Försvaret ska rustas med hjälp av högre skatter på sprit

SKATTER. Regeringen förbereder den största upprustningen av Försvaret på många år och satsningen kommer delvis att bekostas av skattehöjningar på alkohol och tobak, det föreslår regeringen enligt ett pressmeddelande. Regeringen har tidigare föreslagit att skatterna på alkohol och tobak ska höjas 2023 och nu förbereder man för ytterligare höjningar under 2024.

Steget efter.

Intäkterna från de båda skatterna ska ökas med sammantaget en miljard per år, enligt regeringskansliets beräkningar.

Förslagen försvaras med att alkoholskatten inte har höjts sedan 2017 och att skatterna på tobak visserligen har räknats upp årligen men ändå inte hängt med den övriga prisutvecklingen i samhället.

-Pettersson antar att regeringen vill ha fler sprit och tobaksresor till Tyskland av Miljöskäl och att S och MP inte tycker att 91 procent skatt på en flaska brännvin är tillräckligt…att spara på bistånd, FN, EU, invandring, världens dyraste kriminalvård, hundratals myndigheter, bidrag till muslimska organisationer etc. är tydligen inte aktuellt.

Finansminister Magdalena Andersson (S) tror inte på Laffereffekten, alltså att högre skatt sänker skatteintäkten. Blir skattterna för höga åker folk till Tyskland för att köpa sprit, blir skatterna för höga arbetar man inte extra eller svart…

Henrik Jönsson förklarar Lafferkurvan och vänsterns enda idé…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

31 thoughts on “Försvaret ska rustas med hjälp av högre skatter på sprit

 1. Vi höjde ju invånarantalet i Sverige med 25 %. Då ska skatten kunna sänkas nästan lika mycket. Men man inser ju att regeringen vägrar prioritera svenska invånares väl och ve. Regeringen idkar globalism i dess sämsta form för Sverige med hög kriminalitet, våld och förstörelse.

 2. Det tar 2,5 timmar att resa mellan Ystad o Sassnitz, där är spriten billig, man får en liten semester, samtidigt känns det skönt att ha lurat högskattelandet på dom oförskämda skattepåläggen.
  Undra , finns ordet spara i knoppen hos regeringen, man kunde till exempel stoppa invandringen för en tid , spara in på semesterresorna flyktingarna gör till landet dom flytt ifrån? Men jag tror inte ordet spara finns med i deras vokabulär, bara höj skatten !

 3. Det har varit presskonferens efter presskonferens med massor av olika politiska förslag. Varför kallas det inte till presskonferens med detta?
  Varför frågar sig inte regeringens styrda så kallade journalister varför det inte kallades till presskonferens om detta.

 4. Att bara läsa om deras skäl att höja skatten. ”Den har inte höjts sedan 2017” som om det fanns någon automatik och gammalt beslut om årliga höjningar av något skäl.

  ”skatterna på tobak visserligen har räknats upp årligen men ändå inte hängt med den övriga prisutvecklingen i samhället” vilket är en evig lögn. Om man räknar sedan 1960 eller liknande. Men S räknar som dom vill. När en ask cigg kostar närmare 70 kronor så innebär det en fördubbling av skatten på bara 10-20 år.

 5. Jag kan intyga att det konsumeras en hel del på officersmässen så detta är kanske självfinansierat? 😉

 6. ”Spriten kommer aldrig upp i sitt rätta värde” var det nån som sa.

  Systembolaget går väl med vinst, ta mer av denna då, ge fan i våra redan högt beskattade inkomster.

  4
  1
  • Det var min far som brukade säga: Brännvinet kommer aldrig upp i sitt rätta värde.

   Han drack nämligen brännvin och inget annat. Han tog inte ens ordet sprit i sin mun. Det är svårt att jämföra hur det var då och nu. Min far gick bort i december -71. Han gick ut för att köpa tidning och kom inte hem. De hittade honom under en gran vid Slussen. Vad skulle han där och göra begriper jag inte.

   Jag köper aldrig sprit. Jag dricker inte ens brännvin. Jag minns att far min köpte svartvinbärs till jul. Det skulle vara extra festligt kan jag tro. Eller så var det billigast så.

   Ska du citera det jag skrev att min far sa så ska du citera rätt.

   • Din far må vara en av dom som uttalat detta genom åren, men min syftning var på en arbetskamrat jag hade för många år sen. Han skrattade gött varje gång det förespråkades höjningar på sin ”En liten böj”.

 7. Jaha…idiotin fortsätter.

  Detta måste vara förslag ifrån totala inkompetenta fiskmåsar.

  Detta kommer medföra, att svarthandel med alkohol och tobak kommer öka, och då naturligtvis all brottslighet runt detta.
  Resor till länder med lägre priser på detta, kommer öka än mer.
  EN VINST FÖR SAMHÄLLET 🤬

  IDIOTIN ÄR TOTAL!

  BARA EN SUPERIDIOT LÅTER SIG LEDAS AV EN ANNAN SUPERIDIOT.

  16
 8. Då blir det plötsligt lönsamt även för mig att köra till Tyskland med min dieseldrivna bil och handla alkohol och tobak. Miljönytta? Nja, kanske inte, men en semesterresa a’ 120 liter diesel och ett par hotellnätter i ett kolkraftuppvärmt rum i norvästra Tyskland är helt ok.Jag får ju betala en del skatt och moms för bränslet i Sverige men det kompenseras med full tank med effektivare bränsle tankat i Tyskland till lägre pris. Sänker förbrukningen ca 15%

  15
 9. Lösningen för att finansiera saker och ting i det här landet är bevisligen alltid ”höjda skatter”!
  Att dra ner på utgifterna som vanligt folk får göra i TV3:s Lyxfällan förefaller aldrig vara ett alternativ.
  Sunt förnuft säger att om pengarna inte räcker så får man dra ner på utgifterna!
  Att årligen skicka iväg ca 50 miljarder kr till ”behövande länder” när man samtidigt inte får ihop ekonomin här hemma håller inte, det är sinnessjukt!

  26
 10. Ja skit samma då blir mina Tysklandsresor ännu mer lönsamma. Har inte handlat på bolaget på 17 år. Har lagren fyllda nu efter senaste resan.

  27
 11. Kungen
  Eftersom nästan alla är vänster så skulle det inte hjälpa, du kanske tror att SD är höger men det är de inte, de slår vakt om pensioner, sjukvård osv. Det är där det kommer att bli problem med M, de vill inte ha högre pension till kreti och pleti.

  2
  12
  • Vänstern vill alltid ha en stark stat och kontroll över folket!
   Detta gör att nazismen och fascismen måste placeras i vänsterbåset, detta eftersom ”högern” alltid vill se en så svag stat som möjligt!
   Det är därför man nästan sjukligt driver på för privatiseringar i hela samhället!
   Det ”Nationalsocialistiska tyska arbetarpartiet” ( NSDAP ) , Hitlers nazistparti säger ju redan med namnet att man tillhör vänstern!
   Sverigedemokraterna är således mer vänster än höger!

   7
   1
 12. Men hur kan regeringen besluta om skatteökningar för 2023 och 2024? Dom vet ju inte ens om S som parti finns kvar

  19
  • Regeringen beslutar inte. De lägger förslag och riksdagen godkänner.

   Är inte nästa regering nöjd får de lägga nya förslag till riksdagen för eventuell ändring.

   12
 13. Visst mycket finns att spara, men kulturen kan få lite pengar tycker jag. Jag har varit på operan 3 gånger, jag gillar det inte.
  Men jag gillar ändå att vi har en opera.

  1
  14
 14. Jag har redan gjort en resa. Inga problem med Vaccinpass. Nu inbjuder Magdalena till många fler resor.

  Har ni möjligen utvärderat plastpåseskatten och minns mi förra gången ni höjde tobaksskatten. Smugglarna hurrade.

  19
  • det är så vandinigt det kan bli .. resultatet man beställer spriten utomlans . och det är utanför Sverige kontroll vi
   är med i eu ..resultatet av en skattehöjning på sprit och vin resulterar bara i en lägre inkomst . en matkant ökning av gränshandeln.

 15. Nu har du nog fått det hela lite om bakfoten Vesa när du påstår att tiggaren betalar skatt , pengarna som han har tiggt ihop har ju någon annan gett honom så det är ju den personen som genom sin generositet gör att han kan handla mat och därmed betalar moms , så utan tiggare ingen skatt kanske det är därför som tiggeriet har fått explodera i Sverige dom är en vinst för samhället genom att dom konsumerar mycket .

  10
 16. Det är din plikt som vän av fosterlandet att supa utav bara den ocjh inte köpa brännvin taxfree eller svart.

  6
  5
 17. Lugn, detta ska ju ske efter valet, enligt socialister och små extremistpartier…..alltså händer det inte

  14
 18. Ja det är viktigt att skatterna hänger med den övriga prisutvecklingen , men när man resonerar på det viset kan man tycka att en sådan sak som pensionen skulle hänga med prisutvecklingen .Och sedan den extra miljard som dom drar in på skattehöjning blir det inte mycket till försvar , och allvarsamt vem i hela världen vill ha lilla Sverige som är ett land i stort förfall vars största ”tillgång” är laglöshet och odugliga politiker .

  29
 19. Ta hellre 15 miljarder från anslagen till SIDA, det skulle inte göra någon skillnad på världens fattigdom.

  Dessutom skrivs det i den gamla bibeln:

  ”Till herrar och styresmän gives ej vin och starka drycker, ty de kunna under rusets inflytande förvränga lagen för den fattige och olycklige.

  Men till den fattige och olycklige gives vin och starka drycker så att han under rusets inflytande må förglömma sin vedermöda.”

  34
 20. Det behövs inga skattehöjningar. För om man bara ser över sina utbetalningsrutiner så kommer det tom. att bli slantar över. Sveriges ekonomi läcker som ett såll. Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Migrationsverket, Sida, FN, UD, JK, Kulturstöd, Presstöd, Mutpengar till SR/SVT, Bistånd, Korruption, Subventioner, etc. Mycket av detta slöseri består av lånade pengar. Statsskulden ökar med 1 miljard var 16:e timma, men barnbarnen får betala… Inte behöver man höja skatterna. Det blir pengar över om de styrande bara skruvar fast skallen ordentligt innan de går till jobbet.

  30
 21. Hahaha. Vi som bor i södra Sverige åker hellre till Tyskland och handlar. Det är för mycket skatt på alkohol redan. Höj skatten för alla vänstervridna istället och ännu mer för miljöpartister…..😄😄😄😄😄👍👍👍👍

  42

Kommentera