Stäng

Livstidsdömde Dodou Jallow får 136.000 kr för att han var åtalad och dömdes för mord

BROTT & STRAFF. Dodou Jallow, 22, är dömd till livstids fängelse efter inblandning i ett mord i Göteborg. Nu får han 136.000 kronor i ersättning för att 2017 ha suttit frihetsberövad i ett annat mål gällande grovt penningtvättbrott, där åtalet mot honom i fjol slutligen lades ned.

Dodou Jallow Foto Polisen

Nu får Dodou Jallow 136.781 kronor i ersättning för ett annat mål där han 2017 satt frihetsberövad i fyra månader misstänkt för grovt penningtvättsbrott. Alltså 34.195 kronor i månaden. Det framkommer i ett beslut från justitiekanslern.

Mari Heidenborg, Justitiekansler tjänar 121300 kronor i månaden. Pressbild

I en deldom som föll i juli 2017 friades Dodou Jallow från misstankarna, men i november samma år undanröjde hovrätten det beslutet och skickade målet tillbaka till tingsrätten.

”Sedan handläggningen återupptagits i tingsrätten har åklagaren meddelat att åtalet mot Dodou Jallow lagts ned då det inte längre finns tillräckliga skäl för åtalet”, står att läsa i ett dokument från rätten.

Åtalet mot Dodou Jallow lades slutligen ned efter ett beslut från åklagaren i november i fjol.

”Den misstänkte är häktad i annat mål, avseende grova brott. Den påföljd som kan bli aktuell i det häktade målet fall är sådan att nu väckt åtal avseende grovt penningtvättbrott blir utan betydelse”, skrev åklagare Bengt-Olof Berggren.

”Justitiekanslern har lagt sökandens uppgifter om frihetsberövandets längd till grund för sin prövning av ärendet. Sökanden har rätt till ersättning för lidande enligt Justitiekanslerns praxis. Hänsyn har tagits till sökandens ålder vid frihetsberövandet (18 år). Begärd ersättning för ombudskostnader är skälig och godtas”, skriver justitiekanslern i beslutet.

-Pettersson undrar om rättssystemet driver med oss. Åtalet för penningtvätt lades alltså ned för att han var åtalat för mord, inte för att Jallow var oskyldig. Som vanligt är de enda svenska namnen de som tillhör advokaterna och som vi skattebetalare ska betala. Och som vanligt gäller att vi behöver inte fler poliser, vi behöver färre kriminella från Mellanöstern och Afrika. Svenskt rättsväsende klarar av svenska kriminella…

***

TIDIGARE 2021-07-29. 13 invandrare döms till fängelse för inblandning i gängmord

VÅLDSVÅGEN. Göteborgs tingsrätt mål: B 533-21, B 6972-20, har i dag dömt 13 personer med kopplingar till kriminella nätverk till långa fängelsestraff. De döms för bland annat medhjälp till mord och förberedelse till mord. Tre personer har frikänts helt.

Den mördade Blerim Kastrati, sköts med minst 9 skott och hans mamma saknar honom varje dag. Bild från Facebook

På kvällen den 3 maj 2020 mördades en 33-årig man i Gamlestaden. Mannen sköts på nära håll på öppen gata av två skyttar. 16 personer åtalades för inblandning i mordet. Tingsrätten anser att det inte är bevisat vilka av de åtalade som sköt mannen. Ingen av dessa döms därför för mord.

Tolv av dem döms dock för medhjälp till mord och för förberedelse till mord på den mördade mannens bror och två kusiner. En person döms för stämpling till mord för att ha åtagit sig att döda den mördade mannens bror.

De utdömda fängelsestraffen för medhjälp till mord varierar mellan 8 år och 10 månader och livstid. Fyra döms till livstid. Eftersom sex av de tilltalade var under 21 år när de begick brotten har de fått kortare straff på grund av sin ålder. De dömda ska även betala skadestånd till den mördade mannens släktingar.

Mordet har skett på öppen gata med automatvapen och är att betrakta som en ren avrättning säger Robert Eneljung, rådman och en av två juristdomare i målet.

–Planeringen av mordet har skett under lång tid. De dömda har använt krypterade EncroChat-telefoner för att planera brotten och undgå upptäckt. Det är tydligt att avsikten har varit att döda ytterligare personer säger Cecilia Ahlström, rådman och en av två juristdomare i målet.

-Pettersson säger att en del av de dömda är tidigare kända från bloggen i mindre smickrande sammanhang:

 • Atila Can, född 1982, döms för medhjälp till mord, förberedelse till mord och grovt vapenbrott till livstid fängelse.
 • Sebastian Jobe, född 1991, döms för medhjälp till mord och förberedelse till livstids fängelse.
 • Ulas Havsut, född 1992, döms till 15 år och tio månader.
 • Ahmad Alhag, född 1994, döms till livstid.
 • Kwame Sana, född 1997, döms till 15 år och 10 månader.
 • Tareek Besic, född 1998, döms till 15 år och 10 månader.
 • Dodou Jallow, född 1998, döms till livstid.
 • Dentin Jobe, född 1999, döms till 13 år och 10 månader.
 • Mohammed Al Housany, född 2000, döms till 12 år och 10 månader.
 • Karamo Fatty, född 2000, döms till 12 år och 10 månader.
 • Ali Hai Chanhan, född 2001, döms till 10 år och 10 månader.
 • Yousuf Mohamed, född 2001, döms till 8 år och 10 månader.
 • Omer Mohammed, född 2000, döms till 1 år och 7 månader för stämpling till mord.

Advokater och målsägarbiträden kostar nästan 22 miljoner, sedan polisutredningar och rättegång och de dömda tänker säkert överklaga. Det är orimligt.

Pojkarna kommer att sitta i c:a 140 år sammanlagt efter straffrabatten. Det blir runt drygt 160 miljoner i fängelsekostnader.

Steget Efter

TIDIGARE 2021-03-29. Encrochat-bevis får användas mot bortalaget

VÅLDSVÅGEN. Meddelanden från den knäckta krypterade kommunikationstjänsten Encrochat får användas som bevis i den pågående rättegången om ett mord på en 33-åring i Gamlestaden i Göteborg.

Beslutet fattades på måndagen av Göteborgs tingsrätt, som därmed går emot försvaret som begärt att materialet inte ska få användas. Enligt rätten har ”det aktuella bevismaterialet tillförts utredningen i enlighet med gällande lag och internationella överenskommelser.” Totalt står 16 personer åtalade för inblandning i mordet.

-Pettersson tycker det är bra lagvrängarna inte lyckas med juridiska finner så sakfrågan kan prövas.

De åtalade lystrar till namnen Mohammed, Dodou, Ali, Tareek, Sebastian, Mevlüt, Atila, Karamo, Kemal, Ulas, Ahmad, Doudu, Yousuf, Kwame och Omer. Alla utom Ulas verkar av någon konstig anledning vara svenska medborgare. Ulas är turkisk medborgare.

TIDIGARE 2021-03-22. 15-0 till bortalaget vid åtal för mordet på Blerim Kastrati

VÅLDSVÅGEN. 15 personer har i dag åtalats för att på olika sätt ha varit inblandade i ett mord i Gamlestaden i Göteborg i maj 2020 samt förberedelse till mord på flera andra personer. Det åtalas även för vissa ytterligare brott, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Den 3 maj 2020 blev en man, Blerim Kastrati, skjuten med minst nio skott från två olika vapen på Lars Kaggsgatan i Göteborg. Han avled av sina skador. Nio personer åtalas för att gemensamt ha beslutat sig för och sedan även tillsammans ha dödat målsäganden. Samtliga dessa nio personer åtalas också för förberedelse till mord på tre av den mördade mannens släktingar. Tre av dem åtalas även för att under våren 2020 med hjälp av krypterade telefoner ha planerat gärningarna mot släktingarna.

– Vi kraftsamlade snabbt initialt, vilket resulterade i att de nio personerna greps inom loppet av ett par timmar efter dödsskjutningen. De inledande åtgärderna innebar goda förutsättningar för den fortsatta förundersökningen, säger polisens utredningsledare Anna Bergkvist.

– Det är fråga om en väl planerad gärning där var och en av de nio personerna har haft en viktig roll att spela för att mordet skulle kunna genomföras. De har gemensamt under morddagen spanat runt i bilar kring platser där man via krypterad telefoni hade fått information om att de tilltänkta mordoffren samt den mördade kunde finnas. De har krypterat kommunicerat med varandra och har därigenom kunnat samordna sig. De båda skyttarna kunde med hjälp av de andras gemensamma arbete utföra mordet. Vi menar därför att samtliga nio personer ska betraktas som lika ansvariga för brotten, säger kammaråklagare Helena Treiberg Claeson som tillsammans med kammaråklagarna Stefan Lind och Linda Wiking ansvarat för utredningen.

Ytterligare två personer åtalas för anstiftan av det fullbordade mordet samt förberedelse för de tre mord som inte kom att genomföras. En av dessa har en ledande ställning i ett kriminellt nätverk i Södra Biskopsgården i Göteborg. Han har vid den aktuella tidpunkten befunnit sig i Gambia. Enligt åtalet har han och en annan anstiftare som befann sig i Göteborg förmått de nio personerna att utföra mordet på Lars Kaggsgatan. De båda anstiftarna har både med varandra och med andra medåtalade kommunicerat via den krypterade kommunikationstjänsten Encrochat.

Åtalet omfattar också fyra andra personer som varit delaktiga i mordet eller i förberedelser till de mord som inte fullbordades. En av dessa personer åtalas också för en händelse i december 2017 då han kastade en handgranat mot bostaden till den man som blev mördad i maj 2020.

Den första månaden ingick cirka 25 personer i utredningsgruppen, därefter har ungefär hälften så många utredare fortsatt att driva utredningen. Under utredningen har cirka 800 förhör hållits. Förundersökningen är på ca 7000 sidor.

– I ärendet finns en sextonde misstänkt person. Det är i dagsläget oklart om vi kan väcka åtal mot honom. Han har utlämnats till Sverige från ett annat land och vi har bett det landet om tillstånd att få åtala honom för ytterligare brott än de han utlämnats för. Där har vi ännu inte fått något svar, säger kammaråklagare Helena Treiberg Claeson.

-Pettersson säger att de åtalade lystrar till namnen Mohammed, Dodou, Ali, Tareek, Sebastian, Mevlüt, Atila, Karamo, Kemal, Ulas, Ahmad, Doudu, Yousuf, Kwame och Omer. Alla utom Ulas verkar av någon konstig anledning vara svenska medborgare. Ulas är turkisk medborgare.

Hoppas åklagaren och domstolen lyckas. Detta åtal mot Löfvens förtjänst kommer att kosta många, många miljoner totalt. Kanske 100 miljoner. Rättegången beräknas pågå i tre månader. Just nu sitter c:a 250 gängkriminella häktade i väntan på rättegång.

Målnummer i Göteborgs tingsrätt: B 533-21.

***

TIDIGARE 2020-05-07. Tio invandrare häktade misstänkta för mordet på Blerim Kastrati i söndags

BROTTSLIGHET. Samtliga tio personer som misstänks i samband med mordet på Blerim Kastrati i söndags har nu häktats. Två av dem häktades i går och resten idag. Personerna misstänks på sannolika skäl för mord eller medhjälp till mord. Sannolika skäl är den högre graden av misstanke vid anhållande och häktning.

Enligt polisen är mordet en del av pågående gängkonflikt i staden.

TIDIGARE 2020-05-06. 10-0 till bortalaget efter mordet på Blerim Kastrati i söndags

BROTTSLIGHET. Nio personer har anhållits för mord efter söndagens mord på Blerim Kastrati i Gamlestaden i Göteborg. En tionde är anhållen för medhjälp. 

De misstänkta är:

 • Mohammed Al Housany
 • Tareek Kenyatta Besic
 • Ahmad Abdullah Alhag
 • Karamo Fatty
 • Daniel Gogoski
 • Ali Nooruldeen Hai Chanhan Hai Chanhan
 • Dodou Jallow
 • Doudu Dentin Jobe
 • Yousuf Abdirahim Mohamed
 • Kwame Mubarik Sana

-Pettersson säger att som vanligt är de enda svenska namnen de som tillhör advokaterna och som vi skattebetalare ska betala. Och som vanligt gäller att vi behöver inte fler poliser, vi behöver färre kriminella från Mellanöstern och Afrika. Svenskt rättsväsende klarar av svenska kriminella…

***

TIDIGARE 2020-05-05. Lägesrapport om mordet på Blerim Kastrati i söndags

BROTTSLIGHET. Åklagaren lämnar en kort lägesrapport i ärendet om misstänkt mord i Gamlestaden i Göteborg i söndags kväll, via ett pressmeddelande. En person sköts till döds i Gamlestaden på kvällen den 3 maj. Sedan den 4 maj sitter nio personer anhållna misstänkta för mord och en person anhållen misstänkt för medhjälp till mord. Senast torsdag den 7 maj klockan 12 ska åklagaren ta ställning till om personerna ska begäras häktade eller inte.

Förundersökningsledaren, kammaråklagare Helena Treiberg Claeson, kan inte svara på några frågor från media före eventuella häktningsförhandlingar.

Eddie Jobe tillhör de kriminella gängen i Göteborg, men är oskyldig denna gång eftersom han sitter inlåst. Foto: Polisen

Polisen uppger att de tio gripna är mellan 19 och 25 år och välkända av polisen.

Enligt Göteborgs-Posten har de anhållna kopplingar till A-falangen, också kända som också kända som gänget runt Eddie Jobe, som nyligen dömde till 6,5 år i fängelse för förberedelse till mord och utpressning. En av de anhållna har tidigare varit misstänkt för inblandning i Guldhedsmordet men frikändes.

Den som mördades var Blerim Kastrati, 33, som tillhör ett gäng som Jobe-falangen länge haft konflikter med.  Till Kastratifamiljen hör yngre bror Berat och kusin Adrian Kastrati som utsatts för flera mordförsök. Göteborgs-Posten kallar familjen Kastrati med vänner för B-falangen.

Om Kastrati på bloggen…

Om Jobe på bloggen…

Om Vårväderstorget på bloggen…

Från början tillhörde Eddie Jobe och Kastrati samma gäng som ibland kallades Vårvädersligan men någon affär om knark skar sig.

Några av grabbarna på bilden sitter inne på livstid, andra går lösa. Men det är en bild på de kriminella det handlar om i Göteborg, men de ser likadana ut i Stockholm, Malmö och på andra håll.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 reaktioner på “Livstidsdömde Dodou Jallow får 136.000 kr för att han var åtalad och dömdes för mord

 1. Slutsatsen blir alltså att om du häktats för ett halvallvarligt brott men sedan släppts så skall du begå ett grovt brott så du låses in. Då faller det första åtalet (eftersom det är typ ”onödigt”) och du kan kvittera ut häktningsersättning?

  Så om Abdul misshandlar Mohammed och häktas men sedan släpps bör Abdul nu mörda Mohammed så han blir dömd till fängelse. Då kan kvittera ut ersättning för den första häktningen?

 2. Enligt Fria Tider är JK Mari Heidenborg tongivande i det juridiska kotteriet Hilda (& Ruben). Ledarsidorna skrev rätt mycket om dem för några år sedan, det verkar vara en smältdegel för aktivister, feminister och maktspelare av olika slag. En slags ryggdunkskorruption inom rättsväsendet och som antagligen belönar den här typen av aktivism. Varför övergår mitt förstådn. Vad är nyttan? Att göra det attraktiv att vara brottsling så kollegiet får mer jobb?

 3. Försök nr 2 för att få in ett inlägg här. Jag har även denna gång vidtagit alla tänkbara och rekommenderade åtgärder för att det ska lyckas.

  Till inlägget.

  Från och med februari 2020 har efter en översyn av den s.k. frihetsberövandelagen praxis för ersättning av ”felaktigt” utdömda frihetsberövanden ändrats. En del om det kan läsas här.
  https://www.jk.se/om-oss/aktuellt/2019/andring-av-praxis-betraffande-frihetsberovandearenden/
  Det har alltså inte förekommit så höga ersättningar tidigare.
  Ett nytt bottennapp som orsakats av någon klåfingrig humanistfanatiker till politiker i Sverges riksdag, någon dom verkar ha haft för lite att göra, eller gjort detta på uppdrag av något brottssyndikat.
  Nu kvider politikerna och skyller troligen på varandra att man på ett så lättsamt sätt släppt igenom en förändring som gör kriminella rika på lagligt sätt. Som vanligt har ledamöterna sovit och släppt igenom en lagändring på ren rutin utan att förstå vad man gjort.

 4. Från och med februari 2020 har efter en översyn av den s.k. frihetsberövandelagen praxis för ersättning av ”felaktigt” utdömda frihetsberövanden ändrats. En del om det kan läsas här.
  https://www.jk.se/om-oss/aktuellt/2019/andring-av-praxis-betraffande-frihetsberovandearenden/
  Det har alltså inte förekommit så höga ersättningar tidigare.
  Ett nytt bottennapp som orsakats av någon klåfingrig humanistfanatiker till politiker i Sverges riksdag, någon dom verkar ha haft för lite att göra, eller gjort detta på uppdrag av något brottssyndikat.
  Nu kvider politikerna och skyller troligen på varandra att man på ett så lättsamt sätt släppt igenom en förändring som gör kriminella rika på lagligt sätt. Som vanligt har ledamöterna sovit och släppt igenom en lagändring på ren rutin utan att förstå vad man gjort.


 5. …med tanke på vad varje av de 21 Ministrar i VÅR regering snott åt sig pr/st
  ligger de minst på 250.000 i månaden, då har varje onödig jävel (inklusive
  hjälpredor) i snitt inkasserat minst 21 000.000/snitt var under 7 års tid, vilket
  gör ett sammanlagt belopp på närmare 2 000 000 000 allt detta pga CENTER-
  patrasket i 2:a hand väljarna…räknar man så är 136 t. inte ens fikastålar
  …å andra sidan är iaf inte jag bergis på att vårt block va el är redo att ta över
  rodret 2022 heller, de har det ganska så lungt och tryggt att agera publik

 6. En jämnförelse från DDR om du uteblev från att komma till arbetet 3 gånger så blev du arbetsplats placerad på annan ort Där fanns baracker du fick bo i Matsal att äta i och du fick ful lön
  När de ånsågs att skolats länge nog ca 2år eller mer så fick du åka hem Lönen hade sparats på ett konto och från det drogs Hyra Mat Kläder och vad du för övrigt hade kostat samhället Resten fick du utbetalt Det kunde då röra sig 500-600 Mark Mindre än en månadslön som på den tiden var 700-800 mark för en vanlig arbetare
  Onödigt vetande men ändå intressant.

  9
  2
  1. Inte många Nisse och Calle på listan och värre blir det efter Afghanistan, då blir det flera Mohammed, Ali och Omar – halva Afghanistan kommer till Europa, dvs Sverige och Tyskland.

   14
 7. Den som 1965 hade sagt att vi 2021 har mer än 20% invandrare hade spärrats in på mentalsjukhus. Hur kommer det sig att attityden förändrats så hos många? Själv tycker jag inte om invandrare.

  36
 8. Den jävla kärringen ska ju ha avsked på grått papper. Har hon gett sig fan på att dela ut så mycket pengar som hon bara kan till kriminella utlänningar?!? Vilka etniska svenska brottslingar har hon förbarmat sig över och givit hutlöst mycket pengar till?
  Hur jävla dum får man vara att man ger ersättning bara för att vederbörande inte blev åtalad då han redan var åtalad för mord?
  Dessa sossejävlar som nästlat sig in överallt och spenderar våra skattepengar som om de vore monopolpengar.

  57
 9. Det är inte bara så att de styrande genom sin slappa inställning till kriminaliteten gör att den eskalerar , de göder den medvetet.

  45
 10. Jag hade gladeligen kvitterat ut 34,500 i månaden
  man har ju inte ens det innan skatt.
  vad gör jag för fel ???

  47
 11. Varför jobba, vara hederlig och betala sina skatter? Lyckligtvis har de flesta av oss en moral och etil som inte tillåter oss att bryta mot lagar och regler.
  Förhoppningsvis får alla dessa brottslingar som har tilldömts skadestånd aldrig några pengar. Gissar att de flesta säkert har en massa skulder liggande hos kronofogden och det är bara att hoppas att denne suger åt sig pengarna.

  36
  1. Dessa pengar är troligen inte utmätningsbara hos kronofogden, så han får behålla dem oavsett hur mycket han är skyldig.

   32
 12. Varför så högt bidragsberoende i utanförskapsområdena med dessa gigantiska skadestånd som tydligen var och varannan kriminell kvitterar ut? Har jag missat något?

  35
 13. S många bidragsberoende i utanförskapsområdena, med dessa gigantiska skadestånd? Har jag missat nåt?

  22
 14. Är Sverige det enda civiliserade landet där en brottsling får över 34000:- för varje månad han suttit häktad totalt 136000:-
  Men någon som dödas av en terrorist får de efterlevande en mindre summa, fick inte familjen till 11-åriga Ebba Åkerlund endast 90000:-
  Jag skäms numera att vara svensk.

  56

Kommentera

%d bloggare gillar detta: