Stäng

Danmark avskaffar alla coronarestriktioner

PANDEMI. Danmark kommer att avskaffa alla coronarestriktioner från och med den 10 september, skriver danska medier. Från det datumet kommer covid-19 inte längre att klassas som en samhällskritisk sjukdom i Danmark, skriver det danska hälsoministeriet i ett pressmeddelande.

Bild Gerd Altmann, Pixabay

”Epidemin är under kontroll, vi har rekordhöga vaccinationstal”, skriver ministeriet och tillägger: ”Regeringen har lovat att inte hålla fast vid restriktionerna längre än nödvändigt och där är vi nu”.

Danmark meddelade igår att 80 procent av landets befolkning som är över 12 år nu var fullvaccinerade. I och med det är Danmark ett av länderna i världen som har kommit längst med sin vaccinering. I Sverige är 67 procent av befolkningen över 16 år fullt vaccinerade.

I Israel har allt fler blivit svårt sjuka i covid-19 trots att de är fullvaccinerade, men en sådan utvecklig är inte sannolik i Sverige. Det säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson i en intervju med SvD, tyvärr bakom betalvägg.

– Israel sticker ju ut, och inger viss oro. Men vi ser inte det här i andra länder, säger Carlson och framhåller att 90 procent av de allvarligt sjuka i Sverige är ovaccinerade. Carlson säger att vaccin är enda fungerande vapnet mot viruset – inte nedstängningar och att det trots smittökningen bara är en tidsfråga innan restriktionerna kan tas bort. Och hittills syns ingen minskad vaccineffekt i Sverige, till skillnad mot Israel.

En tredje påfyllnadsdos av Pfizer/Biontechs vaccin mot covid-19 minskar infektionsrisken bland äldre kraftigt, visar en studie från Israels hälsodepartement, enligt Washington Post.

En tredje vaccindos gav fyra gånger så starkt skydd som två doser bland personer över 60 år, och skyddet var fem eller sex gånger så högt mot svår sjukdom enligt studien som publicerades under söndagen.

Risken att få allvarliga blodproppar är långt högre för den som smittas av covid-19 jämfört med att vaccineras med Astra Zeneca-vaccinet eller Pfizer-vaccinet mot covid-19, enligt en ny studie som The Guardian skriver om.

Studien, som har genomförts vid Oxforduniversitetet i Storbritannien, är den största av sitt slag. 29 miljoner människor i England har ingått i forskningen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 reaktioner på “Danmark avskaffar alla coronarestriktioner

 1. DK är normalt bättre än Sverige i mångt och mycket men nu tror jag de bäddar för en fjärde våg.

 2. Jag tror på att boosta med c och d-vitamin samt zink. Det skadar inte att motionera, träna och äta hälsosam mat. Skippa röka och kröka.

  13
 3. Ivermectin skyddar mycket bättre än det s k vaccinet. I Uttar-Pradesh, Indiens största delstat med 240 milj invånare, har myndigheterna delat ut ivermcetintabletter, Ger effekt både profylaktiskt och vid akut sjukdom. Detta har gett gott resultat. Uttar-Pradesh har efter utdelandet av ivermectin mycket få fall av Covid-19.

  18
 4. Nu får vi nog sansa oss lite ändå. Coronan är som en ångestfylld bakfylla. De handlingar man begick igår, sätter sina ovälkomna spår, ”lite längre fram”. Svensken är så ytlig, odiciplinerad, lättviktig, mello-förgifad, naiv och korkad att han/hon inte klarar att släppas lös i förtid. Det bästa är nog att vara mer än restriktiv, för att åtminstone ha en liten chans att vi slipper baksmällan i vinter. Men de som opponerar sig mot detta kan ju alltid hävda att ”Vi såg det inte komma”, när det oundvikliga förmodligen drabbar oss.
  Personligen måste jag säga att jag uppfattar det som rent hårresande att folk i allmänhet nu bär sig åt som om coronan aldrig ens existerat.

  5
  11
 5. Hoppas Tegnell tänker till och gör lika som DK…. .
  Är rädd för att det svenska ”globalistetablissemanget”
  förbjuder detta??!!!
  Tegnell är nog globalist……så det kommer nog inte att hända…tyvärr.

  26
 6. Det blir perfekt. Dottern i Köpenhamn har lovat en helkväll på stan med smörrebröd och så mycket öl jag förmår.

  37
  1

Kommentera

%d bloggare gillar detta: