Syriern Zuheir Hussein döms till 18 år för mord på sin fru som ville skiljas

KULTURBELASTNING. I dag dömde Nacka Tingsrätt den 42-årige araben Zuheir Hussein till 18 års fängelse för mord på sin fru Hala, som kom från Aleppo i Syrien till Stockholm i Sverige år 2007 efter att hon gift sig med den idag 42-årige Zuheir Hussein.

Zuheir Hussein och Hala. Foto: Polisen

Zuheir var ett svin, Hala fick inte lära sig det svenska språket, inte studera eller jobba. Zuheir slog henne och hotade henne med att hon skulle förlora deras tre barn om hon lämnade honom. När hon besökte läkare var maken med för att tolka. Hala var förbjuden att göra i princip allt. Hon var extremt hårt hållen och begränsad och blev misshandlad dagligen, har ett av hennes syskon.

I lägenheten i Fisksätra utanför Stockholm där Hala bodde, hade Zuheir Hussein monterat upp övervakningskameror, något Hala kände till och blev tvungen att förhålla sig till.

Motivet till mordet är inte helt klarlagt. Herr Hussein har sagt att han köpt en pistol för att Skoja med Hala och den råkade gå av när hon stod på knä och blev skjuten bakom örat. Skottet avlossades från nära håll, pipan kan till och med ha varit tryckt mot huden skriver tingsrätten i sin dom.

Skälet till mordet ska ha varit att Hala ville skiljas och åklagarens teori är att mannen gjorde det för att upprätthålla sin heder och att hans familj i olika grader var medvetna om vad som skulle hända.

Nacka tingsrätt anser dock inte att ett hedersmotiv är bevisat, däremot att Zuheir Hussein hade uppsåt att dödas.

Därför döms han till 18 års fängelse. Han ska även betala skadestånd till parets tre barn på 60.000 kronor vardera.

-Pettersson undrar hur många som Zuheir och Hala det finns i landet och varför det är så få politiker och journalister som talar öppet om kulturbelastningarna.

TIDIGARE 2021-06-01. Zuheir Hussein åtalas för mord i Fisksätra

VÅLDSVÅGEN. Åklagare har i dag väckt åtal mot Zuheir Hussein för mord på sin fru. Enligt åtalet finns ett hedersmotiv. Zuheir Hussein, född 1979, åtalas för mord för att han den 3 december 2020 skjutit sin fru i huvudet så att hon avled. Paret bodde i Saltsjöbaden, Fisksätra, tillsammans med sina tre gemensamma barn. Inga barn var närvarande när mordet skedde.

– Jag menar att mannen har skjutit sin fru i huvudet med uppsåt och att det skett med hedersmotiv. I utredningen har det kommit fram både muntliga och skriftliga uppgifter om att paret levde i en hederskontext och att det fanns hedersrelaterade skäl för mannen att utföra gärningen. Det finns inga tidigare polisanmälningar om att mannen skulle ha utsatt sin fru för brott, säger kammaråklagare Charlotte Löf som ansvarat för utredningen.

Mannen medger vissa faktiska omständigheter men är av uppfattningen att det är fråga om en olyckshändelse.

Målnummer i Nacka tingsrätt: B 8797-20.

-Pettersson säger att detta är ännu en som centerledaren Annie Lööf känner förakt blir för att att Jimmie Åkesson (SD) nämner…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Syriern Zuheir Hussein döms till 18 år för mord på sin fru som ville skiljas

 1. Varför ska vi betala fängelse för en sådan ?Utvisning direkt är ett riktigt straff för honom

  11
  • @Kungen… det kan man ju tycka, men det är ju säkrare för barnen att träffa honom i ett svenskt fängelse med övervakning, än att träffa honom i Iran…och enligt barnkonventionen har barn rätt att träffa sina föräldrar. (I det här fallet dock bara förälder.) Däremot borde han fått utvisningsdom efter avtjänat fängelsestraff eftersom barnen då är vuxna…

   • Inget i barnkonventionen som säger att föräldrar som begått brott inte får utvisas. Det står barnen fritt att åka till Iran så ofta som de har råd. Och om deras pappa är iranier så är ungarna iranier vilket innebär att de är hemma i Iran och det finns miljoner ungar i Iran som lever och har hälsan.

   • @Niklas R… nu är det ju så att eftersom barnen inte har tillgång till vårdnadshavare är de svenska statens ansvar. Du får gärna tycka att de ska ut de med, men jag tycker inte det… oskyldiga barn ska inte dömas för sina föräldrars brister.

   • Inte om de är i Iran, då är de den iranska statens ansvar. Sverige bär inte ansvar för utlänningar i deras egna hemländer. Iran är även deras kulturella och språkliga hemmiljö.
    Det är inte jag som säger det, det är barnkonventionen som är lag i Sverige som säger att det är det viktiga.

 2. Vad är utvisningen, glömde åklagaren att yrka detta.
  Eller var domare och nämndemän rädda för att vi skulle sakna en bidragstagare?

  15
 3. Det mest rättvisa är att han får sitta inlåst tills hon tillfrisknar.
  Resten av hans skitklan kan skickas hem till Syrien, vi behöver inte dem heller.

  16
 4. ”Cirkus Sverige ”!

  Full poäng till det du skriver!
  – men du tar inte med att socialdemokraternas
  kontrakt med muslimerna måste uppfyllas.

  ”Socialdemokraterna ska bidra till att muslimer
  får positioner i alla viktiga styrelser i Sverige,
  inklusive regeringen!”

  Text ur kontraktet!

  Sug på den! Det är mycket skrämmande! ! !

  23
 5. Varför skriver ni inte om svenskar som våldtar sina barn ändan sedan dom är spädbarn och barn övergrepp inom kyrkan

  22
 6. Varför är ”Me too” helt tysta om denna tortyr som kvinnor utsätts för under direktiv från koranen?

  – om någon annan rörelse, klubb eller sammanslutning i Sverige skulle misshandla kvinnor på samma eller liknande sätt som muslimerna gör skulle de dömas direkt.

  Det måste till en utredning om hur muslimerna
  behandlar kvinnor!

  Kanske förbjuda islam i Sverige?
  Alla religioner är ju ändå bara fantasier!
  – vad är ”gud”?

  25
  2
  • @Warner… men om du inte är nöjd med innehållet i Petterssons blogg så är det ju fritt fram att skapa en egen blogg…där kan du skriva om precis vad du vill, rapportera om allt du läst/sett/hört/ varit med om…

 7. Nu har ju historien bilvit till att en ”svensk man dödat sin fru” i övriga medier. Bakgrunden till mordet har nog med skattesänkningar för miljardärer att göra, hur kan någon tvivla på det sambandet??

  13
 8. Det låter som denna Zuheir Hussein är en toppenkandidat för jobbet som Socialdemokraternas parti ledare.

  Han har ju helt rätt värderingar, vill inte anpassa sig till 2000-talet, löser allt genom brott, ser s.k. hedersmord som nått bra och kulturberikande. Han lurar, bedrar och ljuger ohämat samt vägrar att anpassa sig till verkligheten….alltså, ett toppen ämne som parti ledare till Socialdemokraterna !!!

  Hurra, hurra….honom ska vi ha….😁

  Ps.
  Det är inte så här sjukt….det är sjukare ändå….
  Sverige är Socialdemokratiskt 🤮

  22

Kommentera