Ny försvarspakt mellan Australien, USA och Storbrittanien

FÖRSVAR. Australien, USA och Storbritannien bildar en ny säkerhetspakt. Bland annat kommer en atomdriven ubåtsflotta att byggas i Adelaide, södra Australien. Samarbetet kallas Aukus och beskedet kommer i ett läge då relationerna mellan Australien och Kina blir allt sämre.

U-båtar av Collinsklassen, Australien. News.com.au

– Vår värld blir allt mer komplex, särskilt här i vår indo-pacifiska region. Framtiden här kommer att påverka oss alla, säger Australiens premiärminister Scott Morrison.

Ubåtarna kommer att börja levereras inom de kommande 18 månaderna och de är inte avsedda att bestyckas med kärnvapen utan med konventionella vapen.

News.com.au

Australien hade redan ingått avtal om att köpa dieseldrivna ubåtar från Frankrike för många miljarder, men Morrison sade att det avtalet nu har sagts upp så fransmännen är nog inte så glada.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Ny försvarspakt mellan Australien, USA och Storbrittanien

 1. Paris är överlyckligt. Aussierna makulerade ett avtal värt 40 miljarder € för att anskaffa franska ubåtar.

 2. Det militärindustriella komplexet i USA kräver att det kalla kriget skall återkomma, och helst även hettas upp. Då passar det bra med denna pakt.

 3. Ingår inte Australien redan i försvarsallians med USA?
  Dessutom, borde de inte bjuda in Indien och Kanada också till denna allians eller är det tänkt att de ska komma med i en eventuell konflikt via samväldet?

 4. ja det hettar till snart har vi ett eget ekonomiskt block ..
  nu har vi Europa usa och Asien..
  perssonligen trodde ja att ryssland och kina skulle utgöra ett block..
  nu är det så att Australien ligger där nere utanför den civilicerade värden men en del av anglosaxiska värden ö bornas ockuperade rike man sakna fortfarande indien och malaisa .. och deta verkar inte kunna bestå. usa klarar ju inte av att dondera Sydamerika hur skall man då dondera kineserna det var med ett nödrop man dondera Argentina när dom ville ha en bit av falklansöarna eller Maldiverna.dom vissa kallar det för kan det vara så att kanonbåtarna börjar cirkulera på andra sidan halvklotet . det är tur att det är långt bort dags att blåsa liv i neutraliteten .. Sverige och des arme åkte ut med huvudet först från Afghanistan .? det ä4 nog hög tid att fundera på vilka aliganser man bör ingå i i framtiden

  1
  1

Kommentera