Stäng

Breivik vill släppas i förtid

BROTT & STRAFF. Den terrordömde norske massmördaren Anders Behring Breivik vill bli villkorligt frigiven. Under fredagen beslutade åklagarmyndigheten att säga nej till hans begäran, och ärendet kommer därmed att tas upp i rätten, rapporterar tidningen VG.

Anders Behring Breivik

Åklagarmyndigheten bedömer att den inte går med på villkorlig frigivning och anser att förutsättningarna fortfarande finns för att förvara honom på en sluten institution. Breivik vill att jag ska argumentera så gott det går för hans villkorliga frigivning, säger hans advokat Øystein Storrvik, till tidningen.

Anders Behring Breivik har, precis som alla fängelsedömda i Norge, rätt till domstolsprövning av villkorlig frigivning när tio år av straffet har avtjänats.

Breivik, som numera kallar sig Fjotolf Hansen, mördade 77 människor på Utøya och i regeringskvarteren i Oslo 2011, i det värsta attentatet under den norska efterkrigstiden.

Den 24 augusti 2012 dömde Tingsrätten Breivik till Norges hårdaste straff, 21 års förvaring, med möjlig frigivning efter tidigast 10 år. Förvaring är en norsk specialåtgärd för annars tidsbestämda straff. Det är ett straff som kan förlängas med fem år i taget efter att strafftiden gått ut så länge personen fortfarande anses farlig för samhället.

-Pettersson tycker att Breivik, numera Hansen, är väldigt optimistisk eller också försöker han bara få dagarna att gå. Han får troligen inte komma ut på den här sidan pensionsåldern. Han är född 1979 och 42 år idag.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 reaktioner på “Breivik vill släppas i förtid

 1. Akhilov kommer släppas, alla människor är lika värda, men Breivik är p.g.a. sin hudfärg något mindre lika värd och lär därför sitta kvar.

 2. Vilken optimist. Han lär nog aldrig bli frisläppt. Hade han varit svensk hade han nog fått skadestånd av JK för sina besvär,

  15
  1
 3. Han är då för vänstermaskulin. Rena Stalin. Tyvärr lever han nog i en parallell värld som inte vi vanliga förstår. Frigiven, vilket skämt.

  9
  6
 4. Bjud honom en flygtur i en gammal Piper Cub, piloten hoppar Breivik kvar utan fallskärm. Problemet löst!

  5
  10
   1. han kommer aldrig att släppas. hur många livstids straff har han..
    ett hundratal gånger 20 alltså minst två hundra år..och till det är han en norrman .. det ör sltså inte frågan om någon jihadist en fientligt soldat. nä det är en galen mördare som mördar sina egna lansmäns barn. enda orsaken att hsn inte dött av konstiga orsaker är att det är för lindrigt..

    3
    1
   2. Breivik dömdes till 21 års förvaring som sedan kan förlängas fem år i taget hur länge som helst.

    Det är Norges hårdaste straff.

 5. Sitter han isolerad för jämnan ? För annars är det väl konstigt att ingen från insidan har mosat till honom ordentligt.

  16
  6

Kommentera

%d bloggare gillar detta: