Stäng

Kina ökar kolproduktionen en månad före klimatmötet

KLIMAT & MILJÖ.Den kinesiska staten har beordrat sina kolgruvor att öka produktionen, rapporterar Financial Times (betalvägg) med hänvisning till statliga kinesiska medier.

Twitter

Skälet är att den kinesiska industrin tvingats dra ner produktionen på grund av energibrist, som tros ha sin grund i en svagare kolproduktion och reglerade elpriser. Landets kolproducenter har ombetts öka kapaciteten till 100 miljoner ton på årsbasis.

Beslutet är obekvämt för den kinesiska staten, som också tvingas bryta löftet om att sluta importera kol från Australien. Dessutom är det mindre än en månad kvar till klimattoppmötet i Glasgow.

”Men den bistra sanningen är att Kina och många andra inte har något annat val än att öka kolkonsumtionen om man vill möta energiefterfrågan”, skriver analytikern Gavin Thompson enligt FT.

-Pettersson antar att Kina inte är rädda för Miljöpartiets politik och straffskatter som ska rädda världen, men dom kanske inte känner Bolund och Stenevi…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 reaktioner på “Kina ökar kolproduktionen en månad före klimatmötet

 1. Kina har inte varit ett utvecklingsland på 50 år. De är en industrination som resten av Europa och Nordamerika.
  Men deras Kamrater i FN sett till att de fått behålla sin tredje världen status trots att de inte längre kan räknas som en sådan. Bara för att Kina ska få behålla sina fördelar som u-land. Sedan att Folkrepubliken skiter i alla skyldigheter som de också har är även det symptomatiskt med korkade socialister.

  Nu utgår jag från att ditt inlägg var sarkasm, men första punkten är viktig att adressera.

 2. Vi !
  Jajamensan
  Vi svenskar kommer bli ännu mer straff beskattade för Kina släpper ut mer.
  här ser MP sin chans att förstöra infrastrukturen totalt
  För det är vårt fel då, vi gör affärer med Kina
  så här kommer det rulla på i evigheter tills MP har hamnat under 4% streclet och åkt ur riksdagen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: