Stäng

Dagens tankeställare 31

INSÄNDARE. Rune Holmström är född 1963 i Helsingfors. Förutom några år på universitet har han avverkat närmare 40 anställningar, bl.a. som däcksmatros och stamofficer, nattvakt, bartender och bananplockare. Rune har gett ut tre romaner och skrivit både det ena och det andra i press och på nätet på finska. Nu vill Rune delge oss en tankeställare då och då.

En av Runes inspirationskällor är Jan Fridegård: ”Jag har en del saker som jag måste skriva av mig. Det tror ni inte att jag kan, era jävlar, men vänta bara ska ni få se.”

Rune Holmström

Dagens tankeställare 31

Numera står det allt oftare ”Tryckt i EU” på tryckortsidan i nyutgivna böcker. Inte särskilt informativt. En småsak kan man tycka, men inte helt betydelselös. Ska globalister och kulturmarxister verkligen trumfa igenom sina övertygelser i varje minsta detalj? Åtminstone jag vill gärna veta i vilket land produkten jag köper är tillverkad.

I schacksammanhang stöter jag ibland på spelare som uppger sig företräda EU. Det här har jag svårt att förstå. Finns det verkligen människor som tror så starkt på EU-bygget att de inte har någon nationalkänsla kvar?

I somras kom en kille på stan fram och bommade en cigarett. Han verkade hygglig, så jag grävde fram asken. Vi växlade några ord om ditt och datt, karln pratade god engelska fast med stark brytning. Så frågade jag var han var hemma ifrån.

Lettland.

Jag skulle just berätta att jag besökte Riga häromåret och gillade stället storligen, när människan plötsligt surnade till. På engelska sa han något i likhet med ”Vad är det för en dum fråga? Det skulle aldrig falla mig in att fråga någon vilket land han kommer ifrån! Vad spelar det för roll?”

Jag såg antagligen klentrogen ut, som någon som möter en vänstersinnad halvidiot på fri fot.

Rune Holmström

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 reaktioner på “Dagens tankeställare 31

Kommentera

%d bloggare gillar detta: