Nästa gång kan mobben vara ute efter din favorit

MEDIA. Ingenting kan förefalla lättare än att yla med vargarna när någon riktigt obehaglig politiker hamnar i medialt gatlopp. Och få situationer kräver att man håller huvudet så kallt som då. Kanske hjälper det åtminstone något om man själv sprungit det där gatloppet mellan dubbla led av skadeglada journalister, skriver Jan Guillou på Aftonbladet.

”Få politiker i Sverige förefaller mig lika genuint osympatiska som riksdagsmannen Hanif Bali (M). Det finns självklart än värre rasister och än mer grobianartade politiker bland Sverigedemokraterna. Men Hanif Bali är medlem i Moderaterna och gör alltså anspråk på att tillhöra den demokratiska högern fast han skriver som, och låter som, en SD:are. Vilket gett honom en större nätpublik, och såvitt känt en mycket mer uppskattande publik, än hela det moderata partiet.

Den outtalade överenskommelsen mellan Bali och hans parti tycks alltså vara att hålla den värsta mobben på gott humör och visa att även den mest intensive utlännings-, journalist-, vänster-, kvinno- och böghatare tryggt kan rösta på Moderaterna. Partiet överser med alla dessa förlöpningar enligt den kända politiska principen att somliga har man hellre inne i tältet, så att de kan pissa utåt, än att de står där ute och pissar in. Hans politiska uppdrag är alltså bland det mest föraktliga man kan hitta i den yrkeskåren”

Jan Guillou

-Pettersson säger att få personer förefaller mig lika genuint osympatiska som Jan Guillou. Tyvärr, Guillou minns inte de främlingsfientliga fakta han själv förmedlat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Nästa gång kan mobben vara ute efter din favorit

 1. Ibland undrar jag om inte Jan Guillou trollar.. sen sitter han och skrattar förnöjt åt reaktionerna på sin herrgård.

 2. en vapenfixerade idiot med en våt dröm . jag vaknade upp och trodde jag hette Hamliton. Hans sätt att leka spion får dom flertalet att förtå att hans far hade otroliga problem med G

  10
  • Kåkfarare ska löpa gatlopp. En dömd kommunist är en sämre människa, än en oförvitlig SD-are. Så snacka inte om ”allas lika värde”.

   15
   • Inom socialismen är alla människor lika mycket värda för Partiet, vilket är ingenting.
    Endast Partiet och personer som är till nytta för Partiet är värt något.
    Där har du bakgrunden till den socialistiska versionen, alla människors lika värde, av den korrekta frasen; allas lika människovärde.

 3. Jan Guillo skriver att det är lätt att yla med vargarna.En stillsam undran ställer jag med då : vad är det han gör själv ? Han inte bara ylar,han skriker ut sitt hat mot SD och mot Hanif.Nä,du Jan ta du en ryskkaviarsmörgås och ett glas dyr champagne för det har du väl råd så lyxkommunist du är och låt maten tysta mun….

  34
 4. Skulle inte förvåna om Bali är utsatt för en bluff. Han är ju obekväm för en del i moderaterna. Kommer nog att sluta att ord står mot ord och inget kan bevisas. Men misstanken kommer ju ändå att kvarstå. Sen Guillou är en otrevlig lyxkommunist.

  37
  • Tror nog det är en grupp socialistiska iranier som försöker torpedera Balis riksdagskandidatur eftersom det viktiga är inte om det är sant, det viktiga är att han stryks från riksdagslistan som fastställs snart i partiet.

   27
 5. Tråkigt att se hur en uppburen och duktig författare och journalist sakta skriver sig ur stjärnglansen .
  Öser ur sig massa hat mot både det ena och det andra som han sitter och fantiserar ihop på sin kammare .
  Ett råd i all välmening Jan .
  Släng din gamla skrivmaskin på återvinningen , och njut av din förmögenhet .
  Att veckovis portionera ut sin vånda över att bli gammal, dessutom i en skittidning , gör ingen människa gladare.
  Varken läsaren eller skriftställaren.

  44
  • Ja ni såg väl hans beteende när en journalist från alternativ media försökte att ställa frågor till honom på Bokmässan, ordet stöddig räcker inte till, tror till och med han hotade journalisten med stryk om han inte tog bort mikrofonen?

Kommentera