Hillevi Larsson (S) ställer inte upp i valet 2022

VALET 2022. Riksdagsledamoten Hillevi Larsson (S) lämnar riksdagen. Det skriver hon i ett inlägg på Facebook. Hillevi Larsson har suttit i riksdagen för Socialdemokraterna i Malmö sedan 1998.

Riksdagsledamoten Hillevi Larsson (s) tog år 2014 emot ett pris för sitt Palestinaengagemang. Priset delades ut av Palestinska kulturföreningen i Malmö den 30 november 2014 och föreställer en Palestinakarta där staten Israel är utplånad.

“Jag har bestämt mig för att inte kandidera för en ny period i riksdagen. Att vara folkvald i Sveriges högsta beslutande organ är det finaste uppdraget man kan få och jag är otroligt tacksam för att jag fått denna möjlighet. Att få representera det socialdemokratiska arbetarepartiet är ett hedersuppdrag och jag är väldigt ödmjuk inför det förtroende jag fått av partimedlemmarna. Det har varit den bästa tiden i mitt liv. Men uppdraget är inte på livstid och politiken är ett lagarbete. Jag ser verkligen fram emot att lämna över stafettpinnen till en ny kraft! Allt har sin tid och snart börjar en ny fas i mitt liv”

-Pettersson noterar att Hillevi Larsson (S) inte skriver vad hon ska syssla med efter riksdagsuppdraget. Damen är 47 år och risken är stor att hon likt Veronica Palm (S) med flera tycker att hon gjort sitt på arbetsmarknaden och tänker glida omkring på skattebetalarnas bekostnad med inkomstgaranti från riksdagen.

Jag tittar i bloggens arkiv och ser att Hillevi Larsson (S) varit med en hel del, bland annat med detta häpnadsväckande uttalande:

”…När det gäller mina uttalanden på ambassaden i Wien är ju bilden känd att det har varit en del skjutningar i till exempel Malmö, som jag kommer från. Jag bor i det område i Malmö där det kanske har varit flest skjutningar och berättade ärligt hur det har varit. Visst, det har varit många skjutningar. Men jag är inte ett dugg rädd. Jag cyklar överallt och kommer inte att sluta med det. Jag har inga livvakter. Skjutningarna har framför allt drabbat kriminella. Det är alltså gangstrar som skjuter varandra. Det är naturligtvis oroväckande i sig, men ingen i allmänheten har hittills drabbats…” Riksdagens protokoll 9 november 2017 §4

Fru Larsson bor i villa. Gatan där hon bor ligger visserligen centralt men jag tvivlar på att kulorna viner där. Jag tvivlar på att det varit så mycket skjutningar där som hon påstår.

På den här gatan bor Hillevi Larsson (S)

Undrar om Hillevi, som varit S-politiker hela sitt vuxna liv tänker skaffa sig ett riktigt arbete eller om hon likt Veronica Palm (S) tänker segla genom livet på skattebetalarnas bekostnad med ett glas vin i handen…

Här glider Veronica Palm fram i livet på skattebetalarnas bekostnad. Twitter

Hillevi Larsson sjunger för er…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Hillevi Larsson (S) ställer inte upp i valet 2022

 1. Bra bidrag från folket..men ingen hjärna..vad har hjänan bidragit med..endast skattepengar fråbninvånarna

  L

 2. En typisk politikerparasit o sosse, hon borde åka o leva i palestina bland sina preferenser o jobba där i stället för att leva på andra

  17
 3. Självklart att palestinavännen HL inte kan vara kvar i riksdagen när Sveriges regering nu bjuder in till möte om förintelsen med experter och beslutsfattare från hela världen. Tänk om Israel inte sänder någon riktig höjdare för att delta i högnivåmötet. Vi ligger väl risigt till med vårt islamkramande och att Sverige erkände staten Palestina som vill utrota Israel.

  15
  • Magdalena A lovar skattesänkningar t 7.5 miljoner svenskar. Toppen som fattigpensionär
   får jag säkert en hundring i ökning, före skatt.
   Tack. Arma land.

   • Korrektion: 100 lappen blev 47kr i ökning!
    Gammelmedia säger ( naturligtvis) inte
    ett ord om de här ” skattesänkningarna”
    Skäms! Arma land.

 4. Konstigt att inte damen drog redan 2010. Då hade hon fått ihop de tolv år som räcker till livslång försörjning på en nivå som höga tjänstemän och verkställande direktör i vanliga bolag har.

  Riksdagspensionen är ingalunda säker. Den kan ändras med riksdagsbeslut då den regleras genom lagstiftning och inte genom avtal som tjänstepensionen för vanligt folk.

  18
 5. En pålitlig kraft inom knapptryckarkompaniet för sossarna, hon kanske kan bli landshövding eller kapten i Frälsningsarmén, det senare jobbet har hon säkert råd med.

  32

Kommentera