Vi har inget att lära av afghanskt, somaliskt och eritreanskt kultur

INVANDRING. Sverige har blivit ett invandrarland. Om det ska fungera behöver vi inte bara förstå den svenska kulturen utan också vad som är typiskt afghanskt, somaliskt och eritreanskt, skriver Patrik Kronqvist i en ledarkrönika i Expressen.

-Pettersson säger att det finns absolut inte något vi i Sverige behöver lära oss förstå av den afghanska, somaliska eller eritreanska kulturen och det inser säkert Patrik eftersom han inte ger några exempel.

Min åsikt är att det finns en anledning till att i grunden rika länder som ovanstående exempel och många fler ser ut som de gör och där har vi inget att lära. Däremot borde dessa folk lära sig en hel del av oss…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Vi har inget att lära av afghanskt, somaliskt och eritreanskt kultur

 1. Man kan lära av varnande exempel för den delen och leva som man lär. Jag tackade själv vänligt men bestämt till ett mycket välbetalt arbete i ett muslimskt land i mina yngre dar. Jag skulle få en ersättning som inte ens den högsta ledningen hade och skattefritt på köpet. Min förmögenhet är i dag därför mindre men själen är min egen, intakt och fri. Dessutom ger det mig moralisk rätt att kritisera dem som katten ibland släpar in här.

 2. Pettersson
  Vi är ett civiliserat land, inte som Kina, Saudi och Iran. Ibland dömer tyvärr domstolarna fel och oskyldiga blir avlivade.
  Finns det nått parti i Sverige som vill ha en sån utveckling?

  13
  • Vi var ett civiliserat land ända till vänsterblivna som du tyckte att det var en bra idé att importera horder av orcher. Importerar man Mellanöstern så får man Mellanöstern. Nu när det inte längre är bara de mindre bemedlade som drabbas av kringströvande rövare gapar ni i högan sky efter lag, ordning och reda. Det är så dags nu era indirekta våldsverkare. Er falska omsorg om samhällets strykklass är lika falska som era statusprylar. Tänka två tankar på raken förmår ni inte och därför lyssnar ni till historiska våldsverkare eller pojkdrömmen från en annan tid nedtecknade av två drönare som aldrig gjort ett hederligt handtag.

   15
 3. ”utan också vad som är typiskt afghanskt, somaliskt och eritreanskt”

  Det ska man nog passa sig för att kommentera!

  14
 4. Som av en händelse såg jag tv4 nyheterna ikväll, som vanligt ett stort ståhej om Afghanistan. En intressant liten afghansk gosse kommenterade västvärldens tillbakadragande ungefär såhär: ”ingen vill väl ha utlänningar i sitt land, vi ska ha vår kultur i vårt land” OBS ej ordagrant citerat då jag höll på att ramla ur den vilsamma stolen. Tänkvärt tycker jag och spännande med källan. Den som orkar kan kolla kvällens nyheter 19.00 i streamat skick. Jag vill härmed meddela att denna gosse är den enda afghan jag någonsin hållit med!

  47
   • Är inte han död?
    Tror inte många idag skulle vilja ha ett sådant arbete.
    Däremot att trycka på en knapp och slippa se resultatet av sin knapptryckning då var det säkert många som villa göra jobbet.

 5. Vi kan ingenting lära från ett otal länder vilka märkligt är fast i en konservativ hednareligion.
  Än värre det finns för många av dem som kommer hit som absolut inte vill lära något från oss.
  Vi borde starta en undersökning hos dessa vad i Sverige de tycker om eller inte, då kunde vi få en första indikation vilka skulle sändas tillbaka först.
  Exempel på en viktig fråga: ”vad anser du om bidraget du får varje månad, är det A för högt eller B för lågt eller C Lagom.
  Vad är bäst med Sverige: A Polisen, B Socialen eller C Skolan
  Arbete vilket arbete vill du ha A Sophämtare, B Handläggare på Migrationsverket eller C Läkare
  Ett tiotals olika borde räcka.
  Vid tre B som svar på enkäten klar utvisning

  36
 6. P.k. personifierar själv problemet med det han skriver. Den kulturen går det åt ett a4ark att skriva ner.
  De har en viss muntlig tradition men ingen skriftlig. Det är fortfarande så.
  Det finns inga byggnader förutom hyddor och det som byggts under kolonialtiden. Länderna står på järnåldersnivån.
  Afghanistan har haft en del intressanta föremål men det mesta torde vara förstört under talibanernas mfl framfart.
  En del gamla legender och religiös vidskepelse kan vara av anekdotiskt intresse vid en middag eller annan tillställning

  32
 7. Sverige ska vara stolt över sin utveckling fr fattigaste landet i Europa de senaste 150 åren.
  Ca 1miljon utvandrade ( de driftiga?) för att
  kyrkan o (redan då) o staten försvårade livet
  för fotfolket, numera Svennebanan. De som
  pyttsar in skattepengar blir allt mer kontrollerade,
  ”de andra” gäller helt andra regler. Till slut
  kommer S vennebanan att reagera. Frågan
  är ; går de6 här eländet att reparera?
  Arma land.

  46
 8. Grejen är väl då att dessa skitkulturer inte kan ändras utifrån. Det tar tusentals år och våra biståndspengar gör mer skada än nytta. Låt dessa kulturer sköta sig själva men sätt upp barriärer så att de inte kan sprida sin skit hit.

  69

Kommentera