Ann-Sofie Hermansson frias även av hovrätten i förtalsmål

ISLAM. Hovrätten går på tingsrättens linje och frikänner Ann-Sofie Hermansson (S), tidigare ordförande i Göteborgs kommunstyrelse, i det uppmärksammade förtalsmålet.

Fatima Doubakil och Maimuna Abdullahi. Foto: Eva Lindholm

Hermansson anklagades för grovt förtal sedan hon på sin blogg beskrivit två kvinnor som extremister. Hovrätten bedömer att hennes formuleringar var ”straffria värdeomdömen”.

Rätten skriver att tillämpning av förtalsbestämmelsen i ett sådant fall hämmar den öppna debatten.

Hovrättens pressmeddelande

Som en konsekvens av domslutet ska Fatima Doubakil och Maimuna Abdullahi ersätta Ann-Sofie Hermanssons rättegångskostnader i hovrätten med 376.300 kronor, men de tänker överklaga till Högsta domstolen som knappast tar upp det.

-Pettersson säger att det var bra att Hermansson friades, synd att jag fälldes för förtal när jag berättade att en pakistansk sexförbrytare var en pakistansk sexförbrytare, alltså sanningen från offentliga handlingar.

Pettersson frikänd av Svea hovrätt men ändå dömd att betala skadestånd

TIDIGARE 2020-02-11. Tidigare S-toppen frias efter extremistkommentar

INRIKES. Förra S-toppen Ann-Sofie Hermansson frias från grovt förtal för att ha kallat två debattörer för extremister på sin blogg. Kommentaren kom efter att filmen ”Burka Songs 2.0” ställts in i Göteborg.

Ann-Sofie Hermansson. Foto Astrid Eriksson Tropp. Wikipedia. Sedan Ann-Sofie lämnade politiken valde hon till skillnad från många andra politiker att försörja sig själv. Numera är hon sopåkare, det skulle Veronica Palm fundera på.

”Tingsrätten bedömer att varken ’extrema röster’, ’extremister’, ’favorit-extremister’ eller ’icke-demokrater’ är uttryck med ett bestämt innehåll. Tingsrätten anser inte heller att den liknelse som politikern gjorde i relation till fascister och nazister utgör en uppgift i förtalsbestämmelsens mening”, skriver Göteborgs tingsrätt i ett pressmeddelande.

Debattörerna polisanmälde tidigare Hermansson för förtal, men det ärendet lades ner. Duon gick då vidare med ett enskilt åtal.

-Pettersson undrar vem som betalar det enskilda åtalet och gissar att det är Sveriges skattebetalare genom olika former av bidrag.

De två utpekade kvinnorna, Maimuna Abdullahi och Fatima Doubakil, måste nu ersätta Ann-Sofie Hermanssons rättegångskostnader på 190.000 kronor. 150.000 kronor går till hennes advokat, och resten till arvoden till de fyra experter som kallades att vittna till hennes fördel. Ann-Sofie Hermansson ansökte även om totalt 13.000 kronor i ersättning för kost och logi för experterna, men eftersom hon inte kunnat visa upp kvitton godtar inte tingsrätten det yrkandet.

Givetvis ska muslimska aktivister tåla att kallas extremister när islam är extremistiskt.

TIDIGARE 2018-09-23. Topp-sosse hotas med stämning av muslimer

ISLAM. Konflikten som uppstått efter att filmen ”Burka songs 2.0” och det efterföljande panelsamtalet stoppats fortsätter. Nu hotas kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, Ann-Sofie Hermansson, S, med stämning, skriver GT. 

– Det är ett sätt att försöka tysta ett demokratiskt samtal. Det är helt absurt, säger Ann-Sofie Hermansson.

-Pettersson undrar vad Hermansson och andra socialdemokrater väntat sig, släpper man in och uppmuntrar islam så blir det bråk. Det har vi 1400 års erfarenhet av.

Eldar man får man helt enkelt lära sig tåla rök…

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Ann-Sofie Hermansson frias även av hovrätten i förtalsmål

 1. En vänsterprofil blir attackerad av sina egna, precis som om man släppte alla minkar tillsammans i samma bur…

  17
  2
  • Räkna inte med det! Detta var en vänsterprofil. Snart kommer ett nytt förtalsmål från den där ”häx-klicken”, som hotar demokratin.
   När det är en icke vänster, typ Pettersson´s fällande dom (skadestånd), så blir det fällande dom för förtal etc.

 2. Har läst boken om den politiska rättegången och den klär av den Socialdemokratiska värdegrunden helt .
  Där är Kejsaren helt näck .
  Mundiarre av värsta sorten . Lyssna på Morgan J. Shekarabi, Flyggeneralen Bolund , Klanledaren Stenevi , Ylva J .
  Som ärlig arbetande , skattebetalande Svensk vill jag inte ta i deras vedervärdiga värdegrund med tång .
  Gör ”Soffan” rätt nu går hon med i ett parti som delar hennes inställning till hederskultur och integration.

  45
 3. Pettersson:
  Skillnaden är att du tillhörde f e l parti !! Hade du varit Socialist,vore det ett helt annat utslag i ”Rätten” !
  Att dessutom som du nämna vilket land parasiten kom från,var ju helt O-korrekt !!
  Som min gamle lärare brukade fråga: ”Vad lär vi av detta” ?

  35
 4. Så, blir de två kulturberikarna åtalade för falsk tillvitelse nu då?
  Med påföljande skadestånd.

  43
 5. ”-Pettersson säger att det var bra att Hermansson friades, synd att jag fälldes för förtal när jag berättade att en pakistansk sexförbrytare var en pakistansk sexförbrytare, alltså sanningen från offentliga handlingar.”

  Sanning kan inte och ska inte vara förtal. Till och med i Tyskland förstår de det men sossarna i Sverige tål väl inte sanningen?

  76
 6. Något annat resultat hade varit en dunderskandal.
  Hoppas att de där islamisterna får betala ett feta rättegångskostnader.

  73
   • Inga problem för dem att betala detta, de får pengarna från Muslimska Brödraskapet som fått sina pengar av den svenska staten.

    53

Kommentera