11 thoughts on “Idag för 82 år sedan


 1. nää, tycker det är dags att skrota samtliga (obs samtliga) och ersätta
  oduglingarna med dugligt folk från Näringslivet!,,,va säger ni ”tyckare”
  om detta briljanta förslag…Svensken i gemen är idag lika korkskallig
  som då, om inte så vatt fallet på 70-talet skulle båda våra länder med
  samma språk (bara dialektala skillnader) varit i union denna dag och
  rika som Troll, men Palme m.fl satte käppar i hjulet för detta projekt
  700 miljarder då, är 120.000.000.000 milj.(?) idag!

  https://www.expressen.se/gt/sa-gick-volvo-miste-om-700-miljarder-kr/

 2. ”Aldrig förr har så många haft så få, att tacka för så mycket.” Churchills ord efter slaget vid El Alamein, men det kunde gälla alla oss som överlevde WW2.

 3. De få verkar känna till att den nazityska invasionen av Polen reglerades i Molotov-Ribbentrop-pakten vilken också reglerade vilka landvinningar som Nazityskland respektive Sovjetunionen kunde genomföra med godkännande av den andra parten. Sovjet drog dock det korta strået då man försökte erövra Finland. Hakkaa päälle pohjan poika.

  Resten av Polen erövrades senare samma månad av Sovjetunionen vilket bland annat resulterade i Katynmassakern. https://sv.wikipedia.org/wiki/Katynmassakern Ingen svensk regeringschef har fördömt dessa satans mördare.

  10
  • Ja tiden går men Stenbock hänger ännu med…..
   Tillhör de få som med mina egna ögon sett otaliga Bombarrmader,på sin väg att bomba civilbefolkningen i Tyskland. På hemvägen fick otaliga av dessa ”allierade” nödlanda i Skåne !
   Ljuder eller bruset från dem,kan jag än i dag höra från mitt inre….
   Ni yngre kommer att få uppleva något liknande när de inbjudna Islamisterna framöver,söker införliva Abzurdistan med Allans andra drömländer.

   25
   1
   • Jag har inte hör bombarmadorna i Mellansverige. Men sett spärrballonger som slitit sig passera för att fastna i en kraftledning och sett ”tysktågen” passera på väg med förstärkningar till Norge och Nordkalotten – permittenter som politikerna sa (man ljög även på den tiden).

    När jag tänker på politikerljug så läser jag att FN tydligen redan ordnat så att alla goda kan börja flyga in förnödenheter till Afghanistan. Ska gå till befolkningen – inte till Talibanerna. Det är givetvis ljug, men man kan starta tårdrypande insamlingar och få ökade skattebidrag som medger höjda löner i de godas staber. Säkert mer en de tre kronor om dagen som jag får i regeringens skattesänkning.

    Dessutom måste Talibanerna bli glada. De kan då helt ägna sig åt ockupation och att roffa åt sig allt av värde. De slipper ta ansvar för de ockuperades försörjning. Det sköter de goda i väst.

    Sverige som vanligt på framkanten med UD och SIDA. Ann Linde sa ju innan kriget ens var slut att Sverige skulle satsa. Hon sa inte hur min skattepeng inte skulle kunna snappas upp i någon form av Talibanerna. Även Talibansoldater behöver mat och pengar.

    Intressant att höra dig Stenbeck med din erfarenhet om mina tankar.

    10
   • Helt rätt Turrim inte ska vi skicka något till Afghanistan
    De kommer att klara sig bättre nu när de slipper USA terro verksamhet Vi kan även räkna med mindre opium på marknaden Förra gången så förstörde Talibanerna det mesta av odlingarna, men efter USA intåg så blev det full fart och ökade med 200 ton Ett sätt för CIA att finnasiera en del av sin dyra verksamhet

 4. År 2015 : ”Sverige förklarar krig mot islam” !
  Hupp ! Nickade visst till lite…Bara en go´ dröm.
  Nä, till det är vi alldeles för mesiga.

  32

Kommentera