Korrupta S-politiker utreds för svartbyggen i Oxelösund

KORRUPTION. Riksdagsledamoten Inge Ståhlgren (S), tidigare ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden i Oxelösund, och hans efterträdare Tommy Karlsson (S) utreds för svartbyggen på kommunal mark, rapporterar Sveriges Radio.

Socialdemokraterna Tommy Karlsson (t.v.) och Inge Ståhlgen. Foto: Oxelösunds kommunen och Riksdagen

Även Kjell Andersson, mark- och exploateringsstrateg i kommunen, har föregått bygglovsprocessen vid sitt nybyggda hus i Stjärnholm och riskerar närmare 200 000 kronor i byggsanktionsavgift.

”Om det här stämmer, kan han inte vara kvar”, säger oppositionsrådet Dag Bergentoft (M).

Tidigare anställde kommunen en mark och exploateringsstrateg, Jens Andersson, som försökte räta ut alla frågetecken och felaktigheter med olika kontrakt, avsaknaden av kontrakt och rena bedrägerier.

I stället för att försöka få ordning på alla surdegar i kommunen tvingas Jens Andersson och ett par andra rättskaffens personer bort av kommunchefen Johan Persson.

Jens Andersson kommer att intervjuas om korruptionen under dagen av Sveriges Radio

-Petterssons hemstad är Oxelösund och bloggen harr åtskilliga gånger tagit upp affärerna bland de socialdemokratiska politikerna som verkar vara lika gamla som staden, alltså sedan 1950.

Det finns många underliga detaljer:

En kommunal tjänsteman ”kom över” ett servitut som aldrig tillhört huset där han bor och betalar 1700 kronor om året för en hel brygga med båthus vilket är betydligt billigare än en vanlig båtplats.

Hans Rainer, som är son till socialdemokraten och Sveriges tidigare justitieminister Ove Rainer, har sitt hus på Kommunal Mark och fick köpa allmän mark av kommunen. Dessutom ordnade Kommunen så Hans fick en s.k. Frimärksplan för 28.000 kr så han kunde bygga ett Garage på 150 m².

Bara för att nämna något av ”traditionerna” i Oxelösund. Är man inte med i S-gänget eller politisk motståndare gäller helt andra regler. Medvetet eller omedvetet vet jag ej men vänskapskorruptionen är utbredd.

En märklig detalj är att kommunen inte haft resurser att utreda socialdemokrater medan det går fort med andra medborgare.

Om den moraliska rötan i Rörelsen, i åtta delar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Korrupta S-politiker utreds för svartbyggen i Oxelösund

 1. Inför tjänstemanna ansvar snarast hoppas dom nu vid ev sparken inte får massa fallskärmar

  16
  1
 2. Vi är ju sossar gunås, vi omfattas inte av regler som alla andra, nej vi tillhör
  samhällsmyglarna, regler är bara till för andra! Dom skäller ofta o gärna om
  företagare lyckats att få fördelar av något, men är dom själva bättre??

  21
  1
 3. Nepotismen vill de styrande att vi endast skall tro existerar i andra länder. Och desvärre tror många naiva svenskar att så är fallet.

  29
  1

Kommentera