Ivermektin dödar covidsmittade i USA

SJUKVÅRD. Ivermektin är ett välkänt läkemedel som är godkänt mot parasiter av WHO, EMA och FDA (den amerikanska motsvarigheten till Läkemedelsverket). Preparatet upptäcktes på 1970-talet och dess upphovsmän erhöll år 2015 nobelpriset i medicin. Ivermektin används flitigt i låg- och medelinkomstländer för att behandla maskinfektioner.

Statliga hälsoledare säger att fler tar Ivermektin för att behandla sig mot covid-19. I vissa fall har det varit dödligt. New Mexicos Hälsodepartement påstår att två personer i New Mexico, USA har dött av Ivermectin-medicin, skriver KOB.com

Hälsoledare i New Mexico, USA slår larm om medicinen Ivermectin. Giftkontrollen säger att det har varit 20 exponeringar för läkemedlet bara i år – redan dubbelt så mycket som vanligt.

”Vi har haft fall av anfall, hallucinationer, koma, du vet att det kan vara mycket farligt om du tar en tillräckligt hög dos”, säger Susan Smolinske, chef för New Mexico Drug and Information Center.

Tjänstemän säger att majoriteten av dessa exponeringar har inträffat under de senaste veckorna, och de flesta av dem för att behandla eller förebygga COVID-19.

Hälsoexperter säger att uppgifterna bara inte finns för att bevisa att det fungerar.

”Vårt medicinska råd har tittat på detta tre gånger och borde inte ta det och känner fortfarande inte människor borde ta det och naturligtvis har FDA, USA:s hälsodepartement ännu inte godkänt det, säger Scrase.

Ivermectin används nästan uteslutande för att behandla parasiter hos hästar och nötkreatur och i sällsynta fall människor.

”Samma läkemedel, olika formuleringar, olika doser”, sa Scrase. ”Om du tar för mycket faller du i koma, du kan få anfall, du kan få hallucinationer, det är i grunden ett neurologiskt toxin.”

Nyligen genomförda studier har visat att Ivermectin har en viss effekt på COVID-19 men till en ganska betydande kostnad.

”När den kombinerades med standardterapi hade den en lägre dödlighet och progression till svår sjukdom. Men i den in laboratorie-studie behövdes det klart giftiga doser för att uppnå effekten”, säger Smolinske.

New York Times rapporterar att American Association of Poison Control Centers har rapporterat 1.440 fall av ivermektinförgiftning till den 20 september, mer än tredubblat antalet 2019 och 2020.

Den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA har utvärderat resultaten från aktuella vetenskapliga studier av användning av ivermektin för att förebygga och behandla covid‍-‍19. EMA:s slutsats är att sådan användning av ivermektin för närvarande inte kan rekommenderas utanför kontrollerade kliniska prövningar.

I EU är ivermektin i tablettform godkända för behandling av vissa parasitinfektioner medan ivermektin hudpreparat är godkända för behandling av hudåkommor som rosacea. Ivermektin är också godkänt för veterinärt bruk för ett flertal djurarter mot inre och externa parasiter.

Ivermektin är inte godkänt för användning mot covid‍-‍19 i EU, och EMA har inte heller fått någon ansökan om sådan användning.

Efter de senaste medierapporterna och publikationerna om användningen av ivermektin vid covid-19 har EMA granskat de senaste publicerade resultaten från laboratoriestudier, observationsstudier, kliniska prövningar och metaanalyser.

Laboratoriestudier fann att ivermektin kunde blockera replikering av SARS‍-‍CoV‍-‍2 (viruset som orsakar covid‍-‍19), men vid mycket högre koncentrationer än vad som uppnås vid godkänd användning.

Resultaten från kliniska studier varierade, med vissa studier som inte visade någon nytta och andra rapporterade ”potentiell nytta”. De flesta studier som EMA granskade var små och hade ytterligare begränsningar, inklusive olika doseringar och samtidig användning av andra läkemedel.

Även om ivermektin i allmänhet tolereras väl vid doser som godkänts för andra indikationer, kan biverkningar öka med de mycket högre doser som skulle behövas för att uppnå koncentrationer av ivermektin som är effektiva mot viruset i lungorna. Toxicitet när ivermektin används i högre doser än vad som är godkänt kan inte uteslutas.

EMA:s slutsats att det för närvarande inte finns tillräckligt vetenskapligt stöd för att använda ivermektin mot covid‍-‍19 utanför kliniska prövningar. Det behövs ytterligare väl utformade, randomiserade studier för att dra slutsatser om huruvida produkten är effektiv och säker vid förebyggande och behandling av covid‍-‍19.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Ivermektin dödar covidsmittade i USA

 1. Last year, the northern state of Uttar Pradesh began dispensing Ivermectin liberally and encouraging people to take it early on and even preventively. As Trial Site News reported earlier this year, ”By the end of 2020, Uttar Pradesh — which distributed free ivermectin for home care — had the second-lowest fatality rate in India at 0.26 per 100,000 residents in December. Only the state of Bihar, with 128 million residents, was lower, and it, too, recommends ivermectin.”

  13
 2. Ät havregrynsgröt och rågbröd. Det finns motionsspår i varje stad, spring där utav bara helvete. Gråt, lid, halvdööö och spring. Sak samma, men spring. Sluta vara FET, så lever du längre.

  17
 3. vem bryr sig antigen dör du av cov19 eller då dör du av vaccinet!
  om du nu försöker smita från dom statliga pensions bespararna . folkhälsomyndigheten eller Magdalena . du vet hur det går senast försökte en 80 årig gubbe fly från solna .. det slutade med att han koliderade med sin El rulstol . någon hade tappat ett fast föremål som liknade en El cykel??
  det är igentligen en väldig tur att finansministerns toar sig med att mörda pensionärerna du kan ju görstå vilka skatter vi drabats av annars

  6
  1
 4. Fake news. Dom två forskarna som tog fram Ivermectin fick nobelpriset för detta 1970. F.ö är Ivermectin förbjudet att användas mot cov19 i USA Ber om bättre faktakoll

  26
 5. Den här är konstig: Nyligen genomförda studier har visat att Ivermectin har en viss effekt på COVID-19 men till en ganska betydande kostnad.
  Vad kostar vaccinet som som gett 80 000 personer biverkningar och 280 dött av i Sverige?
  Sedan när har man tagit hänsyn till kostnad? Patentet har dessutom gåt ut så varför blir det dyrt.

  38
  3
  • Det har dött betydligt fler av vaccinerna och det är ju bara början. Vad gäller biverkningar är det miljoner bara i Sverige. Men det intressanta är vad som blir de långsiktiga effekterna för alla. Redan nu har jag märkt i min omgivning att injicerade får förkylningar som inte vill ge med sig. Själv känner jag både folk som fått blodproppar, hjärtinfarkter och hjärnblödningar och några som dött ”oförklarligt” bara kort tid efter injektionstillfället.

   43
   2
 6. VACCINKRISEN. Officiella byrån för nationell statistik (Official Office for National Statistics) i England har oavsiktligt avslöjat att 30 305 människor har dött inom 21 dagar efter att ha fått ett Covid-19-vaccin i England under de första sex månaderna av 2021.

  44
  2
  • I Sverige dör det 90.000 människor varje år. Runt 250 om dagen, många av dem har naturligtvis fått vaccin mot covid-19. Vaccinet är inget som ger evigt liv.

   11
   23
   • Därför är det bra att följa överdödligheten. Det man slås av är att även om oroväckande många dör av vaccindos 1 och 2, så är det en markant skillnad när dos 3 ges.
    Titta på Israel och Serbien vad som händer när dos 3 ges. En raket rakt upp i antalet dödsfall.

    Mina slutsatser är därför följande.
    Biverkningarna blir värre för varje dos.
    Eftersom bara 15% av skyddet är kvar efter 7 månader, så kommer man att gå ut med att alla måste vaccineras 2-3 gånger per år.

    Tänk också på att de vaccinerade är väldigt sköra, så att ha kontakt med en ovaccinerad (även om de är friska) är totalt livsfarligt för dem.

    40
    3
   • ”Att 85 procent av antikroppsnivåerna har försvunnit efter 7 månader betyder inte att 85 procent av skyddet försvunnit.”
    Jo Pettersson det gör det.
    Det är i själva verket ännu sämre.
    Antikropparna är ett skydd mot alfamutationen. Skyddet mot deltamutationen är betydligt sämre.

    T-cellsimmunitet som du får när du varit sjuk i Covid-19 ger som sagt ett 13 gånger bättre skydd än vaccinerna. Dessutom så varar skyddet troligtvis i decennier.

    11
 7. Två personer döda av Ivermectin?!… Jag kollar på worldometers.info och ser, att det dött mer än etthundrafyrtiofyra tusen idag av annat, och det tickar på ordentligt, ca två i sekunden…

  44
 8. Dementierna från globalisterna betr. Ivermectin är så genomskinliga så man kan tro att Matti Sällberg gett globalisterna tipset……”hästkuren”

  58
  2
  • ”Tidigare idag rapporterade Aktuellt att antikropparna från Pfizers andra dos minskar med 85% efter sju månader. Astra Zeneca har ännu sämre resultat.

   Läs om detta här https://nyheter.swebbtv.se/huvudnyheter/antikroppsnivaer-rasar-kraftigt-bland-vaccinerade/

   Vad ska man då göra när vaccinerna inte fungerar? Det finns hjälp att få. Dels visar forskning att kosttillskott med zink, D-vitamin och C-vitamin har avgörande effekt för att förebygga och vid sjukdom.

   Men det kanske viktigaste preparatet för förebyggande och behandling av Covid-19 är Ivermektin.

   Vi har tidigare talat om att länder i Afrika är nästan helt befriade från död i Covid-19 vilket kan kopplas till den spridda användningen av det nobelprisbelönade preparatet Ivermektin.

   Vi har satt svensk text till denna mycket fina genomgång av forskningsresultat kring behandling av Covid-19 med Ivermektin.

   Ivermektin kan idag skrivas ut av svenska läkare för behandling av Covid-19.”

   37
   1

Kommentera