Stäng

Oskyldig barnfamilj drabbat av extremt våld när handgrranat kastades in i lägenhet

VÅLDSVÅGEN. I morse skrev bloggen om ett bombdåd i Rotebro där en kvinna skadades. Nu visar det sig att en oskyldig barnfamilj drabbats och att det var en handgranat som kastades in i lägenheten.

En kvinna skadades i attacken – som polisen tror var ett misstag. – Jag vill nog mena på att det är en oskyldig familj som har drabbats av extremt grovt våld, säger Christoffer Bohman, lokalpolisområdeschef i Sollentuna.

Det var vid 03.30-tiden på måndagen som explosionen ägde rum i Rotebro norr som Stockholm. Enligt polisen bor det en barnfamilj i den drabbade bostaden, och flera personer i familjen befann sig i hemmet när handgranaten briserade. Trots det var det bara en kvinna som skadades lindrigt. Kvinnan och två småbarn befann sig i rummet.

Det är ett under att det inte blivit mer personskador än vad som skedde, säger Christoffer Bohman, lokalpolisområdeschef i Sollentuna.

Mycket pekar på att det är organiserad brottslighet som ligger bakom dådet.

– Dels för att det är den här typen av våld vi ser i konfliktmiljöer. Det baseras till viss del på erfarenhet, men sedan har vi också flera arbetshypoteser som stärker det här, utifrån underrättelse och kunskap om miljön runt omkring, säger Christoffer Bohman.

Brottsrubriceringen är i nuläget allmänfarlig ödeläggelse, försök till mord och hantering av explosiva varor. Ingen har blivit frihetsberövad i fallet – men polisen har ett antal ”intressanta individer”. Extra resurser har tillsatts i området för att både hjälpa till med utredningen och arbeta förebyggande.

Vi jobbar dygnets alla timmar med att förhindra nästa skjutning eller sprängning, vilket är ett omöjligt uppdrag. Men sedan förhindrar vi några, säger Christoffer Bohman. – Det kommer nog att vara tufft att vara kriminell i vårt polisområde, för vi lägger tryck i de här miljöerna nu. Det här har passerat en gräns för vad som är acceptabelt.

-Pettersson säger att det var länge sedan gränsen för det acceptabla passerades och jag undrar varför en handgranat mot en oskyldig barnfamilj inte är förstanyhet i alla medier?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 reaktioner på “Oskyldig barnfamilj drabbat av extremt våld när handgrranat kastades in i lägenhet

 1. ja det är intressant men hur vet någon det.? hat man hittat en lapp där den hangranatskastande ber om ursäkt för att han tog fel hus??
  ja är då trött på bevis produserande poliser dom är väre äv ljugande politiker

 2. Efter 5 på 4:an hade reportage om en älg som förvirrat sig in genom ett fönster och tragiskt sedan behövde avlivas direkt som första nyhet kl 17. Om handgranat genom fönster kom upp 55 min senare kl 17.55. Det normala nu tydligen……

  38
 3. Detta är en av anledningarna till att jag föredrar att bo två trappor upp, även om det kan kännas jobbigt att gå i trapporna hela vägen i ett hus utan hiss.

  Innanför dörren hänger Agdor med 1,1 kilogram i huvudet.

  23
 4. Och vi undrar fortfarande Stefan, exakt när kommer dom att bli en vinst för samhället?
  Glöm aldrig att det var en socialdemokrat som ljög och lovade detta.

  47

Kommentera

%d bloggare gillar detta: