Stäng

Fiasko – Karlshamnsverket körs som aldrig förr

ELFÖRSÖRJNING. Karlshamnsverket är ett oljeeldat reservkraftverk som ska startas under kalla vintrar när det är risk för elbrist. Nu körs det oljeeldade kraftverket som aldrig förr. I veckan har två block varit i igång på kraftverket och man får gå tillbaka till vintern 2011 för att hitta en liknande produktionsnivå, skriver Sydöstran, bakom betalvägg.

Steget Efter

Enligt platschefen Henrik Svensson är det elbrist och höga priser som ligger bakom den höga produktionen. Svensson säger också att det saknas planerbar kraftproduktion i södra Sverige och han menar att det kommer dröja många år innan elnätet förstärkts och ny elproduktion är i drift.

Kraftverkschefen är ”Orolig för att vi inte sett det värsta ännu”.

-Pettersson säger att det finns anledning till oro, det är bara i mitten på september och långt till vintern.

Detta visar på ett totalt fiasko för Miljöpartiet med stödhjulet Socialdemokraternas miljö- och energipolitik. Ett fiasko som kostar miljarder i form av höga elpriser för svenska folket.

Bränsleförbrukningen per block är cirka 70 ton olja i timmen, nu har Karlshamnsverket kört två block, alltså 140 ton olja i timmen. Det känns lite fånigt att Miljöpartiet vill förbjuda bensin till gräsklippare, motorsågar, båtmotorer osv.

Steget Efter

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 reaktioner på “Fiasko – Karlshamnsverket körs som aldrig förr

 1. Karlshamns verket körs av en enda orsak, och det är att ägaren just nu tjänar pengar på att leverera el. Samtidigt exporterar Sverige betydligt mer el via sydsverige (elområde 4) till Danmark och kontinenten. Detta har ingenting med politik att göra, utan den vanliga ansvarslösa kapitalismen.

 2. Hur stor andel är Karlshamnsverkets CO-utsläpp i förhållande till Kinas alla kolkraftverk?
  Det tar emot, men jag hoppas att man också sätter Stenungsundsverket i beredskap snart. Vi behöver elen, så enkelt är det.

  2
  1
 3. MP hälsar att det kommer att börja blåsa mer vilken dag som helst. Det gör det ju varje vinter. Och solen skiner som aldrig förr. Visserligen är det vid Ekvatorn, men det har väl ingen betydelse för MP. Solen skiner ju precis som dom lovat.

 4. Ja nu sitter Abzurdistan med skägget i brevlådan…
  Ena sidan avskaffat våra tillförlitliga atomkraftverk,andra sidan är den El som de nu tvingas importeras,dyrare än någonsin.
  ’Tyskland som för/fört samma dåraktiga politik tvingas nu importera sin El från naboländer,som turligt nog satsat på Kärnkraft. Denna import är dock dyr för dem,och utan veta tror jag de har Europas dyraste ström åt sin befolkning !
  Denna brist drabbar ju också oss,eftersom priserna för denna behovsvara stiger på El-börsen.

  11
 5. Jag har döpt om Karlshamnsverket till MP-verket för att det är miljövänligt
  och driftsäkert med olje och gasbåtar i ständig standby utanför som lossar
  sin last nästan dagligen till MP-s glädje.Samtidigt som elpriset är svindyrt
  i område fyra trots import från Baltikum och export till dom samma.

  14
 6. Om man nu fått / kapat ensamrätten att vara MILJÖPARTIST, så kunde väl dessa herrar till idioterna tänkt ett steg längre.
  Snart förbjuder väl de oljekraftverken oljeimporten och sydvästan också

  16
 7. ja detta är nu vänta tills vintern kommer..
  vad händer då det är lämpligt att redan nu medela att man kommer att åtala dom ansvariga för dom dödsfallen som kommer på grund av EL brist.

  21
 8. Den bristande kunskapen hos regeringens medlemmar, gör att Sverige kör mot stupet i full fart. Ynkemans ständiga upprepande av att landet inte har elbrist, avslöjar honom fullständigt. Hans rådgivande rövslickare, är även de utan kunskap. Skillnaden mellan Kw, Gw, Tw osv. är enorm. Ända chansen för till tillväxt och välstånd, är i nuläget kärnkraft. Sk. förnybar energi kan aldrig bli något annat än svindyra drömmar hos naiva okunniga politiker.

  27
  1. Så går de med en energiminister som bara har 2-årig social linje med usla betyg. Alltså ingen som helst teknisk utbildning, han har nog inte ens hört talas om Ohms – och Kirchoffs lagar..

 9. och detta är innan vintern, men med gröna dumskallar i en maktfullkomlig regering, så kommer vettet på en undanskymd platts.

  35
 10. MP deras politik havererar alltid. om dom får bestämma får vi nog köra Karlshamsverket för att kunna köra våra elbilar…….

  29
 11. Så blir det med ledare som har begränsad kunskap och omdöme.
  Svenskarna har valt dem men löften om bidrag.

  34
 12. Tack Stenevi och Bolund för alla lögner och mörkandet av fakta .
  Tack Löfven för du anlitat dessa två aktivister för att förstöra vårt fina land.
  Om ett år befrias vi från detta onda .

  42
 13. Hoppas att det blir kallt i vinter så folk verkligen förstår vilka ormar de hållit kära intill sina bröst.
  Då om aldrig borde vi bli av med MP vid maktens grytor och S högst 20% av väljarstödet.

  44
 14. Jag besökte Karlshamsverket för några år sedan. Det finns eller fanns i alla fall då ett tredje block som kan köras igång. Det tredje blocket saknade dock den reningsgrad som de andra blocken hadde så om det fortsätter så här så blir det smutsigare el därifrån om de tvingas köra igång trean. Jag hoppas att miljöpartisterna är nöjda nu.

  40
  1

Kommentera

%d bloggare gillar detta: