Stäng

Ovanligt att fullvaccinerade blir svårt sjuka

PANDEMI. Personer med nedsatt immunförsvar eller underliggande sjukdomar löper en högre risk att drabbas av en ny allvarlig covidinfektion eller avlida, trots att de är vaccinerade, men mycket få drabbas. Det visar en ny studie över närmare sju miljoner människor i Storbritannien, rapporterar The BMJ som är en brittisk medicinsk tidskrift, som tidigare gick den under namnet British Medical Journal. Tidskriften publiceras av BMJ Group, som är ett helägt dotterbolag till den fackliga organisationen British Medical Association.

Bild: Gerd Altman, Pixabay

Resultatet av studien visar att av 6.952.440 vaccinerade patienter hade 5.150.310 (74,1%) fått två vaccindoser. Av 2031 covid-19 dödsfall och 1929 covid-19 sjukhusinläggningar inträffade 81 dödsfall (4,0%) och 71 inläggningar (3,7%) 14 dagar eller mer efter den andra vaccindosen.

Vaccinerna som används är Oxford-AstraZeneca 58 % och 42 % Pfizer-BioNTech.

Alltså 71 som hamnade på sjukhus och 81 dödsfall av drygt fem miljoner fullvaccinerade, studien visar att det är väldigt ovanligt att bli svårt sjuk eller dö när man är fullvaccinerad.

Förekomsten av dödlighet med covid-19 ökade med ålder, manligt kön och indiskt och pakistanskt etniskt ursprung. Orsaksspecifika riskförhållanden var högst för patienter med Downs syndrom (12,7-faldig ökning), njurtransplantation (8,1-faldig), sicklecellsjukdom (7,7-faldig), vårdhem (4,1-faldig), kemoterapi (4,3-faldig) , HIV/AIDS (3,3 gånger), levercirros (3,0 gånger), neurologiska tillstånd (2,6 gånger), nyligen benmärgstransplantation eller en solid organtransplantation (2,5-faldig), demens (2,2-faldig) och Parkinsons sjukdom (2,2-faldig). Andra tillstånd med ökad risk (allt från 1,2-faldig till 2,0-faldig ökning) inkluderade kronisk njursjukdom, blodcancer, epilepsi, kronisk obstruktiv lungsjukdom, kranskärlssjukdom, stroke, förmaksflimmer, hjärtsvikt, tromboembolism, perifer kärlsjukdom, och typ 2 -diabetes. Ett liknande mönster av föreningar sågs för covid-19-relaterade sjukhusinläggningar.

Läs vidare på The BMJ…

-Pettersson säger att studien/utredningen är lång med en massa referenser och visar att det är väldigt ovanligt att bli svårt sjuk eller att dö när man är fullvaccinerad.

Totalt har drygt 135.000 människor dött med covid-19 i Storbritannien.

Som fullvaccinerade räknas de som fått två sprutor och det gått 14 dagar efter den senaste dosen, men det är viktigt att komma ihåg att inga vacciner ger ett 100-procentigt skydd.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 reaktioner på “Ovanligt att fullvaccinerade blir svårt sjuka

 1. Swe
  Vaccinet räddar ungefär 95 %, det har varit känt hela tiden. Inget vaccin är 100 procentikt effektivt.

 2. Vad är det som gör att såå många av Petterssons kommentatorer är skeptiska till covid 19 vaccin? Jag förstår inte det!

  1. Sanningen Rädd!
   Mycket märkligt att just när det gäller Covid-19 tror t.o.m Pettersson på allt msm skriver blint. Varför tror att SVT aldrig visar att miljontals är ute på gatorna världen över och protesteras mot censurer, hur folk som inte vaccineras kastas in i fängelse i New Zeeland, hur folk pepparsprayas av polisen vid manifestationer i Australien! Varför visar inte Pettersson att Australiens inte haft ett enda död i COVID-19, 2021. Varför går Pettersson med att säga död ”med” COVID-19! Ska det rapporteras att allt fler friska kommer till sjukhus med blodproppar och fast de är injicerad räknas de som ”ovaccinerad” för det har inte gått 14 dagar. Ska det rapporteras att alla på en hel skola blev sjuka efter injicering? Varför förbjuds tidigt behandling som används sedan Mars 2020 så ingen behöver hamna på sjukhuset och få fel behandling dö och bli klassad som ”död med COVID-19”?
   Samma grupp som styr Klimatförändringbedrägeri håller i trådarna.. Inte ens när de pratar om 5-6 boost kommer folk att inse att de är bedragna..
   Det handlar inte om ett virus det handlar om kontroll och vaccinpasset är målet sen kan de t.o.m erkänna att 3-6% har dött i COVID-19. Konstigt att behöva säga-Vakna Pettersson. Så fort det finns censur måste alla som inte är kokta grodor inse att makten vill dölja sanningen. Att klassa nobelpristagare och de främsta epidemiologer som foliehattar men inte våga bemöta de är talande i sig. Skriv åt SVT och be om ett ärligt debatt. Det har jag gjort sedan April förra året!

 3. Fullvaccinerad ??? Vad innebär det ? Det blir man nog aldrig. Det talas ju redan om tredje och fjärde sprutan. Effekten minskar redan efter några månader säger man nu. Det är väl lika bra att ha dropp med vaccin hela tiden snart….

  39
  3
 4. Tio procent av de på intensivvårdsavdelning var vaccinerade i senaste rapporten och det väcker oro. De vacciner som finns till förfogande nu är således inte heltäckande och dessutom förekommer uppgifter om att det är de som orsakar mutationerna. Det förekommer även uppgifter om att COVID-19 är ett biologiskt stridsmedel framtaget av den kommunistiska kinesiska regimen och som på något sätt kommit ut.

  Dessa två påståenden är långt ifrån belagda men väcker ändå legitima frågor. Helt klart är dock att denna pandemi har utnyttjats för politiska ändamål. Nu sätter svensk grundlag hinder för alltför stort utnyttjande av politiska krafter som med näbbar och klor kämpar för sin överlevnad men samtidigt hörs röster inte bara från dem att radikalt ändra grundlagarna vars syfte är just att motverka fluktuationer i valmanskåren.

  Det enda säkra är att vi är osäkra och måste handla därefter. När denna pandemi, eller om det är säsongsinfluensa, är över och alla frågor fått svar så vet vi vad som var sant eller inte. Fram till dess; försiktighet, försiktighet och åter försiktighet.

  Och ja, jag är/var fullvaccinerad men kommer trots det att skippa Stureplan. Inte för att jag någonsin varit på Stureplan eller för den delen önskat att jag vore där men trots det så skippar jag Stureplan. 😉

  26
  3
 5. Då har vi de som haft Covid-19 (och överlevt) men inte tagit något vaccin. Hur stor är risken att de återfaller i sjukdomen, eller har de antikroppar i sig i sådan mängd att de kan betraktas som fullvaccinerade?
  Finns det några studier på det också?

  34
  2
  1. Ja det finns en stor Israelisk studie, som du kan leta efter där slutsatsen var att en person som varit sjuk i Covid-19 har ett 13 gånger bättre skydd än en person som inte varit sjuk och vaccinerat sig.

   Så grattis du har ett fantastiskt skydd, troligtvis livslångt, och du slipper risken för otrevliga biverkningar från vaccinerna.

   50
   2
 6. Ja det var bra siffror för vaccinet, MEN om man studerar de länder som massvaccinerar sin befolkning på mycket kort tid, samt tredje dosen i Israel och t.ex. Serbien så ser man att människor dör som flugor direkt efter vaccinationerna.

  Så vad gör man då? Jo man räknar bort ca 2 veckor efter vaccination, och räknar alla de som dör då som ovaccinerade.
  Sådär då var det problemet med dålig statistik löst.

  50
  4
  1. Det finns andra studier som bevisar det samt att men det skulle inte FHM Svt och politikerna vilja att folk fick veta! Hur ska de få de som haft Covid-19 att vilja så småningom att ha vaccin och vaccinpass? Det finns inget som är bättre än eget aktiverat komplexa immunförsvar! Makten döljer att det finns många länder där det inte fanns döda i COVID-19 tills de började injicera folket, de som dör nu är friska, de som dödades var äldre och sjuka som fick palliativ vård ! Det handlar inte om pandemi det handlar om kontroll, annars skulle de berätta att det finns behandling som ges tidigt! Vi ska ha allt i mobilen och de ska ha makten över alla, sig nej till Covid-19 certifikat!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: