Syriska flyktingar kritiserar landsmän som skryter om semestrar i hemlandet

ÅTERVANDRING. Många ”skyddsbehövande” syrier har semestrat i hemlandet under krigsåren. Vissa av dem skriver positivt om hemlandet på sociala medier. Det har lett till kritik från andra syriska ”flyktingar” som är oroliga för att deras uppehållstillstånd ska dras in skriver Dagens Nyheters arabiske reporter Saeed Alnahhal, tyvärr fortsätter artikeln bakom betalvägg.

Syrian Air. Bild från Wikipedia

Enligt FN:s flyktingkonvention ska flyktingar återvända hem när det lugnat ned sig. De som inte återvänder ska assimilera sig, alltså smälta samman med svenskarna. 

På Migrationsverkets hemsida står: ”Ditt permanenta uppehållstillstånd kan återkallas om du flyttar från Sverige. Om du anmäler till Migrationsverket att du vill behålla ditt permanenta uppehållstillstånd kan du vara utomlands i upp till två år utan att ditt tillstånd påverkas.

Om du inte flyttar tillbaka till Sverige igen efter två år kan Migrationsverket återkalla ditt uppehållstillstånd. Tillståndet kan också återkallas om du uppgav en falsk identitet när du ansökte om uppehållstillstånd, eller om du medvetet ljög eller inte berättade om något som hade betydelse för ditt uppehållstillstånd.

Om du döms för ett brott kan domstolen besluta att du ska utvisas. Då återkallar Migrationsverket ditt uppehållstillstånd. Ditt uppehållstillstånd kan återkallas även om du har haft tillståndet i flera år.”

-Pettersson hör ibland att media rapporterar snyfthistorier om folk som ska utvisas och att de inte fått en rättvis chans. Tvärtom, säger jag, ofta har de varit här i många år och har haft alla chanser i världen att assimilera sig men inte velat, då är det bara att åka hem, fast naturligtvis finns det undantag.

Sedan har vi alla ensamkommande och andra som ljugit om ålder, om bakgrund, om krig, om vilken väg de tog hit osv. De ska också åka hem enligt Migrationsverkets regler.

Som vanligt finns det lagar och regler, varför följs inte dessa.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Syriska flyktingar kritiserar landsmän som skryter om semestrar i hemlandet

 1. Det finns två miljoner utlänningar som kan åka hem nu. Det är fred i Syrien, Irak, Afghanistan och Somalia samt resten av Afrika.
  Så, tack för besöket, ring inte oss vi ringer er.

  11
 2. Håller med. Både medborgarskap och uppehållstillstånd ska naturligtvis enkelt kunna återkallas om det förvärvats på falska grunder. Det bör även medföra straff att ljuga för att skaffa sig oförtjänta fördelar på skattebetalares surt förvärvade välfärd. Felet är även myndighetens nästan obefintliga bakgrundskontroller. Inte ens eventuell coronasmitta har man tagit hänsyn till vad jag förstår.

  21
 3. M har opponerat sig emot att de åker på semester men så mjäkigt: ”Om man semestrar i det land man har sökt skydd ifrån kanske man inte haft de skyddsskäl som man en gång hävdade” kanske man inte haft.

  Det skulle naturligtvis varit ”har man inte haft”, fegt försiktigt, nej bevare oss för M som ny ledarparti.

  24

Kommentera