Stäng

Israel och Sverige samtalar efter sju år…

UTRIKES. Under sju år har Sveriges och Israels utrikesministrar inte talat med varandra en enda gång, men nu är tystnaden bruten. I förra veckan pratade utrikesminister Ann Linde i telefon med sin israeliska motsvarighet Yair Lapid, rapporterar The Times of Israel.

Margot Wallström (S) tar emot palestinsk förtjänstorder. Skärmdump Youtube

Bakom spänningarna mellan Israel och Sverige ligger Sveriges erkännande av Palestina 2014. Situationen blev ännu mer spänd efter att Sveriges dåvarande utrikesminister, Margot Wallström, kallade den israeliska försvarsmaktens dödande av palestinier för ”utomrättsliga avrättningar”. 

Efter terrorattackerna i Paris, 2015, såg Wallström också konflikten mellan Israel och Palestina som en del av bakgrunden till att så många människor hade radikaliserats – också det ett uttalande som den israeliska regeringen reagerade starkt på.

Israels utrikesministern Yair Lapid meddelande på måndagen att han talat med Sveriges utrikesminister Ann Linde i förra veckan, detta för att uppmärksamma den första kontakten mellan nationernas främsta diplomater på sju år. 

”Det här telefonsamtalet, det första på sju år mellan utrikesministrarna i våra länder, symboliserar att relationerna återigen är på denna nivå”, skrev han på sin Twitter

Ann Linde twittrade redan förra veckan att samtalet var ”ett tillfälle för mig att önska honom Shana Tova och betona vikten av vårt bilaterala förhållande” och ”Vi betonade båda två att vänskap och samarbete kan och måste gå hand i hand med respekt för varandras övertygelser och olikheter”, skriver The Times of Israel. Under samtalet ska de ha diskuterat Israels deltagande i ”Forum för hågkomst av Förintelsen och mot antisemitism” som äger rum den 13 oktober. 

Steget Efter och en sur svensk utrikesminister.
Steget efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 reaktioner på “Israel och Sverige samtalar efter sju år…

  1. Maggoten ställde till det rejält. Ett verkligt halsstarrigt fruntimmer. Svenska skattebetalare har tvingats stödja terrorismen under många år. Den utbredda antisemitismen bland socialisterna, har sina rötter i nazitiden. Svenska judars pass stämplades med J, som eftergift till Hitler. Maggoten fortsatte sitt antisemitiska hat under hela sin politiska bana. Med tanke på hennes bristande bildning, borde hon istället läst in gymnasiekompetens.
    Ann Linde är en lämplig efterträdare till Maggotten, även hon fullständigt blåst. Problemet är att svenska folket ständigt måste skämmas när dessa inkompetenta figurer öppnat munnen. Däremot får resten av världen ett gott skratt!

  2. Det ser nog lite illa ut att vara ovän med och bli bojkottad av Israel när Sverige skall vara ordförande för ”IHRA” (International Holocaust Remembrance Alliance) i ett år framåt, gissar jag…

    12

Kommentera

%d bloggare gillar detta: