Talibanerna är igång med avrättningar och amputationer enligt sharia

ISLAM. Talibanerna har hängt upp en kropp i en kran på ett torg i staden Herat i västra Afghanistan. Enligt butiksägaren Wazir Ahmad Seddiqi förde talibanerna fyra kroppar till torget. Den islamistiska gruppen ska sedan ha berättat för stadens invånare att männen deltagit i en kidnappning. De tre männen som därefter inte hängdes upp fördes till andra delar av staden för att visas upp för allmänheten, enligt butiksägaren, rapporterar BBC.

Foto: KSTP TV

Händelsens grymhet signalerar att talibanerna kommer att fortsätta att använda sig av liknande metoder. I går sa en talibanledare att avrättningar och amputeringar som straff kommer att fortsätta. Efter maktövertagandet lovade talibanerna ett mindre våldsamt styre jämfört med åren 1996 till 2001, men flera larm har redan visat på motsatsen.

-Pettersson antar att det är så här afghanerna vill ha det eftersom de inte försvarade sig mot talibanerna, det hade troligen varit bättre om de afghanska männen lämnat över vapnen till kvinnorna.

Nu blir det troligen lugnt i Afghanistan så det är dags för de ljugande afghanska männen utan asylskäl i Sverige att återvända hem.

Kvinnor i Kabul, Afghanistan innan Islam tog över igen.

Talibanernas grundare Mullah Nooruddin Turabi varnade på torsdagen för att avrättningar och handamputationer återupptas i landet, han uttryckte tvivel på att påföljderna skulle genomföras öppet.

Mullah Nooruddin Turabi sa vidare att andra länder inte ska lägga sig i talibanernas metoder eftersom dom inte lägger sig i andra länders lagar. ”Ingen kommer att berätta för oss vilka lagar vi ska ha. Vi ska hålla oss till islam och basera våra regler på Koranen”.

Talibanerna kommer att respektera kvinnors rättigheter påstår dom men detta enligt islamsk lag, sharia.

Inte ett enda muslimskt land har antagit FN:s deklarationen om de mänskliga rättigheterna eftersom dessa vilar på en outtalad sekulär syn på rättigheterna, medan den syn som länder med islam som grund har Koranen som källa, vilken muslimer tror är given av Gud och därför inte kan ändras av människan.

Den traditionella islamiska rätten sharia utgår således från att det ska råda åtskillnad mellan män och kvinnor i olika avseende såsom ekonomi, vittnesgillhet, straffsatser, storlek på skadestånd, skilsmässa, vårdnad om barn med mera.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Talibanerna är igång med avrättningar och amputationer enligt sharia

 1. Om Afhanska kriminella tillåts välja land förstår jag varför de helst väljer ett land där de kan få 840000 kr i skadestånd i stället för hängning.

  23
 2. Ser inte problemen med det hela.
  Talibanerna är goda muslimer som följer sin ideologi och de gör faktiskt inget som inte Saudiarabien, Iran och andra goda muslimska länder redan gör.

  Sedan att socialister gnäller på att muslimer inte följer de av kristna fastställda universella mänskliga rättigheterna påvisar bara att socialister är idioter av två anledningar;
  1. Socialister är inte ett dyft bättre
  2. Socialister har ingen moralisk grund att stå på när de gnäller på vad muslimerna gör

  19
 3. Löfvens tre versioner av regeringskoalitioner har alla varit islamvänliga. Den tre gånger avfärdade statsministern och hans avgångne utrikesminister (https://www.youtube.com/watch?v=OhJobJ095JI, https://www.facebook.com/samnytt/videos/2335273240035078). Den snart avgångne och blivande föredetting statsminister kommer sökert tillbaka i version fyra men med andra aktörer – d.v.s. precis lika destruktiv politik som vanligt? Kort sammanfattning av läget i Afghanistan – de följer koranen och Sveriges handfallna regeringspolitiker kommer inte att kritisera deras rättsskipning? Det blir nog snarare mer bidrag?

  14
 4. Konventionen om mänskliga rättigheter i islamsk form heter ”Kairodeklarationen”. Här förklaras att muslimska män har all mänsklig rätt, muslimska kvinnor, barn har halv rätt jämfört med männen. Icke muslimer har ingen som helst rätt till någonting.

  Och tänker man efter så ger världens kommunister, däribland den svenska vänsterextremismen, muslimska män exakt vad Kairodeklarationen stipulerar.

  50

Kommentera