Skottlossning söder om Arlanda och i Malmö

VÅLDSVÅGEN. Polisen åkte i kväll till en plats söder om Arlanda, nära Rosersberg i Sigtuna kommun efter larm om skottlossning. På platsen hade flera personer bråkat. En person ska på platsen ha skjutit mot en annan. Det ska ha varit en “hotfull situation” enligt larmet.

Den här mannen har uppgett att han skjutit i självförsvar, säger Mats Eriksson, presstalesperson på polisen i region Stockholm.

Personen som blivit beskjuten var inte på platsen när polisen först anlände platsen.

Han hittades senare, med en skada i halsen. – Han var vaken och talbar när han kördes iväg med ambulansen, säger Mats Eriksson.

Han är nu förd till sjukhus. Platsen är avspärrad och kriminaltekniker är på väg.

Skytten är gripen, misstänkt för försök till mord.


Flera polispatruller har larmats till Björkgatan i Malmö med anledning av ett bråk.

Polisen skriver på sin hemsida att vittnen har uppgett att man hört höga smällar.

När polisen kom dit söktes området av, då gjordes tekniska fynd som styrker att det varit en skottlossning på platsen, uppger polisen.

Inga personer ska vara skadade i nuläget och polisen söker på platsen med hundar.

Under kvällen kommer en teknisk undersökning att genomföras.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Skottlossning söder om Arlanda och i Malmö

 1. Skjutit i självförsvar?? Vem har inbillat honom att det är tillåtet att bära skjutvapen ute bland allmänheten, och vad gör polisen för att avväpna dessa figurer som gör precis vad som passar dem.? Hade man någon gång gjort en razzia bland dessa gäng är jag säker på att dom kunnat få in massor av vapen, då hade kanske något liv kunnat räddas, men sanningen är att polisen vågar inte slå till mot dessa marodörer, det är betydligt lättare att sätta dit Svensson för fortkörning eller parkeringsböter!

 2. “Han hittades senare, med en skada i halsen. – Han var vaken och talbar när han kördes iväg med ambulansen, säger Mats Eriksson.”
  “Inga personer ska vara skadade i nuläget och polisen söker på platsen med hundar.”
  När skall dom bestämma sig vad som gäller?

  15
 3. Så här har det alltid varit. Hur många gånger fick man inte uppleva att de vuxnas gräl om skidbacken i hushållsosten urartade i dödligt våld?

  Inget fick en att somna så snabbt som det lugnande ljudet av en Kalashnikov.

  31
  2

Kommentera