyserades. Vårdbolaget som kallar sig ”Doktorgruppen” misstänks ha utfärdat falska testresultat till omkring 100 000 svenskar, enligt polisens misstankar, skriver Expressen.

Hammad Al-Saaid är tillsammans med två andra personer efterlysta efter att de har anhållits i sin frånvaro. Ytterligare tre personer häktades under gårdagen.

Bedrägeriet misstänks ha omsatt åtskilliga miljoner då antalet drabbade uppskattas till omkring 100 000 personer som betalat cirka 1 500 för PCR-test med ett uppföljande friskintyg att kunna visa upp vid resor från Arlanda.

Läkaren är nu efterlyst och anhållen i sin frånvaro som misstänkt för bland annat grov spridande av smitta, grov framkallande av fara för annan och bedrägeri.

Hammad Al-Saaid är vårdentreprenör och har tidigare drivit skandalomsusade Riddaren som haft vårdcentraler i Kista, Märsta och Tyresö.

Ett av bolagen i koncernen, Riddarens vårdcentral AB, omsatte under 2019 43,8 miljoner kronor och mer än fördubblade omsättningen jämfört med året innan.

I mars rev region Stockholm upp avtalet med hans bolag med omedelbar verkan.

Detta efter att stickprovskontroller på vårdcentralerna under 2018 och 2019 avslöjat brister i faktureringen. Vid en närmare granskning bedömde Skatteverket överskottet av tjänst till 2,7 miljoner kronor, vilket Dagens Medicin har rapporterat.

Det upptäcktes även vad som beskrivs som omfattande brister i faktureringsrutiner och allvarliga brister i hanteringen av läkemedel.

Hammad Al-Saaid medverkade under 2017 hos Malou von Sivers i TV4 där han berättade om satsningen på en vårdrobot vid namn Doktor Pepper som kunde hjälpa till att ta blodtryck på patienterna som besökte hans vårdcentraler. Han har tidigare uppmärksammats i branschpress då han startade sina vårdcentraler.

Hammad Al-Saaid medverkade under 2017 hos Malou von Sivers i TV4 där han berättade om satsningen på en vårdrobot vid namn Doktor Pepper som kunde hjälpa till att ta blodtryck på patienterna som besökte hans vårdcentraler. Bild: TV4

Hammad Al-Saaid misstänks tillsammans med de andra under namnet Doktorgruppen ha erbjudit snabbtester på covid-19, så kallade PCR-tester, för 500 kronor. De har även erbjudit antigentester.

Svar har lovats inom sex timmar.

Kunder som har fått ett negativt provsvar har kunnat köpa ett ”friskhetsintyg” för ytterligare 1 000 kronor som har kunnat användas för resor till olika länder, enligt Expressens uppgifter.

Problemet är att de inte har analyserat proverna, enligt polisens misstankar.

Polisen har under veckan gjort razzior mot omkring fem lokaler som vårdbolaget använts i Stockholmsområdet.

-Pettersson är inte förvånad över förtjänsten kompetensregnet ger…

De hånskrattar åt oss

Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 reaktioner på “Läkaren Hammad Al-Saaid jagas – 50 miljoner av skattebetalarnas pengar är spårade

 1. Thomas Gür, har rätt. Majoriteten av oss svenskar är blonda, blåögda och naiva. Ger man mena medborgare en uträckt hand så tar de hela armen och mer därtill Om den misstänkte åkt tillbaka till Saudiarabien så kan nog Sverige glömma att lagföra denna man. Saudiarabien erkänner inte dubbelt medborgarskap om nu den misstänkte skulle befinna sig där och även skulle råka ha svenskt medborgarskap. När det gäller turkiska medborgare så har Sverige inget utlämningsavtal och Turkiet lämnar inte heller ut sina egna medborgare. Den misstänkte med saudisk bakgrund skrattar gott hela vägen till banken åt oss och lever gott på våra skattepengar Förhoppningsvis röstar fler svenskar sverigevänligt i nästa val

 2. Socialdemokraterna framför:

  För bövelns….rör inte dessa skägg baaaarn….de röstar ju på oss Socialdemokrater.

  * De är säkert under 18-år enligt sina hem gjorda arabiska pass, och därför kan de inte straffas.
  För alla som kommer till Sverige är baaaarn…hjärnkirurger och raketforskare….samtidigt som batikhäxorna skriker efter deras kroppar, för att utnyttja till deras sjukt äckliga böjelser.

  Sverige är ett sinnessjukhus. 🤢

  15
 3. Som vanligt… den blåögde, lättlurade svensken med godhetsknarkande avsikter… inte fan kan en invandrare blåsa oss? Dom är ju lika svenska som oss efter att ha åkt tunnelbana… bura in packet och beslagta alla tillgångar skrivna på alla familjemedlemmar. Avtala sedan om att fängelsestraffet avtjänas i hemlandet och strippa alla på medborgarskap i Sverige… fy fan vilka svin

  47
 4. Nu är det inte bara frisörsalonger, utan det har eskalerat till vårdcentraler och bemanningsföretag.

  40
 5. De länder de förmodligen har flytt till har inte juridiskt utlämningsavtal med Sverige. Hoppas att det finns karma och kosmisk rättvisa trots allt!!!

  26

Kommentera

%d bloggare gillar detta: