Islam i skolan

En kvinnlig rektor i Eskilstuna har anmälts till JO för sin oro över att allt fler flickor kommer iklädda heltäckande klädsel till skolan.

Det här är således en allt vanligare syn i svenska skolor, också bland yngre elever.

Rektorn på Fristadsskolan i Eskilstuna oroas över detta. Inte minst för att flickorna kan låta sig styras av föräldrar och religionen som sådan, samt att detta kan påverka deras egna val och frihet.

Anmälan mot rektorn är inlämnad av Partiet Nyans, ett muslimskt parti som lär kandidera till valet nästa år. Så här skriver de på sin hemsida:

Svenska muslimer skall åtnjuta samma fri- och rättigheter som andra svenska medborgare. Den svenska staten är ytterst ansvarig för deras trygghet och säkerhet. Ändå är det få islamofobiska brott som blir uppklarade. Istället för politiskt stöd, möter muslimer absurda förslag såsom att kriminalisera muslimskt praktiserande och kultur såsom att förbjuda slöja i skolan. Det är en skrämmande utveckling som omedelbart bör stoppas

Ni märker att det inte står något om skyldigheter. Huruvida muslimska skolflickor åtnjuter sin frihet är omdiskuterat, för inte tror jag unga flickor, ibland i förskoleåldern, själva valt att dra på sig slöjor och annan heltäckande klädsel.

I en studie från 2019 står bl.a. följande om muslimska flickors roll i den svenska skolan. I det här fallet i ämnet gymnastik.

…de moment som känns mest obehagliga är dans och simning…//…Fatima upplevde som de andra i gruppen men nämnde även att hennes föräldrar inte tillät henne i årskurs sex att delta i simundervisningen om det inte var på de villkor som föräldrarna ville…//…grupp två upplevde dansen som ett obehagligt moment eftersom dansen ansågs vara för intim med det motsatta könet

Nej, den som tror att islam är i Sverige för att respektera och acceptera, får hela tiden ta emot information som tyder på motsatsen.

När tänker SVT och SR granska Partiet Nyans på samma sätt som de granskar SD och AfS?

4 thoughts on “Islam i skolan

 1. Lavfare kallas detta. Ett sätt att bedriva krig mot majoritetsbefolkningen från islamisternas sida.
  Ett ytterligare exempel är stämningen av Soffan Hermansson när hon påpekade att några extremister var just extrema.
  Hon åkte ur politiken direkt för hon hotade sosseadelns väljarbas.
  När Stefan Löfven talar om att fiska i grumliga vatten så skäms han inte över att han själv fiskar i kärr med den smutsigaste och mest illaluktande gyttjan som går att finna.
  När jubelåsnan talar om att vi måste bekämpa rasismen så är det två koder med det. Först att islam får inte kritiseras och att alla utom S, MP, V och C är rasister i synnerhet då SD naturligtvis.
  Att Sverige ser ut och utvecklas som det gör är inget konstigt med en det skräckkabinett som leder Sverige i dag.
  Arma land.

  11
 2. Bara det att de JO-anmäler och att det förekommer fria val i Sverige som har partier som är antingen ger eller vill avskaffa deras muslimska symbolers legimitet ser de som ett svaghetstecken

 3. ”Det får icke förekomma några religiösa symboler i skolan”. Det har skolverket slagit fast. Alltså en heltäckande regel utan undantag. Klart och tydligt. …Vad är problemet ?

  21
 4. Det blir tydligare för varje dag att dessa muslimska seder hejas på av deras stridsledningscentraler, förmodar att det poängteras att de skall visa sin särart.

  Vi bör göra med dem, som vi gör med andra arter vilka ej hör hemma i vår fauna.

  41

Kommentera