Invandrargäng döms för två beställningsmord på Lidingö och i Göteborg


BROTTSLIGHET. En 20-årig man och en 17-årig tjej döms till 14 år respektive sluten ungdomsvård i två år och elva månader för mordet i Guldheden i maj förra året. En månad senare mördades en man på Lidingö. I det fallet döms en 23-årig man och en 18-årig man för mord till livstids fängelse respektive sluten ungdomsvård i fyra år. Flera personer har också dömts för medhjälp till mord.

Sammanlagt stod 14 personer åtalade. I fallet som gällde förberedelse till mord frikändes alla åtalade på grund av bristande bevisning.

Målsättningen var att visa på samband och mönster mellan de tre fallen, där ungdomar misstänktes ha anlitats för att mörda.

Läs tingsrättens pressmeddelande här

Sajjad Mohammed Siham Al-Husseinawi, född 1998, medborgare i Irak döms till 6 månaders fängelse.

Brott som den tilltalade döms för är skadegörelse, våld mot tjänsteman, narkotikabrott. Han frikänns för förberedelse till mord, grovt vapenbrott, brott mot vapenlagen. Advokaterna får dela på knappt en miljon som betalas av staten.

Sebastian Mbidde Asaba, född 2001, medborgare i statslös. Döms för mord, grovt vapenbrott. Frikänns för förberedelse till mord och grovt vapenbrott. Döms till 4 års sluten ungdomsvård. Advokaterna får dela på 1,7 miljoner som betalas av staten…

Karamo Fatty, född 2000, döms för brott mot vapenlagen, frikänns från förberedelse till mord och grovt vapenbrott. Döms till 100 dagsböter á 50 kr – Böterna ska anses helt erlagda. Advokaten får 347.000 som betalas av staten.

Abdulla Abbas Osman, född 1999, frikänns för försök till mord, grovt vapenbrott och brott mot vapenlagen. Advokaten får 432.000 kronor. Kostnaden ska stanna på staten.

Sebastian Johannes Makonnen, född 1998, döms för mord, medhjälp till mord, hot mot tjänsteman och grovt vapenbrott. Frikänns från förberedelse till mord, våldtäkt mot barn, grovt vapenbrott och brott mot vapenlagen. Påföljd 14 år i fängelse. Advokaterna får 3,15 miljoner. Kostnaden betalas av staten.

Dodou Jallow, född 1998, döms för märkesförfalskning, olovlig körning och ringa narkotikabrott. Frikänns för anstiftan av mord, grovt vapenbrott och brott mot vapenlagen. Straff 200 dagsböter á 50 kronor. Böterna ska anses erlagda. Advokaten får 650.000 kronor. Kostnaden ska stanna på staten.

Elisabeth Gneblee Hoffman, född 2000, döms för skyddande av brottsling och grovt vapenbrott. Villkorlig dom. Advokatens ersättning blir 760.000 kronor. Kostnaden hamnar på staten.

Alina Hadiess Ghorbandi, född 2001, döms för skyddande av brottsling, grovt brott och grovt vapenbrott. Döms till skyddstillsyn. Advokat Leif Silbersky får 645.000 i ersättning som betalas av staten.

Nada Gaballa, född 2001, adress och medborgarskap sekretessbelagt, döms för mord och grovt vapenbrott,
Påföljd sluten ungdomsvård 2 år 11 månader. Advokatens ersättning 875.000 kronor som hamnar på skattebetalarna.

Ellinor Ayou, född 1999, döms för grovt vapenbrott och frikänns från medhjälp till mord, döms till fängelse 1 år 2 månader. Advokaten ersätts med 1.052.000 kronor som betalas av staten.

Mike Berg, född 1999, döms för medhjälp till mord till fängelse i 4 år och 10 månader. Advokatens ersättning 1.228.716 kronor som betalas av staten.

Pedram Fakhimi Banafsheh Varagh, född 1997, döms för medhjälp till mord till fängelse i 7 år 4 månader. Advokaten får 1,27 miljoner som betalas av staten.

Hrayr Megerdijian, född 1996, döms för mord till fängelse på livstid. Advokaten får 1,08 miljoner i ersättning som betalas av staten.

Lisa Matilda Pettersson, född 1999, döms för grovt vapenbrott, penningtvättsbrott och frikänns från medhjälp till mord. Fängelse i 1 år och tre månader. Advokaten får 909.000 kronor som betalas av staten.

Sedan är det lite skadestånd med mera som ska betalas av de dömda.

Tingsrätten har genom denna dom B 6955-18, B 8658-18, B 1546-19 avgjort tre mål med separata åtal om vissa brott efter att ha hållit en gemensam rättegång mellan den 30 januari och den 17 maj i år. Två mål avser åtal om brott i Göteborg där huvudåtalen är mord, medverkan till mord alternativt skyddande av brottsling, grovt brott, och anstiftan av mord på Guldheden den 20 maj 2018 respektive förberedelse till mord i Göteborg den 26 juni 2018. De tredje målet avser som huvudåtal mord och medverkan till mord på Lidingö, Stockholm, den 5 juni 2018. De tilltalade är ungdomar från Göteborg och Stockholmsområdet.

Det är fem tilltalade i målen avseende brott i Göteborg och sju tilltalade i målet avseende brott på Lidingö. En tilltalad är åtalad i alla tre målen och en annan tilltalad är åtalad i två mål. Åklagarna har valt att åtalen skulle behandlas i en gemensam rättegång och som skäl anfört bl a att målen delvis har gemensamma tilltalade och att det finns vissa likheter i uppläggen/modus av brotten.

-Pettersson säger att nu får snart justitieminister Morgan Johansson (S) slå näven i golvet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 


18 responses to “Invandrargäng döms för två beställningsmord på Lidingö och i Göteborg

 • robban

  tja advokaterna täljer ju guld med smörkniv som vanligt. kanske dax att sätta upp en timtariff som är ett maxbelopp som är relativt låg. övrig kostnad faller på den dömda. skiljer ju hur mycket som helst mellan vad advokaterna tar ut

  Gilla

 • Hasse

  Jag tycker att vi ska hyra fängelse i ryssland , någonstatans i sibirien .
  Varför ska dessa kriminella människor som förmodlingen levt på bidrag fortfarande kunna leva bättre än en fattig pensionär.
  Det är för fan horriebelt.
  Morgan mespolitiker ta tag i detta

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Svensk trygghet anno 2019 !

  Gilla

 • Ahmed Efendi

  Inte undra att fru ramberg ser så nöjd ut och vurmar för invandring i alla former.Jag undrar okså när vaknar vanliga svenson och gör slut på dessa blodiglar ???

  Gilla

 • Fjölet

  !!!!! strax över 15 miljoner
  i advokatkostnader
  som stannar på STATEN !!!!!!
  va fan är det frågan om
  Advokaterna jublar
  de ÅTALADE SKRATTAR
  DU BETALAR.
  vilken j… fars
  hua mig – hur hamna jag här???
  hur hamna vi här!!
  är försvar gratis för alla, utan mig och dig för att vi födda SVENSKAR???
  denna sanslösa circus har absolut inget slut.
  finns det ingen mogen, verklighets förankrad politiker som kan vara så vänlig att stoppa den här idiotin från att fullständigt ödelägga all moral i BANANLANDET SVERIGE

  Gilla

 • Linn

  Skjutne mannen i Malmö hade tre pass…….gött för honom…..själv har jag ETT pass och ETT medborgarskap i ETT land…….

  Gilla

  • Treb

   @Linn
   Och 3 av ALLA bidrag od..
   Varför inte 3 lgh som man hyr ut i 2:a hand oxå och bor hos svenska tjejen?
   Alternativen är oändliga!
   2 bor i Abzurdistan och lyfter bidrag och den 3:je är 6-12 mån på Maldiverna. tex.
   $katteuttaget MÅSTE begränsas å det grövsta.
   Ingen har väl skrivit på nga papper i 3 ex ang skatteuttag???

   Gilla

 • Moammad

  Moammad, tidigare när du hette Harald skrev du att du försökt bli frisk i fem år. Jag ser att du inte lyckats…

  Gilla

  • Janne

   Är Du ironisk eller bara inavlat genomkorkad??

   Gilla

  • Tallbacken

   Jag är nöjd med Pettersson som han är. Fanns det någon rättvisa i världen skulle han bli årets svensk. Inte för jag håller med honom till 100% för det gör jag inte, men för det ENORMA gratisjobb han lägger ner för att förmedla korrekta nyheter. Tänker ni andra här inne vilket hästjobb Pettersson lägger ner? Utan reklam också.

   Kan vi inte swisha över lite deg för att visa vår tacksamhet. Jag vet inte var jag skulle läsa nyheter om han inte gjorde detta.

   Jag skriver mycket sällan kommentarer men läser gärna.

   Gilla

  • Tore

   Eeeehh Pettersson kom igen broochhan, hahaha tomte.

   Gilla

  • Linn

   Femteklassare fick höra att grisar är homosexuella, under ett studiebesök på en moské. Den okonventionella religion-undervisningen skedde när eleverna i femman från Bulltoftaskolan var på studiebesök på Ahmadiyyarörelsens Mahmoodmoské i Malmö. De blev välkomnade av en imam som uttalade sig om allt från könsroller till homosexuella som uppfattas som kränkande och fördomsfulla, samt att gud straffar dem som inte ber fem gånger om dagen, skriver Sydsvenskan. Efter incidenten har rektorn Monica Germundsson på skolan stoppat alla studiebesök till moskén, som säger till Sydsvenskan att det som hänt är ”för provocerande för att vara okej”.

   En imam vid en moské i Helsingborg kallade under en manifestation judar för avkommor till apor och svin. Nu åtalas han för hets mot folkgrupp. Imamen Samir el Rifai är knuten till en moské i Helsingborg. Sommaren 2017 talade han vid en manifestation på Gustav Adolfs torg i Helsingborg.

   Gilla

   • Tore

    Statsfinansierade imamer proklamera socialdemokratisk politik.

    Gillad av 1 person

   • Treb

    @Linn
    Att det skulle bli konflikt mellan de sk semiterna var väl INTE otippat??
    De har ju hållit på ett tag.
    Bägge folken kan flytta hem men INTE Svenne.
    Vi blir kvar i sk.ten och förväntas gaga lekstugan.
    Stort problem,i min bok.
    Tro inte att det blir-kiss and make up and live happy ever after..
    Det som händer i Malmö/Linköping/Uppsala tex kan klassas som krigshandling.
    Så var är militären???
    Avvecklad sen 30 år tbx pga?
    Kostnads prioritering???
    Till förmån för vad??

    Gilla

  • ossie

   Att det är blattegäng är lika säkert som att solen går upp i öster.

   Gilla

 • Linn

  beställningsmord utförda av folk med straffrabatt har alltid varit en tradition i sverige…….NOT !!!

  Gilla

 • ossie

  Att det var blattar var ju ingen högoddsare.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: