Emmie provar den starka korven som Jimmie Åkesson gav till Stefan Löfven

GOTT & BLANDAT. -Pettersson köpte en gång några korvar med namnet Harakiri som skulle vara världens starkaste, dom klarade jag inte av att äta. Men det finns tydligen flera märken som är världens starkaste.

Wiktor Olssons chark i Bräkne-Hoby, Blekinge för en del år sedan.

På filmen får Emmie från Riks äran att smaka den kryddstarka korven ”Die Harder 6.0”, som Jimmie Åkesson gav i avtackningspresent till Stefan Löfven i riksdagen. Korven är ett mathantverk från Jimmie Åkesson hemlandskap Bleking av Wiktor Olssons slakt och chark som grundades 1948 i Bräkne-Hoby, i hjärtat av Blekinge.

Die Hard 6.0 är en ölpinne som trotsar tyngdlagen med aggressiv och despotisk blick, dock inkluderande, så till och med Stefan Löfven får smaka läckerheten. Korven är givetvis gjord på griskött.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Emmie provar den starka korven som Jimmie Åkesson gav till Stefan Löfven

 1. Passa på att åka till Hoby för snart är det stopp med tåguppehållen. Fast å andra sidan kommer man fem minuter tidigare till Köpenhamn

  Wiktor Olsson har butik i Karlskrona. Där stannar tåget annars hamnar det i sjön. Huvudsaken är att grisarna är närodlade.

  Gröna gubbar var det på stan i dag. De var gröna som prinsessbakelser så jag tror det var marsipaner. De gick och samlade kolapapper och gamla tuggummin i käcka plastkassar. Skattade eller oskattade är svårt att veta. Jag äter varken tuggummi eller kola annars kunde jag slängt lite åt dem på trottoaren

  Jag sa åt dom att åka till Karlshamn och demonstrera istället för att fjanta runt på stan. Men det tror jag inte att de förstod.

  Bara de inte samlar tomburkar. Då bor inte den hemlöse på Saltön nådig.

 2. Den bilden är tagen för längesen när lunchkorven kostade 7,80 kg.
  På bilden syns Wiktor Olsson med sonen Bengt slaktare och charkuturist, systrar samt medarbetare.

  10

Kommentera