Stäng

Cementa kan fortsätta verksamheten, får ett undantag

INRIKES. Riksdagen har röstat ja till den undantagslag som gör det möjligt för Cementa att fortsätta sin verksamhet, rapporterar flera medier. Företagets nuvarande tillstånd för att bryta kalk på Gotland går ut 31 oktober, men enligt dagens beslut förlängs tillståndet.

Steget Efter

Beslutet dock komma att överklagas. Naturskyddsföreningen kritiserar att lagstiftningen innebär avsteg från miljöbalken och att Lagrådet bedömer att den strider mot grundlagen.

-Pettersson kan inte det juridiska men säger att det var det enda rimliga beslutet och jag hoppas myndigheter och politiker löser vattenfrågan för gotlänningarna…

Om Cementa på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 reaktioner på “Cementa kan fortsätta verksamheten, får ett undantag

 1. ”Lagrådet bedömer att den strider mot grundlagen.”
  Men gymnasielagen gick bra att trumma igenom. Den var ju ett avsteg från diverse lagar

 2. Vad jag förstått så hade Cementa ett löfte sedan tidigare att uppföra en helt ny vatten anläggning som skulle försörja tusentals (om nytt tillstånd på 20 år blev av) helt plötsligt blev närområdet naturparksklassat och dokument försvann… MP har helatiden försökt stoppa upp, utan eftertanke som vanligt.

  19
  1. Tja, det behöver ju inte Cementa göra nu längre, bygga en ny dyr vattenanläggning.

   Så det enda vattenmelonerna presterade var att göra det sämre för gotlänningarna.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: