Saab får order på Carl-Gustaf M4 och ammunition

FÖRSVARSINDUSTRI. Saab har fått beställningar på granatgeväret Carl-Gustaf® M4 och tillhörande ammunition. Det kombinerade ordervärdet är cirka 900 MSEK och leveranser kommer ske under 2022.

SAAB Carl-Gustaf M4

SAAB lämnar inga uppgifter vem som är kund, på grund av olika omständigheter inte kan lämnas, står det i pressmeddelandet.

  • Vi är stolta att fortsätta stötta vår internationella kundbas med Carl-Gustaf M4, som gör skillnad när det verkligen behövs. Dessa beställningar visar att efterfrågan på vår ammunition är hög och att vi har förmågan att leverera innovativa lösningar som möter våra kunders krav, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Med sin lätta vikt och mångsidighet ökar Carl-Gustaf M4 användarens taktiska flexibilitet och ger soldaterna förmågan att hantera alla typer av situationer. Carl-Gustaf M4 uppfyller framtida krav för avancerade sikten och är förberedd för framtida ammunitionstyper, vilket ger användaren en tekniskt avancerad lösning. Sedan lanseringen 2014 har fjorton länder anskaffat Carl-Gustaf M4. Den breda vidden av ammunitionstyper möjliggör ytterligare taktisk flexibilitet och ökar handlingsförmågan, träffsannolikheten och effektiviteten.

Saab bjuder in media, analytiker och investerare till ett ubåtsseminarium i Stockholm den 28 september 2021. Så är ni intresserade av en ubåt eller två så…

SAAB U-båt A26, kanske världens modernaste och bästa konventionella ubåt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Saab får order på Carl-Gustaf M4 och ammunition

  1. Utmärkt vapensystem som de flesta behöver köpa. Borde sälja mer av detta till de länder som har problem med islamisk terrorism.

Kommentera