Elsa Widding, del 49, brev till ansvarig utgivare på SVT

KLIMATET & PROPAGANDA. Elsa Widding är civilingenjör från Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Hon har lång erfarenhet från energibranschen och har jobbat på både Statkraft SF i Norge, Fortum Oy i Finland och för Vattenfall AB i Sverige. Hon har även erfarenhet från Regeringskansliet där hon bland annat var ansvarig analytiker för Vattenfall under ett antal år. Efter den katastrofala Nuon skandalen blev Elsa utsedd till Sveriges bråkigaste kvinna. Idag driver hon sin Youtube kanal, håller föreläsningar om klimatfrågan ur vetenskaplig aspekt, skriver och publicerar böcker och däremellan arbetar som interim chef eller rådgivare i energibranschen.

Ansvarig utgivare på SVT Charlotta Friborg Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Ide, manus och presentation: Elsa Widding Foto och redigering: Ulf Gabrielsson.

Avsnitt 49 Brev till ansvarig utgivare på SVT

Klimatkarusellen Elsa Widding

Om Elsa Widding på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Elsa Widding, del 49, brev till ansvarig utgivare på SVT

 1. Peter Skoglund
  Strunt i det, vi kommer alla att vara borta om en eventuell havshöjning kommer. Det som kommer får nya generationer ta hand om.

  1
  2
 2. Varför överdriva havsnivåhöjningen?

  Larm om extrema havsnivåhöjningar har hörts sedan klimatfrågan fått genomslag. Men hur välgrundade är de? Kvartals Henrik Höjer har intervjuat meteorologiprofessorn Lennart Bengtsson

  .Lennart Bengtsson är professor emeritus i dynamisk meteorologi och har under sin drygt halvseklet långa forskargärning skrivit över 230 forskningsartiklar i meteorologi och klimatologi.

  ”Jag frågar honom hur han ser på sådana skräckbilder av tänkbara framtida havsnivåhöjningar. Svaret kommer snabbt.

  – Fullständigt orimligt, utbrister han. Media skapar en atmosfär av förestående undergång!”

  Läs hela artikeln på Kvartal på länken nedan.

  https://kvartal.se/artiklar/varfor-overdriva-havsnivahojningen/

 3. Inom sinom tid vet folk om co2 påverkar klimatet eller inte.
  Vi gamla kan strunta i problemet, nån krona mer till bilbränslet kan jag stå ut med. Även om jag starkt ogillar det.

  1
  4
 4. ”Varför vågar inte SVT citera Elsa Widding om klimatet?”, frågar sig Bitte Assarmo i Det Goda Samhället, och skriver att SVT:s klimatkorrespondent Erika Bjerström kontaktat Elsa Widding och bett henne svara på ett antal frågor om inslag på Youtubekanalen, men att nu har Bjerström plötsligt tappat intresset. Varför?
  Läs vidare:
  https://detgodasamhallet.com/2021/09/08/bitte-assarmo-varfor-vagar-inte-svt-citera-elsa-widding-om-klimatet/

 5. Eftersom SVT numera helt och hållet är en skattefinansierad propagandakanal för socialdemokratin så har den förlorat sitt berättigande och bör snarast, före nästa riksdagsval, läggas ner.

  24

Kommentera